Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Doughnuts fánk recept

Doughnuts fánk recept

Elkészítési idő 45 perc

A Doughnuts fánk hozzávalói:
(12 darabhoz)
2 tojás
20 dkg. kristálycukor
2 dl. tej
12 dkg margarin
1 kiskanál vaníliaaroma
35-40 dkg finomliszt
4 kiskanál sütőpor
1 mokkáskanál só


A Doughnuts fánk elkészítési módja:
A tojásokat robotgéppel fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejet a puha margarint és a vanília aromát. A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekkel összedolgozzuk. Ezután a tésztát kivajazott doughnuts sütő formába kanalazzuk, majd előmelegített sütőben nagy lángon (200fok, légkeveréses 180fokon)12-15 perc alatt arany barnára sütjük. Bevonhatjuk marcipán mázzal, csokoládéval illetve fahéjas cukorral. 1. Fahéjas máz: Olvasztott margarinnal megkenjük a kihűlt fánkot és fahéjas cukorba forgatjuk. 2. Marcipán máz: 1 csomag Dr. Oetker Dekor cukormáz (marcipán ízű) elkészítünk a csomagoláson lévő utasítások szerint és lehet hozzá adni egy kevés ételszínezéket.

Külön doughnuts fánk sütő kell hozzá, csak ebben lehet sütni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A doughnuts fánk elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook