Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Édes-savanyú pulykamell recept

Édes-savanyú pulykamell recept

Az Édes-savanyú pulykamell hozzávalói:
fel kilo p. mell
1 ek szojaszosz
1 par. paprika
1 zoldpaprika
nagy fej hagyma
4 szelet ananasz szelet
szosz osszetevoit :fel pohar anananaszle, 100 gr paradicsompure, 2
ek cukor2 ek ecet, 2 ek szoja, 1 ek kuk. kemenyito.


Az Édes-savanyú pulykamell elkészítési módja:
A p. mellet felkockazzuk szigoruan 2x2x2 meretre :)).Ezt elkeverjuk a szojaszoszban feloldott kuk. kemenyitovel (ajanlatos meg 1 ek szojat hozzatenni, mert szerintem szaraz) Amig ez all felkockazunk a paprikakat , na meg a hagymat, forro olajban egy kicsit piritjuk, nem tobb, mint 3 percig, kivesszuk az edenybol es a hust piritjuk feheredesig. Nalunk eltunt az olaj a zoldsegnel igy ujat ontottunk.. Hozza tesszuk a zoldseget es meg beleteszunk az ananasz szeleteket kockara vagva. A szosz osszetevoit jol osszekeverjuk, raontjuk a zold.-hus keverekre es egyutt fozzuk 3 percig, amig a szosz besurusodik. Rizssel talaljuk.

Az ize a lecsora emlekeztet, de a parom es a lanyom nem szeretik a lecsot, viszont ez izlett nekik. Melegen ajanlom!
Kep is van.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Édes-savanyú pulykamell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook