Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Édes csirkemell recept

Édes csirkemell recept

Elkészítési idő 45 perc

Az Édes csirkemell hozzávalói:
4 db csirkemell
2-3 nagy savanykás alma
2-3 szál sárgarépa
2 evőkanál méz
őrölt gyömbér
fahéj
szerecsendió
margarin (lehet étolaj is)


Édes csirkemell

Az Édes csirkemell elkészítési módja:
A megtisztított csirkemelleket nagyon picit besózzuk. Az almát és répát meghámozzuk, majd felszeleteljük. Forró serpenyőben, vajon hirtelen megsütjük a csirkemell mindkét oldalát, majd rácsurgatjuk a mézet, és amikor majdnem kész, megszórjuk gyömbérrel, reszelt szerecsendióval, esetleg fahéjjal (elhagyható). Óvatosan fűszerezzünk, mert a túl sok fűszer se jó. Miután kész, kivesszük a húsokat, beletesszük a répát, és hirtelen, nagy lángon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az almaszeleteket is. Ugyanúgy ízesítjük, mint a húsokat (méz és fűszerek). Magában is fogyasztható, de tálalhatunk hozzá rizst köretként.

Az almát ne keverjük, csak rázogassuk az edényt, mert könnyen péppé válik.Jó étvágyat, és ne féljetek a nem megszokott ízektől.


Kategória: Húsételek receptjei


Az Édes csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook