Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Éberség cikk

Éberség


" Az éberség azt jelenti, hogy olyan totálisan jelen vagy a pillanatban, hogy nincs semmi mozgás a múlt felé, nincs semmi mozgás a jövő felé-minden mozgás megszűnik." (részlet OSHO Éberség c. könyvéből.)

Azt szeretném, ha a gondolataid között nagytakarítást végeznél. Szeretném, ha felszabadulnál mindattól, ami fojtogat. Mert ezzel utat nyitsz önmagad felé, az igazi önmagad felé, akit nem ismer senki, most még talán Te sem. Minden naplóbejegyzésem ebben próbál támasz lenni. Szeretettel, szeretetből.


Ez csak akkor sikerül, ha Te elhatározod: bezárva a múlt ajtaját, nem képzelegve a jövőn ITT és MOST élsz, a jelenben élsz. Mit is értek ez alatt? Most, mikor olvasod ezeket a sorokat, a jelenben vagy. Amikor a naplódat, üzeneteidet, hozzászólásaidat írod, a jelenben vagy. Teljes intenzitással, mert semerre nem kószálnak a gondolataid. Éber vagy.A múlt mindig visszahúz. Tudod, átgondolhatod ezerszer, kielemezheted ezerszer, ami volt már megtörtént, változtatni nem tudsz rajta. Egyetlen dolgot tehetsz: felteheted magadnak a kérdést, mit tapasztaltam ebből? S ha ez világossá vált előtted, már csak a ma lesz, mert ezt a tapasztalatot ITT és MOST tudod a javadra fordítani.


Tudj megbocsátani magadnak. A bűntudat a legkárosabb a világon. Mert hazug. Mélybe húz. Elveszi előled a kék eget. Mozdulatlanná merevít. Itt mi mindannyian rengeteg olyan dolgot követtünk el, amit ma már nem úgy tennénk. De akkor, amikor tettük, még nem volt meg az a tapasztalat, amely most bennünk van.


Az élet olyan, mint amikor járni tanultunk. Milliószor elestünk, s milliószor felálltunk. Milliószor újrakezdtük. De soha nem gondoltunk a tegnapra, hogy jaj, elestem, most aztán már nem próbálkozom! Soha nem vádoltuk magunkat, hogy milyen ügyetlenek vagyunk! Próbálkoztunk és próbálkoztunk! És végre sikerült bukdácsolás nélkül mennünk!!!


Igy van ez az egész életünkkel. Csak anikor menni tanultunk, soha nem próbálkoztunk ugyanúgy. Tudtuk, hogy valamit elvétünk. S kijavítottuk. S újra próbálkoztunk. Nem ismertük ezt a ronda szót, hogy kudarc. TAPASZTALATot szereztünk, s győztünk. Mindig minden életfeladatnál másképp kellene próbálkoznunk, de rossz szokás, hogy előhúzunk a múltból egy válaszsablont, s megdöbbenünk, hogy nem működik. Ha éber vagy, a jelenben élsz, a jelenre válaszolsz. A jelen pillanatát éled meg, s erre felelsz. S győztes leszel újra!Mindig máshol jársz! Ha sétálsz, sétálj! Figyeld a mozdulataidat. Merevek? Lágyak? Esetleg most is rohansz? Ne rakd tele magad eközben is cikázó gondolatokkal. Légy éber-nézz körül. Bármit csinálsz, csak arra figyelj! Mosogatsz? (Én utáltam.) Csak erre figyelj. Milyen csillogó lesz minden! Főzöl? Tedd bele minden energiádat, hogy finomabb legyen! Játszol a gyerekkel? Válj újra gyermekké! Mindig légy éber!S Neked lesz jó! Mert ha éber vagy, békén hagy az elméd. Nem kell semmin problémáznia, mert Te teljes valóddal itt vagy a jelenben. Neked lesz jó, mert végre nem gyötröd magad.Szerettelek volna éberré tenni egy pillanatra. Remélem, sikerült. Légy itt és most közöttünk, ebben a valóságban, mert szükség van Rád!
Írta: gzs3, 2007. július 11. 11:27
Fórumozz a témáról: Éberség fórum (eddig 4 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook