Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dunaújvárosi kórház szülészete - tapasztalatok? fórum

Dunaújvárosi kórház szülészete - tapasztalatok? (beszélgetés)

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
1199. Tompi32 (válaszként erre: 1198. - 0b3a2e43a1)
2010. nov. 18. 14:27

Bőven, mert csak 29.én megyek :DDD

Azért kérdeztem most.

2010. nov. 18. 09:18
remélem még időben írtam -.- :)
1197. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 1196. - Tompi32)
2010. nov. 18. 09:17
elvileg behívnak majd:) nálunk úgy volt, odamentem leültem...voltak még páran... megkérdezték ki miért jött..én mondtam h 20 hetes UH.. mondták kicsit várni kell,mert kis csúszás van... aztán behívtak:)
1196. Tompi32
2010. nov. 18. 07:05

Kérdés? Ha megyek a 20. hetes genetikai uh-ra időpontot kaptam. Akkor be kell kopogni, vagy automatikusan be hívnak amikor az időpontod szól?

Köszi:

2010. nov. 17. 09:58
:(
1194. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 1193. - Tompi32)
2010. nov. 17. 09:00
én olyan hülye vagyok:D megakartam kérdezni,hogy ki... de közben eszembe jutott:) Nyugi,minden rendben lesz:)
1193. Tompi32
2010. nov. 17. 07:05

Ez lassan három éve volt, és sajna a nevére már nem emlékszem. De igazából, neki az nap össze jött és lehet csak a vége csattant le rajtam nem tudom.. Mert reggel a burok repesztésnél még tök jó fej volt és at Edánál változott meg. Úgy hogy nem tudom.

De az biztos, hogy nem az érzelmi állapotom miatt volt amit mondott és éreztem.

De lehet abban neked van igazad, hogy nem úgy kellet volna fel venni, mert a szomszéd helységben szült egy csaj a 4.-et és az nagyon hisztizett ki borította a dokit is meg őt is, lehet hogy az volt a gond, és hozzám akkor pont az eda után úgy jött át, hogy a csaj miatt feszült volt de, akkor se rajtam vezesse le. Addig a percig engem is idegesített a takarítónő, hogy ott takarítgat, de amikor be indultak a tolási fájások örültem, hogy ott van és tudtam valakinek szólni, hogy hívja a dokit.

Nem gond ha valaki nem hiszi el. De mivel nekem ez egy rossz élmény maradt, ezért lesz most fogadott szülésznőm.

2010. nov. 16. 10:14

sziasztok!

én három hete szültem meg a kisfiamat dunaújban. nekem a barna volt a dokim. nem volt fogadott szülésznőm. egy adag tapasztalattal jöttem ki. tanultam a dolgokból. a negatívak megerősítettek abban, hogy dúla legyek.

1191. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 1190. - Kozmami)
2010. nov. 16. 06:37
ez olyan dolog, lehet Tompi is az adott helyzetben kicsit másképp állt a dolgokhoz,zaklatottabb volt és másként ítélte meg a szülésznő hozzáállását...velem is nem egyszer előfordult,hogy ott voltam szülésnél,szóval tanúja voltam a dolgoknak,a kismama másnap úgy mesélte h a szülésznő így meg úgy bánt vele, én meg megvédtem a kolléganőt,mert ő tényleg nem úgy értette a dolgokat,csak a kismama zaklatottságában másképp vette fel... ennek ellenére előfordul néha...mindenhol....
1190. kozmami
2010. nov. 14. 23:38

Na, köszönöm a privát infókat, bejelentkeztem a Barnához kulcsra. Tök jó, hogy van már ott is rendelése. Kíváncsi leszek milyen lesz.

Közben meg látom, hogy akadt egy kis "nézeteltérés".

Szilva, értem amit mondasz, de nem látom ilyen cikinek a dolgot, mint Te. Hacsak nem Téged érint valamelyik hozzászólás, nem tudom.

Senki nem várt extra bánásmódot, főleg nem ingyen, de tartom amit már egyszer írtam: ne nyalják ki a fenekem, de a tébé kártyámért lásson el. Kész! Azért nekem is felment a pumpa, mikor a Kohut egy vakbél műtéthez hasonlította a szülésemet, olyan hangsúllyal, mintha egy darab szar lennék! Pusztán azért, mert én a Kállayhoz jártam terhes rendelésre. Nem tehetek róla, hogy őt javasolták. Nem rég költöztem ide, én tanácsot kértem orvos ügyben és mindenki óva intett a dunaújvárosiaktól. Így kötöttem ki Kulcson. Tébés rendelésre jártam, mindig kedves volt, kaptam képet is a magzatról, ingyen, kérés nélkül.

Itt jegyezném meg amúgy, hogy pozitívan csalódtam, mert be kellett feküdni és nagyjából minden orvos sorra került vizitelni, egyedül a Baráth nem volt szimpi. Mondjuk vele volt már egy rossz tapasztalatom.

Tompi, azt megmondod ki volt az a szülésznő. Lehet privátba is. Csak mert én egyikről se tudom elképzelni, ami nem azt jeletni, hogy nem hiszek Neked! Ilyet az emebr nem talál ki. Amúgy én nem voltam elragadtatva, hogy a takarítónő ott sertepertélt, mikor én vajúdtam, főleg, hogy a szülésznő mutatta neki, hogy felületes a munkája, mert vastagon áll a por a lámpán. Ezt meg is mutatta, végig húzta az újját és láttam, hogy száll a por. Igazán bizalom gerjesztő volt...

1189. Tompi32 (válaszként erre: 1188. - 0b3a2e43a1)
2010. nov. 11. 12:02

Igen ez a lényeg, le írod a véleményedet.

De lehet hogy nekem xy nővérke, doki aki szimpatikus. De másnak ők nem azok.. Ezért van ez a fórum, hogy mindenki el mondhassa a véleményét.

2010. nov. 11. 11:41
1 hozzá szólás még,melyben sem magamat védeni,sem a kismamákat leszólni nem akarom, de aki 1 vélemény alapján ítéli meg az orvosokat,szülésznőket és nem a saját tapasztalata alapján,hát..... mindenkinek magának kell tapasztalnia ki neki a legmegfelelőbb... én elmondtam 1 véleményt. a sajátomat. de nem tanács,csak vélemény..
1187. Tompi32 (válaszként erre: 1185. - 0b3a2e43a1)
2010. nov. 11. 06:30

Az a baj, hogy a nőgyógyászaton és a szülészeten van jó orvos is, és nővér is. De kevés.

Van olyan nővérke, szülésznő aki rendes, aranyos, és kedves. De nem tudnak állandóan dolgozni, mert nem bírnák:DD Sajnos én a nevüket nem tudom, pedig az a nővérke aki a vetélésemnél volt bent nagyon türelmes, megértő és kedves volt. Most is ott van és mindig mosolyog, és kedves volt:D Sőt ami furcsa volt így ennyi hónap után is emlékezett rám.

Csak az a baj, hogy kevesebben vannak azok:d

És szerintem igenis szólás szabadságban élünk és el mondhatóm a véleményemet.

Én azt is meg érteném, hogy fáradtak ki merültek,de a beteggel akkor is úgy kell bánni, ahogy ő is el várna ha beteg lenne. Én se vagyok egy rossz, vagy kibírhatatlan beteg ha bent vagyok. Nem zaklatom őket mindig, de ha kérdésem van csak pár válaszol normálisan. Igaz olyan is van akihez oda se merek menni, mert ha indulsz felé, már látszik hogy ne tedd.

Mondjuk jó lenne ha a fórum olvasása és az után amiket le írunk változna valami ott, de nem fog.

Ezzel tisztába vagyunk. De tényleg meg kell osztani azokat a dolgokat amiket ott tapasztalunk, hogy a másik okuljon belőle:d

1186. Wididóri (válaszként erre: 1182. - Giga455)
2010. nov. 10. 21:55
Igen, igazad van, ez tényleg érdekes! Nem baj olvassák csak, legalább megtudják a doktor urak, hogy milyen véleménnyel vannak róluk néhányan. Talán egy kicsit elszégyelli magát némelyik, bár nem hinném, mert jó vastag az arcukon a kép. Jó lenne, ha pozitív irányba változna dunaújvárosi kórház szülészete, mert elég elszomorító ott a helyzet..... No comment
1185. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 1184. - Wididóri)
2010. nov. 10. 21:06
Nektek szabad,nekem nem... névvel meg főleg nem...
1184. Wididóri
2010. nov. 10. 20:45

Szerintem Vikus nincs miért bocsánatot kérned! Itt mindenkinek van véleménye és ez az oldal erről szól. Sok orvos bizony elszégyellhetné magát, és ha itt van mód és lehetőség arra, hogy véleményt és a tapasztalatunkat elmodndjuk róluk, akkor megtesszük, mert szabad és ezzel is egymást segítjük.

Szilva 34 mi is elolvastuk a véleményed, te is tedd azt, ha nem tetszik, az a te bajod!

1183. 0b3a2e43a1 (válaszként erre: 1182. - Giga455)
2010. nov. 10. 19:40
jogos:D
1182. giga455 (válaszként erre: 1179. - Tompi32)
2010. nov. 10. 19:17
Milyen érdekes, hogy külön regisztrált csak azért hogy megmondhassa a frankót. Pedig állítólag régóta olvassa a fórumot...
2010. nov. 10. 19:14
Köszönöm, de nem kell védeni:) Hibáztam,tudom és tényleg őszintén bánom! Ugyanis még mindig egy sokszor nem gondolkodó kislány vagyok... utólag pedig sajnos már késő... már csak az őszinte bocsánat kérés marad. valóban, minimum a neveket kihagyhattam volna:(
1180. Tompi32
2010. nov. 10. 17:26

Ja és ha be írod a keresőbe, hogy Dunaújvárosi nő gyógyászati fórumok vagy 10 fel dob.

Ahol az emberek el mondhatják a véleményüket.

És tisztességesebb ha vállalja, könnyű arc és név nélkül irkálni.

1179. Tompi32 (válaszként erre: 1176. - Szilva34)
2010. nov. 10. 17:24

Vikus védelmére semmi olyat nem írt akivel meg bántott volna, vagy titok tartási törvényt sértett.

Nem nevezett meg senkit név szerint.

És ha már így állunk akkor, a szülésznő azért van ott, hogy segítsen, nem azért hogy le baszon, mert edát kértél. Én nem vagyok ott dolgozó csak egy szülőnő akit, ott hagyott mert mertem kérni edát, ha nincs ott a takarítónő a doki meg se tudja hogy be indult a szülés, mert meg haragudott rám és elment trécselni. Minden hálám a takarítónőé, hogy szólt a dokinak. Ez velem történt, úgy hogy jogom van le írni.

Itt szerinted nem sértette meg valaki a jogaimat.

Vikus írj nyugodtan..

Ja és én se vártam el senkitől, hogy a két szép szememért ugorjon, de ha meg fizetem akkor el várhatom.

És ha valaki nem tud fizetni annak nem jár a tisztességes el látás, ne merjen szólni, mert nincs pénz.

A nővéreket is köti a titok tartás, és még is ki beszélik a betegeket.

De minden tiszteltetem az ott dolgozóké.

1178. BBA* (válaszként erre: 1176. - Szilva34)
2010. nov. 10. 14:52

Kedves Szilva!

A véleménynyilvánítás szabadsága él, úgy gondolom, attól fórum a fórum. Senki nem beszélt extra és ingyen ellátásról. Mindenki a munkavégzés és a hivatásgyakorlás részének tekint bizonyos dolgokat, az emberi minimum viszonyulást, két gyermeket szültél és biztosan érted ezt.

No meg azt is, hogy minden bizalom és szimpátia kérdése az egészségügyben is a szakrételmen túl.

2010. nov. 10. 14:00

Kedves Anyukák,Kismamák!

Én itt befejeztem... aki szeretne kérdezni esetleg,privátban válaszolok,ha olyan a kérdés amire lehet,amúgy nem...

Sajnos olyan dolgokat is leírtam,amit nem kellett volna,így inkább abba hagyom,nehogy több butaságot írjak!

Őszintén bocsánatot kérek mindazoktól,akiket megbántottam/megbánthattam,megsértettem! Nem akarattal tettem,csupán nem gondoltam bele a dolgok mélységébe... ebből látszik,hogy még mindig nem nőttem fel...sőt... Nagyon sajnálom!

Mindenkinek sok sikert a szülésekhez,jó babázást!

Pussssz:Vikus

1176. szilva34
2010. nov. 10. 13:46

sziasztok!

régóta olvasgatom, amiről itt beszélgettek. Én két babat szültem,az elsőt négy éve, a másodikat a Bettinél,egy évvel ezelőtt. Ő volt pont bent, nem volt fogadott szülésznőm,de nagyon meg voltam elégedve mindkét szülésemnél a szülésznőkkel.A Betti is nagyon kedves és segítőkész volt.A későbbiekben is, amikor az utcán találkoztunk, mindíg érdeklődött mi van velünk, pedig a szóbeli köszöneten kívül, nem tudtam meghálálni neki. pont azért nem fogadtam orvost és szülésznőt sem, mert tudtam meddig ér a takaróm, és anyagilag nem fér bele. Én azt gondolom, ha valaki a szabadidejében, nem pedig munkaidőben foglalkozik veled, azt illik, megköszönni.

Tehát extra ellátást vártok,extra gyorsasággal, hogy mindenki ugorjon,a szabadidejében főleg,soronkívül intéződjön el minden, holott van nem maszek rendelés is, és ügyeletes orvos is.ja és a két szép szemedért.Persze ez az én véleményem. És közben egyszerre két emberért felel. Ha egy szakit hívsz,akár vízszerelő, akár más, hogy elromlott valami otthon, az már akkor megkéri az árát amikor még csak ránézett.Nem beszélve a munka végéről. És még lehet nem is lesz jó.Szóval nem értek veletek egyet. A kibeszélésről meg annyit, hogy olvastam vikus88 irásait, és ahogy kivettem a szavaiból, ő is ott dolgozott, mielőtt még szült volna.Jó, lehet nem kellett volna kinevetni a kismamát,( és tuti biztos azon nevetett?) A Bettit és a többi nővért, orvost véleményezitek, hogy kibeszéltek betegeket, de a ""kollégákat"" illő kibeszélni? Legalább név nélkül tegyétek.(ehhez nem jár empátia???) Ja, És vikus88, titoktartásról hallottál valamit???

További szép napot mindenkinek!

1175. Tompi32
2010. nov. 10. 13:09
Köszi már meg van csak az afp kellet neki be diktálnom:D
1174. Tompi32
2010. nov. 10. 13:01
VAn itt valaki Sos-be kellene a Barna száma, mert be krepált a telom és benne maradt.
1173. Tompi32
2010. nov. 10. 06:44

Ez igaz. De nem védem a nővéreket. De ez más munkahelyen is így van. Sajnos emberi vonás, hogy ki beszélik a másik embert.

De hála a jó égnek én még nem halottam hogy akár melyik nővér rólam beszélt. Illetve a szülésznő, de ő végül is nekem is mondta mert előttem mondta, hogy milyen kis hisztis vagyok, nem hiszi el hogy annyira fájt, hogy kellet az a fájdalom csillapító:(

Igaz a Lauka burokrepesztéssel indult a világra.

Remélem ez kis babó már rendesen:D Volt már 1 császárom, burokrepesztésem, már csak az hiányzik a repertoárból, hogy magától induljon be:D

1172. BBA* (válaszként erre: 1168. - Tompi32)
2010. nov. 9. 12:35
Hát nem hisztiztem soha, még gyerekként sem, elég csendes ember vagyok... ráadásul egyedül voltam a szobában és egyszer elfelejtettek bejönni vizitkor, mert nem hallották, hogy ottvagyok...stb...
1171. contra55 (válaszként erre: 1170. - Tompi32)
2010. nov. 9. 12:04
A megértő az természetes...
1170. Tompi32 (válaszként erre: 1169. - Contra55)
2010. nov. 9. 11:24

Szia.

Igen mi is sokan kedveljük, itt a Barna dokit.

De a sorolásból ki maradt, hogy meg értő, bármikor készen áll a legbutább kérdésemre, és nagyom barátságos. Most imádkozom is, hogy ne kelljen doki két hétig, mert nem lesz, és nem akarok más orvost, addig se.

❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook