Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Szép napot kívánok!
Egész éjszaka esett az eső, váltakozó intenzitással, és néha egy-egy széllökés is volt. A lényeg, hogy jég nem esett. Nagy hőmérséklet-csökkenés nincs, most közvetlen napsütés nélküli meleg van.
Jó lenne valami kicsi munka. :D
Szép napot kívánok.
Nehezen aludtam el a fülledt melegben. Jó lenne az ígért enyhülés, mondjuk nem jégeső formájában.
Jó reggelt!
Kedves vagy, Guruljka, hogy ide tetted a Kalevalát!
Már akartam írni a napokban, amikor szóba került, hogy a folytatásost a rádióban anno, hallgattam én is. Bennem meg a "léha Lemminkejnen" maradt meg. :-D
Hogy miről szól? Én olvastam is, tanultam is róla, de csak azt hangsúlyozom, bármikor szóba kerül: fantasztikusan szép, még fordításban is! Az csak másodsorban érdekes, hogy "szól" is valamiről... :-)
(Most olvasom éppen az Isteni színjátékot. Nos, erről ugyanaz a véleményem: csudaszép verselés!!)
Szép napot!
Zényleg nem tudom, miről szól a Kalevala, de az ilyen szó-zene egészen egyedi, pláne ha színész olvassa fel. Van benne egy Vejnemöjnen nevő öreg zenész, ezt még énekórán is vettük, mert megzenésítette valaki. :D
Itt a Széchenyi Könyvtár hangoskönyv- listája, a Kalevala is elérhető. De más érdekességek is, tán Csemár is megörül ennek-annak közte.
Kalevala után kicsit vissza kellett keresnem, mert bár ifjabb vagyok nem ezen a területen tevékenykedem. Tanultunk róla valamennyit. Finn eposz ami a finnek történetét meséli el több kisebb művel. :)
Kezednek örülök, hogy javul. :) Drukkolok a tv-hez és a gipsz mentesítéshez. :)
Szép napot kívánok!
Bekapcsolva maradt a rádió. Az "zörgött" este, mert már nem volt jó a csend. ´(A rádió vezetékét keresvén, megtaláltuk azt a vezetéket is, amellyel esetleg sikerül vételt kicsiholni a régi tévéből, miután az eddig nézett újabb elromlott. De ez majd mai esemény lesz, este már ne3m fogtunk bele.)
Tehát "szólva maradt" a rádió, és én ettől nagyon nagyot aludtam, mert a háttérzaj hiányzott már vagy két hónapja az alváshoz. Ez még régen alakult ki, amikor a rádióban sorozatként felolvasták a Kalevalát. Ma sem tudom, miről szól, mert azonnal elnyomott tőle az álom.
Szóval, a rádióban egész éjszaka szövegeltek, és én aludtam és aludtam..-
Kati, Te ismered a Kalevalát? Te fiatalabb lehetsz nálunk, talán már nem tanultad az iskolában, mint mi.
Köszönöm kérdésed, a gipszet mához egy hétre veszik le, kíváncsi vagyok, mert a gipsz-igazítás óta jobban tudom használni a kezem... :D
Jó reggelt!
...Már most hőőőőség van, le se hűlt az éjjel...
Köszönöm kérdésed, Katika, egggészen jól vagyok. (A körülményekhez képest, persze. Most értem haza nemrég egy kis "kirándulásból": elmankóztam a pékig. Kb. 2 km oda-vissza, beletelt több mint egy órába, míg megjártam. S most roppantul meg vagyok elégedve magammal... :-D)
Szép napot!
Szép napot kívánok!
Jól indult a napom, egy kötelezettség elmaradt, lehet lazítani.
Most ittam egy kávét. Hétvége-közeli hangulat van...
Mindenkinek szép napot kívánok!
A vizsgaanyagot beküldtem, a kis munkámat elküldtem.
A héten még a szakdolgozati jelentkezés van hátra, sok kérdése van kis csoportunknak, de tanárnőnk válasza késik...
Szervusz, Katika!
Szép napot Neked, s Mindenki Másnak is, aki erre jár!
Kedves Mária!
Köszönöm, hogy benéztél az elfoglaltságaid mellett is!
Gyere máskor is, ha tudsz!
Mária Kedves, annál nagyobb örömöt szerzel, ha szólsz pár szót!
Remélem, jól vagy, nem egészségi ok tart távol. Aludj jól!
Kedves Csemár! Szívből örülök, hogy ennyiből "megúsztad" a balesetet. Sajnos már rendkívül ritkán tudok jönni.
Mindenkit puszilok, vigyázzatok nagyon magatokra!