Eccer volt, hol nem volt... (beszélgetés)
Szép napot kívánok ma is!
Kis éjszakai eső után újra napos időnek örülhetünk.
Mára maradt pár elintázni valóm, tegnap végre sikerült vennem (az egyik helybeni boltban) papírt. és vágre ki tudtam nyomtatni, amit postáznom kell.
22 fok van, gyenge szél fúj, enyhén borús az idő. Remélem, nem lesz eső, mert abba Bojtár belebetegedne. Már ti. abba, ha elmarad a napi séta.
További szép napot!
Szebb időt kívánni se lehetne!
További szép napot!
Szép napot kívánok!
Sikerült hát arányalg korán ébrednem,remélhetően kipihenten tudok szombaton utazni majd, a korai indulás ellenére is.
Gyömyörű kora őszi idő van, remélem, Nálatok is!
Jaj, hát a lényeget nem is mondom!
A tanáraim megegyeztek (az egyik a tanszékvezető, a másik a helyettesem pk tanítják a fő tárgyakat), hogy két nyelvteni tágy helyett járhatok a fordítástechnikai órákra, és majd meglátjuk a vizsgákat.
Még nem tudom, a fordítást is felvehetem-e tárgynak és vizsgázhatok-e abból is, ezt még megkérdezem. De nagyon boldog vagyok, hogy ezzel is előrébb lehetek, habár élvezetes órákat mulasztok majd biztosan.
Innen is alignahem elmentek már. Pár napja láttam gyülekezni őket, nem vacakolnak sokáig.
Az első egyetemi nap remek volt attól eltekintve, hogy a vasúti vágányjavítás-karbantartás miatt még leszenk problémáim október 9.-ig. Reggel nagyon kellett szaladnom még Miskolcon is, hogy elérjem az utolsó szombat reggeli egyetemi gyorsjáratot. Az közvetlenül oda visz, és el kell érnem, mert máskülönben lekésem az óra kezdetét. Úgyhogy míg z a vágányzáras idpőszak tart, addig még korábban indulok majd itthonról.
Visszafelé egészen tűrhető volt, a tanárnő el is engedett bennünket hamarabb. Ő sem szedte még öessze a tananyagot, de mivelün sem ment semmire, a tárgy egészen új volt, és nem voltunk felkészülve olyan kérdésekre, hogy Német- és Magyarország között milyen történelmi kulturális kapcsolatok vannak.
Nekem plne nem jutott eszembe semmi, mert addigra már nagyon fáradt voltam, "sikerült" csak egy órát aludnom indulás előtt.
Jól hazaértem, minden átszállás sikerült, de hazaérve már csak bezuhantam az ágyba és délig aludtam, összesen úgy 17 órát. :D
A nap többi részében a fiam volt a gépnél, most fürdik és utána már alszunk, mert reggeles hét kezdődik.
Aludjatok jól!
Jó reggelt kívánok!
A Napocska már az Egyetemen fog találni, illetve legalábbis úőton odafelé. Legyen szép napunk!
A fehérneműs fiókomban két kartondoboz fért el, és van még az üres rész az összehajtott és -tekert sálak-kendők számára. Az úgy jó. :D
habár, ahogy veszem a helyes kis kendőket, sálakat, lehet, szűk lesz nekik a hely.
Akkor majd karnis-karikákat varrok fel valami anyag-csíkra, amit akár a szekrényajtó belsejébe is tudok akasztani, azokba fűzöm majd bele a kendőket.
Összeütöm én ezt magam, vannak itthon régi dobozok félretéve "szebb napokra", csak méretre kell szabni az elemeket.
...Van két fiók az egyik szekrény alján, nagy bennük a káosz...
Jól nézhet ki, ha összetekert holmi van benne. :D
A szekrénybe állítva jól lehet igazítani, hogy jól belefeszüljön, hiszen karton, és vágható.
A felső lapjait ha pontosan félbehajtjuk, akkor úgy egy összefüggő lap keletkezik, ezt átragsztva egy papír- vagy karton csíkkal, már stabil a szerkezet.