Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Édes-savanyú hússaláta recept

Édes-savanyú hússaláta recept

Elkészítési idő 25 perc

Kalória 427 kcal

Az Édes-savanyú hússaláta hozzávalói:
A sertéssülthöz:

60 dkg sertés szűzpecsenye
1 narancs (leve)
1 citrom (leve)
2 evőkanál olaj
2 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál koriander (apróra vágott)
1 evőkanál zöldborsó
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika (csípős)

A salátához:

1 gerezd fokhagyma
12 mentalevél
40 dkg fejes saláta
4 evőkanál olaj
4 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál méz



Az Édes-savanyú hússaláta elkészítési módja:
A húst kockákra vágjuk, salátástálba tesszük, a citrom- és a narancslével, az olajjal meg a szójaszósszal meglocsoljuk, hozzáadjuk a zöldborsot, a zúzott fokhagymát, a koriandert és a pirospaprikát. Jól összekeverjük, folpackkal lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük. Serpenyőben vagy wokban kevergetve, erős tűzön megpirítjuk. A salátához a mentaleveleket megmossuk, és leszárítjuk. A salátát megmossuk, leszárítjuk, és hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A mentával együtt salátástálba tesszük, összekeverjük, és 5 percig állni hagyjuk. Az olajat, a mézet, a zúzott fokhagymát, az ecetet és csipetnyi sót simára keverünk, ezzel meglocsoljuk a salátát, végül a húskockákat is belekeverjük.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az Édes-savanyú hússaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook