Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dr Szeberényi Zsolt Békéscsaba, ki jár jozzá még közülünk? fórum

Dr Szeberényi Zsolt Békéscsaba, ki jár jozzá még közülünk? (beszélgetős fórum)


15. Dexi80
2014. márc. 27. 18:05

Én egyébként iszom az Inofolicot + most a gynex cseppet kezdtem el. De ugyanígy bíztam az Avivában, a clostyban meg még egy csomó más dologban, de nem segítettek. Ez a szomorú valóság. Párducz meg még jobban lelombozott, úh. most helyre kell tennem magam lelkileg és aztán újult erővel folytatni.

Nem szabad feladni!!!

14. Dexi80
2014. márc. 27. 18:02

Szia!

Oké, akkor tudom kiről van szó. Én is voltam nála. Nekem magas az Fsh-m és lh-m, azt észrevette, a többire azt mondta hogy ok. De a nőgyógyász még ezekre is azt mondta hogy oké, szóval szerintem ők sincsenek képben, úgy ahogy te is írod.

Tegnap voltam Párducznál. Megmutattam a leleteimet, elmondtam a vizsgálataimat és azt mondta, hogy minden lehetséges dolgot megnéztek Csabán, úgy látja, minden rendben, többet ő se tud tenni. De adott egy nevet és telefonszámot (Debreceni Nőgyógyászati Klinika), hogy induljak el, mert ő is úgy látja hogy egy helyben toporgok. Én is szedtem clostyt, nekem nem segített, sőt volt hogy ciszta maradt utána.

Úgyhogy mi most Debrecen felé vesszük az irányt, hátha csinálnak ott egy-két olyan vizsgálatot, amit itt a megyében nem és okosabbak leszünk, miért nem sikerül.

Sok sikert a clostyhoz (ha azt kapsz), remélem neked segíteni fog!!

13. bigris
2014. márc. 27. 15:22

Hát, nem szívesen írnék ki nevet. A Monogrammja Dr. S.Z.


Az volt a benyomásom, hogy megnézte a véreredményt, megnézte a határértékeket, benne vannak az értékek (mégha sok az alsó határon is), akkor szerinte nincs semmi baj, még akkor sem, ha nyilvánvaló tünetei vannak annak, hogy valami nem stimmol.


Az összefüggéseket és az arányokat nem nézte.


Pl. Nagyon alacsony volt az éhgyomri vércukrom (megjegyzem terhelésest nem is kért), és a teztoszteronom is. A kortizolom is az alsó határ közelében volt reggel, pedig akkor a felső határ közelében kellett volna lennie. Az ösztrogénem sok volt a progeszterinhez képest, tehát fennált a PCO-ra jellemző ösztrogén dominancia stb. stb.


Szerintem észre kellett volna vennie az összefüggéseket.

Az rt3-mellévese blogon taglaják a pco, az inzulinrezisztaencia és az ösztrogéndominancia kapcsolatát. (Ez egy nagyon jó írás, érdemes elolvasni, feltárja az összefüggéseket.)

Nagyon sok mindent megértettem belőle.


Az elmúlt évek orvosoknál szerzett tapasztalatai alapján mondhatom, hogy az orvosok többsége egyszer elvégzi az egyetemet, megcsinálja a szakvizsgát, aztán szakirodalmat a kezébe nem vesz többet. Az egyetemen megszerzett tudásból él nyugdíjig. Vagy abból sem, mert annak a felét is elfelejti, amit ott tanult.


Egyébként eddig minden nőgyógyász és az endokrinológus is azt mondta, hogy van pé-m. Két hete még Szeberényi is azt mondta, hogy talán van. Na most Szeberényi kiderítette uh-gal, hogy nincs. Minden tüszőm csak félig érik be, aztán abbahagyja az érést és abban az állapotban marad. Tehát még nem adott semmilyen gyógyszert. A progeszteronhiányra sem. Azt mondta, menjek vissza két hét múlva, akkor ad gyógyszeres támogatást a peteéréshez. Gondolom Clostybegitet.

Nem tudom, hogy az nem csak a cisztásodott tüszők számát fogja-e növelni...


Szóval nem ajánlotta az Inofolicot. Viszont mellékvese kimerültségre ajánlanak nagy dózisú B-vitamin komplexeket. Úgy látom az Inofolic és gyakorlatilag hasonló. Most kezdtem el szedni egy multivitamin csomagot, amiben nagy dózisban vannak B vitaminok. Inozitol nem tudom van-e benne, de ha nincs, megoldom.

12. Dexi80
2014. márc. 24. 14:14

Szia!


Ez jó hír!! Mármint nem a Pcos, hanem hogy megvan a probléma oka és el lehet kezdeni kezelni. Kíváncsi vagyok merre indultok el és hogy fogja-e ajánlani az Inofolicot. Most azt nyomja minden orvos. Én lassan az első doboz végén járok és most hétvégén kezdtem el inni a gynex cseppet.

Írok majd mi volt. Ja és még annyit kérdezhetek hogy melyik endokrinológusnál voltál aki ilyen okosat mondott??

11. bigris (válaszként erre: 10. - Bigris)
2014. márc. 24. 08:52
Helyesbítek, közlékenyebb volt, mert legalább most már biztosan tudom, mi a probléma.
10. bigris
2014. márc. 24. 08:51

Szia!


Voltam. Mindenképpen előrébb vagyok. _Az, hogy tud-e segíteni, még kiderül. Próbál az biztos. Nagyon rendes volt, bár nem volt sokkal közlékenyebb, mint az előző orvosok. De hirtelen nem is jutott eszembe nagyon kérdezősködni.


Szóval megnézte az eddigi orvosi papírjaimat, csinált egy ultrahangot, és azt mondta progeszteronhiány és PCOS. A tünetekből ezt már én is sejtettem régen.


De annyira "jó", hogy sem az eddigi előző nőgyógyászok, sem az endokrinológus nem ismerte ezt fel.

Bár nem is törték magukat. Annak ellenére, hogy volt hormonvizsgálat és UH is.


Pedig tulajdonképpen a PCOS elég sok klasszikus tünetét produkálom mostanság (szőrösödés, hízás, pattanások). Erre a nagytudású endokrinológus azt mondta, hogy biztosan genetikai.... Röhej.


Puffogtam a férjemnek, hogy hogy lenne már genetikai, egyetlen női felmenőmnek sem nő(tt) szőr az állán. Erre vicceskedett a férjem, hogy akkor lehet, hogy apukámtól örököltem, mert apukámnak viszont elég szőrös az álla...


Szóval. Ezen a héten kell visszamennem hozzá a továbbiakért. Mondta, hogy keressem elő a férjem vizsgálati eredményeit, mert az is kellene, de momnetán azokat mintha a föld nyelte volna el.


Majd írjál mi volt Párducznál.

2014. márc. 22. 14:45

Szia!

Voltál végül Szeberényinél??

Tudott érdemben segíteni?? Én jövőhéten megyek Párduczhoz Gyulára.

8. bigris (válaszként erre: 7. - Dexi80)
2014. márc. 14. 17:49

Szia Dexi! Köszi szépen a válaszodat!


Azért gondoltam Szeberényire, mert azt hallottam, hogy Bcs-bán talán ő van benne a meddőséggel kapcsolatos dolgokban legjobban.


Közben arra jutottam, hogy marad az időpont Szeberényi doktornál a magánrendelésére a jöv. héten, aztán majd meglátjuk.

A magánrendelésen valszínűleg jobban meg lehet beszélni a dolgokat.


Én egyelőre megpróbálkozok Bcs-bán. Voltam már több orvosnál, (pl. Szegeden is) mint írtam egyik sem volt meggyőző. Ha lesz tapasztalatom Szeberényiről, akkor majd írok megint.

7. Dexi80 (válaszként erre: 6. - Bigris)
2014. márc. 14. 09:44

Szia!

De jó hogy írtál!! :) Én is keresgéltem már Szeberényiről véleményeket, de nem sokat találtam.

Megpróbálom összefoglalni azt ahogy én látom.

Lehet nem sokan értenek egyet velem, de szerintem magánrendelésre menj. Én is láttam, hogy ki van írva Csabán a kórházban, hogy meddőségi rendelés, de van egy olyan érzésem hogy bárkit is találsz ott, azt fogja mondani hogy keresd fel a magánrenelésén.

Oroszról annyit, hogy én is hozzá járok évek óta. Nagyon rendes, szolgálatkész, sok vizsgálatot a kórházban csinál, amiért én nem fizettem.Mi 2 éve próbálkozunk, én már rögtön az elején mentem hozzá, mert barnáztam mensi előtt és nem zavart el, hanem egyből küldött vérvételre. Aztán a páromat vizsgálták, majd átjárhatósági vizsgálat és végül műtét (endó, átjárhatósági, összenövésre gyanakodott, végül minden rendben volt). Azt viszont nem tetszik benne hogy nem ajánl magától semmit. Például itt a hoxán találtam rá az Inofolicra, rákérdeztem a dokinál, azt mondja, hogy nagyon jó. És akkor miért nem mondta már korábban hogy kezdjem el inni??? Nem értem...

Én most jutottam el oda, hogy váltok ill. kikérem egy másik orvos véleményét is hogy merre tovább, mert úgy érzem egyhelyben toporgunk. Szeberényi és Párducz (főorvos Gyulán)között vacilálok. Ez utóbbit többen ajánlották, úh. valószínű mellette döntök. Sok mindent tudnék még írni, de nem akarlak fárasztani. Összefoglalva Oroszról annyit, hogy bármennyire is szimpi, szerintem a meddőségi témában úgy igazán nincs otthon. Szeberényit nem tudom.

Üdv.,Dexi

2014. márc. 12. 16:53

Eléggé behalt a fórum, de hátha olvassa még valaki, aki tud segíteni. Évek óta nem jön össze a baba nálunk. Voltunk már vizsgálatokon, de minden orvos csak mismásolta a vizsgálatokat. Az egyik mindenféle hormonvizsgálat nélkül clostybegytet írt fel, a másik a panaszaimra azt mondta, hogy enyhe progeszteronhiány lehet, de sem nem írt, sem nem javasolt semmit, és azt sem mondta, hogy ez akadályozza a teherbeesést (pedig babaproblémák miatt mentem hozzá is), a harmadik szintén mindeféle hormonvizsgálat nélkül átjárhatósági vizsgálattal kezdte a vizsgálatokat.


Ebben a pillanatban láttam meg, hogy Bcsabán van meddőségi ambulancia, ahol Orosz és Szeberényi főorvosok rendelnek. Orosz doktornál egyszer voltam rákszűrésen. Más tapasztalatom nincs vele, de akkor nagyon szimpi volt. Dr. Szeberényinél még nem voltam, most jelentkeztem be hozzá magánrendelésre, mert azt hallottam, hogy meddőségi kérdésekben otthon van. Most, hogy megláttam a meddőségi ambulanciát vacillálok, hogy mondjam vissza a bejelentkezésemet Szeberényi főorvoshoz és menjek a meddőségi ambulanciára, (vagy ő lesz ott vagy az Orosz) vagy ha úgyis ott rendel, akkor menjek Dr. Oroszhoz magánban, vagy maradjon a bejelentkezés és menjek el magánban Szeberényihez?

Tudja valaki, hogy Orosz doktor mennyire van benne a meddőségi kivizsgálásban, kezelésben? Szeberényi doktor jó ebben a tekintetben? Van valakinek tapasztalata, hogy mennyire foglalkoznak komolyan az emberrel, ha az ambulanciára megy és nem a magánrendelésre?

Végigcsinálják az ambulancián a teljes hormonvizsgálatos és méh-petevezető-petefészek vizsgálatokat? Végre szeretném megtudni mi a probléma pontosan, és nem csak mismásolni.

2011. jan. 3. 20:16
Nem, de Békés megyében lakom. Korábban budapesti/Pest megyei dokikhoz jártam. A testvérem is a Főorvos Úrnál szült (..és sok ismerősünk is hozzá jár..), és maximálisan elégedettek vagyunk vele! :)
2011. jan. 2. 15:12
Békéscsabai vagy?
2011. jan. 2. 15:11

szia

köszi

igen ugyan ez a véleményem

kár, hogy nem előbb mentem hozzá, de mostmár nála maradok:)

reméljük idén már szülni fogok:)

2011. jan. 2. 14:46

Szia!

Én tavaly nála szültem, ha még aktuális a téma! Volt már pár dokim (ahol éppen laktam), de most már nem engedem, hogy más nyúljon hozzám, mert szerintem ő az egyik legjobb doki kis országunkban (de szerintem külföldön is ismerik/elismerik...). Tehát bátran vágjatok bele a babázásba! :)

2010. júl. 13. 16:55

sziasztok

jár valaki Dr Szeberényi Zsolthoz?

szült nála valaki?

tapasztalatokat szeretnék

én meg vagyok vele elégedve, eddig

ha arra kerül a sok akkor nála is szülnék

bár ott még nem tartok

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook