Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Dorozsmai molnár ponty recept

Dorozsmai molnár ponty recept

A Dorozsmai molnár ponty hozzávalói:
5-6 szelet ponty
2 evőkanálnyi liszt
2 evőkanálnyi őrölt pirospaprika
3 dl étolaj

5 dkg füstölt szalonna
1 db közepes méretű vöröshagyma
20 dkg gomba
1 késhegynyi őrölt bors
40 dkg csuszatészta
2 dl tejföl


A Dorozsmai molnár ponty elkészítési módja:
A filézett, besózott, paprikás lisztbe forgatott pontyszeleteket olajban kisütjük, félretesszük. Készítünk egy gombamártást: kevés olajban a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnát, az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, a pirospaprikát, sót, borsot. Pár perces főzés után tejfölös habarással sűrítjük. A csusza tésztát sós vízben kifőzzük. Összekeverjük a gomba mártással, és a kisütött halszeletekkel tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A dorozsmai molnár ponty elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook