Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Eccer volt, hol nem volt... fórum

Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)

2012. szept. 17. 13:00

Nem volt oka, egyszerűen csak nem kívántam a húst. Vettem indiai szakácskönyvet, és néha abból főztem, az egészen más ízvilág, és nem is hiányzott a húsféle. Tojást, tejterméket ettem, de a hústól -mert ha úgy alakult, hogy valami miatt nem lehetett visszautasítani, ettem - szaggató fejfájásom támadt.

Abba kellett viszont hagynom, amikor megismertem a férjemet, és hamarosan állapotos is lettem. Nem volt sok pénzünk, és a kétféle étrendre nem tellett. De a mai napig is sokszor elkerülöm a húsevést, bár szívesen elkészítem.

Nemrég meghalt a férjem, a fiam kollésista tanév közben, hát megint ehetek kedvem szerint.

801. Zelma68
2012. szept. 17. 12:52
Megkérdezhetem, miért lettél vega? És miért hagytad abba?
800. Zelma68 (válaszként erre: 799. - Guruljka)
2012. szept. 17. 12:46

Van zöldségleves kocka is :)

Mikor miről. Volt kertészkedés, napfelkelte, főzés, ami sikerült :))

2012. szept. 17. 12:44

Jujjuj, a húsleves egyik változatát sem eszem!!! :D

Ez még a régi vega-koromból ered....

Brokkolit még nem tudtam szerezni, de fogok. :)


Egyébként...amíg nem "főztem tele" itt mindent, miról beszélgettetek? :D

798. Zelma68 (válaszként erre: 797. - Guruljka)
2012. szept. 17. 12:39
Szoktam olyat csinálni, hogy olcsó leveskockából csinálok húslevest, 25dkg darált húsból gombócokat, meg főzök bele fagyasztott kelbimbót. Imádom! De brokkolival is finom :)
2012. szept. 17. 12:36
Én is úgy szeretem, de most kicsit spórolok a belevalókkal. :D
796. Zelma68 (válaszként erre: 795. - Guruljka)
2012. szept. 17. 12:30
Én sem régóta csinálom. Nagyon megszerette a család. Egyész kicsi diónyiakat szoktam, bármilyen zöldséglevesbe finom. Mondjuk a sima borsó levest nem szereti nálunk senki, mi úgy készítjük, mint a zöldséglevest, répa, gyökér stb, csak teszünk bele jó sok borsót is :))
2012. szept. 17. 12:28

Alig észrevehető benne, nem dagad meg, csak puha lesz. :))) Íze meg külön nincs.

Én húsgombócot nem szoktam csinálni. :D

794. Zelma68 (válaszként erre: 793. - Guruljka)
2012. szept. 17. 12:25
Levesbe még sosem raktam, nem is tudom elképzelni :D Esetleg húsgombózba belerakni és úgy a levesbe...:))))
2012. szept. 17. 12:23
Még nem tudom, de lehet, hogy azt is a pirított pehellyel kezdem.
792. Zelma68
2012. szept. 17. 12:22
A zöldborsó levesbe milyen módon rakod bele a zabpelyhet?
2012. szept. 17. 12:21

Remek, köszönöm!

Most tapasztalgatom, de azt látom, hogy remek alapanyag, és jól fűszerezhető, hiszen ízre semleges...:D Mindig tartok itthon fehér borsot, szeretem!

Valamelyik nap a vegyes zöldséglevest úgy főztem, hogy hagymás zsíron kicsit megforgattam a zabpelyhet, felömtöttem, kicsit főztem, és úgy tettem bele a fagyasztott zöldséget. Nagyon jó volt! (Kis tejföl is volt benne, mert elfelejtkeztem a sajtról, pedig van itthon az is.)

790. Zelma68 (válaszként erre: 788. - Guruljka)
2012. szept. 17. 12:16
Nekem van tuti jó zabpelyhes süti receptem. Az tényleg nagyon finom. Kajába én úgy szoktam rakni, hogy a karfiolt rózsáira szedve megfőzöm, belerakom tepsibe és leöntöm tejföllel, amibe zabpelyhet és fűszeeket rakok. Tetejére sajt, ha van otthon és a tejfölbe keverek 1 tojást is, úgy jobb az állaga. Pici szerecsendiót is érdemes bele rakni, meg fehér bors, de ha ninmcs, jó a fekete is. Póbáld ki, mennyi!
789. Zelma68 (válaszként erre: 777. - Csemár)
2012. szept. 17. 12:13
Köszi:) A virág alakúak úgy születtek, hogy a tojásfehérjét hasznosítottam, volt dióm, amit el kellett már használnom. A férjemnek nagyon ízlik :) Hálás köszönet a receptért :)
2012. szept. 17. 12:13

Van a hűtőban egy kis adag brassói.

Mivel próbálok rost-dúsan étkezni, főzök egy kis zöldborsólevest is, zabpehellyel. De lehet, hogy a mai zabpehely-adagot csak simán tejben fogom megenni...:D

787. Zelma68 (válaszként erre: 786. - Guruljka)
2012. szept. 17. 11:59
Mi jót főzöl ma?
2012. szept. 17. 11:55

Köszönöm.

Hasonló napot, napokat kívánok mindenkinek! :D

785. Zelma68 (válaszként erre: 784. - Guruljka)
2012. szept. 17. 11:53
Az jóóó:) Akkor ilyen legyen a másik fele is a napnak :)
2012. szept. 17. 11:50
Tökéletes nap.
783. Zelma68 (válaszként erre: 782. - Guruljka)
2012. szept. 17. 11:49
Hogy telt eddig a napod?
2012. szept. 17. 11:43
Szép napot Neked is! :DDD
781. Zelma68 (válaszként erre: 775. - Guruljka)
2012. szept. 17. 11:35
:))) Sziasztok :)
2012. szept. 17. 09:59
A levegőben a jókedvem szálldos, és energiát visz magával. Érzed ugye? :D
779. csemár
2012. szept. 17. 09:16
Szép napot!
778. csemár (válaszként erre: 776. - Guruljka)
2012. szept. 17. 09:15
Ez történt velem is... (Valami volna a levegőben?)
777. csemár (válaszként erre: 772. - Zelma68)
2012. szept. 17. 09:13
Szépet láttam...!
2012. szept. 17. 08:40

Szép jó reggelt!

Ma nem hajnaloztam, mert bár felébredtem hajnalban, igyekeztem visszaaludni és valahogy sikerült is, mert egyszerre csak 8 óra lett....

2012. szept. 16. 23:44

Én nem csorgattam, nem kentem...

Finom lett, és olyan aranyos volt, ahogy a fiam a sütésre ébredt. :D Az illatra tért teljesen magához.

774. Zelma68 (válaszként erre: 773. - Guruljka)
2012. szept. 16. 23:32

Nem baj az, ha nem szép, a lényeg, hogy finom legyen :) Szépíthetsz rajta, ha egymás mellé rakod és megcsorgatod csokival.

Kókusszal is nagyon finom lehet :)

2012. szept. 16. 22:26

Nekem nem lett ilyen szép...azaz nem mind, mert a pici sütőmben több adgaban sült ki, és némelyik kicsit sötétebb lett.

Én kókuszreszeléket is tettem a tésztába, el is vitte a fiam útravalónak.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook