Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Ecetes padlizsán recept

Ecetes padlizsán recept

Az Ecetes padlizsán hozzávalói:
1 kg apró (4-6 cm-es) padlizsán,
1-2 evőkanál cukor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött feketebors,
ízlés szerint bőven ecet.


Az Ecetes padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk és beletesszük egy ép zománcú lábosba. Annyi vizet öntünk rá, amennyi rendesen ellepi, ezután a padlizsánokat kivesszük. A vizet felforraljuk, és ízlés szerinti ecettel ízesítjük, hogy kellemesen savanyú legyen. Megsózzuk, megcukrozzuk, megborsozzuk és beletesszük a közben hosszában bevagdosott kis padlizsánokat. Addig főzzük, amíg a villa hegye, nemcsak hogy könnyen belemegy, de ki is csúszik belőle. Az ecetes lében hagyjuk kihűlni, majd leszűrve hűtőszekrényben tároljuk.


Kategória: Savanyúságok receptjei


Az ecetes padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook