Dunaújvárosi kórház szülészete - tapasztalatok? (beszélgetés)
köszönöm a válaszokat!
a gondom a védőnőmmel van, mert igazából nem felkészít, hanem rábeszél dolgokra. 4 hónapig azon ment a vita, hogy én nem akartam elmenni 4d-s ultrahangra, ő meg váltig mondta, hogy milyen jó. most meg arról okít, hogy meghalhat a gyerek... ja meg mondta azt is, hogy ha majd kijövünk a kórházból, akkor majd megmutatja, hogy hogy kell szoptatni...ja csak addigra már magamtól is rájövök...
a gyereket majd én fürdetem?
amúgy a 31.héten tartok. pénteken megyek ultrahangra. amúgy sokat nevetek a dokin, muris egy fazon. meg is szokta jegyezni, hogy sokat nevetek...mondtam neki, hogy látni fogja a másik felemet is a szülő szobán:))
Még kis segítség: igazából a védőnőd tud jobban felvilágosítást adni. Annyit azért mondhatok, hogy legyen egy külön szülőszobai pakkod. Abban neked néhány holmi és a babának néhány dolog legyen. Azért mondom, mert így nem kell neked mindent bevinned magaddal, a többit meg a párod utánad tudja vinni, mikor már megszületett a pici és normális ágy meg szekrény van.
Szülőszobára ilyeneket jó vinni: törölköző, papucs, kórházi ruhát ott adnak majd, ékszereket előre vedd le, mert ha esetleg műtétre kerül a sor, akkor úgyis leveszik rólad. Nem tűnik el, csak időt spórolsz, ha esetleg úgy adódik. Ja és semmiképpen ne felejtsd el a papírokat. Terhes kiskönyv, személyi és egyéb hivatalos okmányok, aztán azért készülj egy lánynévvel is, hátha csajszi lesz, mire kibújik :) Bár ez nem valószínű. Meg vagy házassági anyakönyvit, vagy az apasági nyilatkozat egy példányát (ami nektek van). Más most nem jut eszembe. Remélem tudtam segíteni.
Szia!
én március 5.-én szültem a Barnánál és maximálisan megvoltam vele elégedve,nekem 32.hétig faros volt de megfordult igazábol akár még a vége fele is megfordulhat sőt mondok jobbat lehet az a furcsa érzés amit éreztél az azt jelenti megfordult ugyhogy ne aggodj:-)
A korházba én két táskát pakoltam az eggyikbe az én cuccaim voltak benne a másikba a picié.
Legyen benne törölközö és tusfürdő meg papucs ez kell a szülőszobán illetve egy papucs a férjednek vagy aki bent lesz a szülésnél több váltás hálóing evőeszköz tányér vigyél be egy ásványvizet is jol jön szülés után rögtön mert sokat kell inni...
A picinek vigyél bodyt,rugit pelnkát törlökendőt és textilpelust meg egy vékony pamut takarot
ezek mindenképp legyenek nálad meg amit még gondolsz de arra számits hogy ha nem sárgul be kb 3 nap és otthon vagytok:-)
én vittem be betétet és hálos eldobhato bugyit is lehet használni csak amikor be visznek az osztályra utána még várj meg egy vizitet,természetesen ha kimész akkor nyugodtan felveheted nem fognak szolni csak azt kell figyelniük mennyi a vérveszteség hidd el egy szülés után már nem fog érdekelni ki és mit nézeget akkor már mindegy:-)
ha van még kérdésed nyugodtan irj akár privire is nagyon szivesen segitek nekem a Zéti már a második kisfiam:-)és van egy klub is elég jo kis csapat jött össze dunaujvárosi és környéki anyukák számára ha gondolod jelentkezz:-)
semmi gond, kérdezz nyugodtan. hát ami tuti kell babának ruha, kenőcs, pelenka, törlőkendő, textilpelus, meg ilyesmik. neked jópár hálóing, vagy pizsama, de mindenképpen felül kigombolható, hogy könnyen tudd a babát cicire tenni.
és valóban, nem szeretik, ha a hölgyek bugyikában vannak. bár ezt sokan nem tartják be. én is ódzkodtam a dologtól, de császár után ez volt a legkisebb gondom. adták a vattát, odatettem és nyugodtan járkáltam vele (már amennyit tudtam menni). amúgy olyan sokan nem fognak nézegetni odalent, főleg, ha a Barna az orvosod. :)
nekem amúgy kellett a terhesség alatt bent feküdni és azonkívül hogy a szobatársaim fikáztak, hogy fiatal vagyok még gyereket szülni, azonkívül mindenki nagyon kedves volt és odafigyelt.
jaj, de jó fiú :D Gratulálok. És nagyon szép neve is lesz :)
Hú, akkor már mocorog :) Lesz az még jobb is :D
köszönöm! a választ is!
fiú lesz.Nimród lesz a neve. az előbb éreztem valami furcsa dolgot, amit még idáig nem. olyan, mintha a beleim csavarodnának, de ő csinál valamit.
idáig nekem is pozitív a tapasztalatom a dunaújvárosi korházzal, bár még nem feküdtem bent. a másik kérdésem az lenne, hogy mit kell bevinni magammal a kórházba? miből mennyit? szülés után tényleg nem szabad betétet és bugyit felvenni, hogy mindenki a lukamat fogja nézegetni?
sok a kérdés...hisz ez az első...
köszönöm...
Szia!
Szerintem ne aggódj, nekem császár lett a vége, de nem azért mert nem fordult be a baba (idejében fejre fordult). Nekem nem a Barna volt a dokim, de én róla csak jókat hallottam, szóval ha esetleg úgy adódik, nála biztosan jó kezekben leszel.
Szülés után is mindenki rendes (velem legalább is azok voltak), kedves, segítenek. Alább olvastam sok rosszat másoktól, de a végén úgyis te érzed, hogy azt kaptad-e, amit vártál, vagy sem.
Sziasztok!
Nemrégiben regisztráltam. októberben fogok szülni. az orvosom a Barna. kinek mi a tapasztalata a dunaújvárosi korházról?
(idáig rendben voltam, nem aggódtam, nem féltem. de most már egyre inkább bennem van a para, mivel egyenlőre a gyerkőc faros...)
Hát nekem nem kell.. Sajnos.
Igen elég tapintatlanok a mentősök, én gyalog mentem le anyumtól 3.ról és a kórházban is saját lábamon mentem fel a nőgyógyászatra. Mert már csak véreztem, nem voltak görcseim.. És egy pohár víz miatt nem is altattak el a műtét alatt..
Meg néztem a pici babát, mert a mentősök, mikor meg jöttek mondták hogy álljak fel és vissza néztem.. Hát senkinek nem kívánom.. És a mai napig elő jön az a kép, ahogy láttam a picit..
De már könnyebb, most már csak akkor ugrik be ha eszembe jut az a nap.
Ez jó! A down szűrés vérvételes része nem kötelező, de az ultrahangos mindenkinek, így igazából nem érdekel senkit, hogy te utána hová mégy vagy sem. Van olyan ultrahangos, aki kérdezi és javasolja, hogy menj, de ennyi, nem követik, hogy mit csinálsz.
Tehát a normál ultrahangon nézik azt, ami a kombinálthoz kell, így az elég; oda meg nem kell bejelentkezni!
Ma voltam a védőnéninél, és a fehérvárit javasolja, mert az ingyen van. Csakhogy vinnem kell egy UH-t is. Ami kérdéses, hogy hol fogom megcsináltatni, mert az elég ciki, hogy dunaújvárosi kórházban csináltatok egy UH-t, de nem ott csináltatom a kombináltat. Gondolom, nem úgy van, hogy az ember besétál, hogy neki most akkor kéne egy uh... ciki.
Sajnálom a szitudat.. :( Nem lehetett könnyű helyzet. Mi lehet vajon az a visszatérő rossz...?
Azt mondták két hét. de én emailon kértem az eredményt és rá egy hétre kaptam meg.. Így meg kapod te is és a kórház is de nem kell bemenni érte.
Be mész a nőgyógyászati osztályra és ott elmagyarázzák a nővérek.. Nekem az volt a mázlim, hogy a szülésznőm és az orvosom, mindent el magyarázott.
Csak szar volt, mert mikor haza mentem a kórházból a baba elvesztése után akkor kaptam, meg hogy a babának semmilyen rendellenesége nincsen. Így szar volt olvasni az eredményt. Mert abba reménykedtem, hogy valami baja volt és úgy könnyebb volt aztán meg jött az eredmény..
De ma már nem olyan nehéz.
Igaz akkor csináltam egy hülyeséget, ami azóta vissza térő rossz maradt..
Nincs mit:-)
Majd szolj hogy sikerült e elintézni.Külömben te ujvárosi vagy van egy klub ha gondolod néz be:-)
mennyi időt kellett várnod az eredményre?
az orvosom nem tud felvilágosítást adni a dunaújvárosi és fehérvári lehetőségekről, de szívesen adott a budapestiekről, ahová nem szeretnék menni, mert messze van. Még mindig az lenne a kérdésem, hogyan és hol kell bejelentkezni itt a városban, vagy fehérváron?
Ha tud valaki segíteni ebben, azt megköszönném.
Igen a kórházban csinálják meg. a 11-13 hét közt.
Az egyszeri az 10.000 Ft, a de van több féle ami kombinát, és a legutolsó vizsgálat után kapod meg az eredményt. De az orvosodnak kell felvilágosítást adni.
Fehérváron akkor ingyenes ha betöltötted azt a kort illetve van rá valamilyen ok.
Én áprilisban csináltattam, és az után jött meg az eredmény miután elment a baba.
Én csak egyszerit kértem...
Szia!
Nekem a védőnő mondta a pontos címet egy kiadványból, de ha Bp-re jársz ott több helyen is van szerintem ingyenes.
További ajánlott fórumok:
- Veszprémi kórház szülészetéről van valakinek véleménye, tapasztalata?
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Milyen tapasztalatod van a Szent István Kórház szülészetéről?
- Milyen tapasztalataitok vannak a X.kerületi Bajcsy-Zsilinszky kórház szülészetéről?
- Pécsi Megyei Kórház szülészete - tapasztalatok
- Mik a legfrissebb tapasztalatok a bp-i Szent János kórház szülészetéről?