Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Nem volt oka, egyszerűen csak nem kívántam a húst. Vettem indiai szakácskönyvet, és néha abból főztem, az egészen más ízvilág, és nem is hiányzott a húsféle. Tojást, tejterméket ettem, de a hústól -mert ha úgy alakult, hogy valami miatt nem lehetett visszautasítani, ettem - szaggató fejfájásom támadt.
Abba kellett viszont hagynom, amikor megismertem a férjemet, és hamarosan állapotos is lettem. Nem volt sok pénzünk, és a kétféle étrendre nem tellett. De a mai napig is sokszor elkerülöm a húsevést, bár szívesen elkészítem.
Nemrég meghalt a férjem, a fiam kollésista tanév közben, hát megint ehetek kedvem szerint.
Van zöldségleves kocka is :)
Mikor miről. Volt kertészkedés, napfelkelte, főzés, ami sikerült :))
Jujjuj, a húsleves egyik változatát sem eszem!!! :D
Ez még a régi vega-koromból ered....
Brokkolit még nem tudtam szerezni, de fogok. :)
Egyébként...amíg nem "főztem tele" itt mindent, miról beszélgettetek? :D
Alig észrevehető benne, nem dagad meg, csak puha lesz. :))) Íze meg külön nincs.
Én húsgombócot nem szoktam csinálni. :D
Remek, köszönöm!
Most tapasztalgatom, de azt látom, hogy remek alapanyag, és jól fűszerezhető, hiszen ízre semleges...:D Mindig tartok itthon fehér borsot, szeretem!
Valamelyik nap a vegyes zöldséglevest úgy főztem, hogy hagymás zsíron kicsit megforgattam a zabpelyhet, felömtöttem, kicsit főztem, és úgy tettem bele a fagyasztott zöldséget. Nagyon jó volt! (Kis tejföl is volt benne, mert elfelejtkeztem a sajtról, pedig van itthon az is.)
Van a hűtőban egy kis adag brassói.
Mivel próbálok rost-dúsan étkezni, főzök egy kis zöldborsólevest is, zabpehellyel. De lehet, hogy a mai zabpehely-adagot csak simán tejben fogom megenni...:D
Köszönöm.
Hasonló napot, napokat kívánok mindenkinek! :D
Szép jó reggelt!
Ma nem hajnaloztam, mert bár felébredtem hajnalban, igyekeztem visszaaludni és valahogy sikerült is, mert egyszerre csak 8 óra lett....
Én nem csorgattam, nem kentem...
Finom lett, és olyan aranyos volt, ahogy a fiam a sütésre ébredt. :D Az illatra tért teljesen magához.
Nem baj az, ha nem szép, a lényeg, hogy finom legyen :) Szépíthetsz rajta, ha egymás mellé rakod és megcsorgatod csokival.
Kókusszal is nagyon finom lehet :)
Nekem nem lett ilyen szép...azaz nem mind, mert a pici sütőmben több adgaban sült ki, és némelyik kicsit sötétebb lett.
Én kókuszreszeléket is tettem a tésztába, el is vitte a fiam útravalónak.