Édes lepény recept

Az Édes lepény hozzávalói:
fél kg liszt
1 csomag száraz élesztő
csipet só
ízlés szerint cukor
annyi víz amennyit felvesz
2 ek. olaj
gyümölcs: szilva, barack, alma... (tetszés szerint)
fahéj


Az Édes lepény elkészítési módja:
A lisztet, az élesztőt, a sót és a cukrot, a vízzel és az olajjal könnyű tésztává dagasztjuk (addig dagasztjuk míg el nem válik a dagasztótál falától, szükség esetén adunk még hozzá lisztet), majd meleg helyre tesszük és kelni hagyjuk (kb. fél óra). A megkelt tésztát átgyúrjuk és kinyújtjuk, ezek után egy kiolajozott tepsibe rakjuk, ráhalmozzuk a tetszés szerinti gyümölcsöt, megszórjuk cukorral és fahéjjal. Előmelegített sütőben (villanysütő 200°c) kb. 30 percig sütjük (a tészta vastagságától és a sütőtől függ). Melegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az Édes lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook