Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dorottya szelet recept

Dorottya szelet recept

A Dorottya szelet hozzávalói:
Tészta

40 dkg liszt,
5 dkg margarin,
2 egész tojás,
10 dkg cukor,
1 evőkanál méz,
2 evőkanál kakaópor,
1 csomag sütőpor,
kevés tej.

Krém

4 kanál liszt,
½ l tej,
25 dkg margarin,
20 dkg porcukor,
4 csomag vaníliás cukor,
1 tábla csokoládé (vagy tortabevonó).

Csokimáz

9 evőkanál cukor,
6 evőkanál tej,
4 evőkanál kakaópor,
5 dkg margarin.


A Dorottya szelet elkészítési módja:
A tészta alapanyagait jól össze kell gyúrni, 3 felé osztani, kivajazott, lisztezett tepsi hátulján megsütni. A krémhez a tejet a liszttel összefőzzük, majd miután kihűlt, hozzáadjuk a porcukorral és vaníliás cukorral kikevert margarinhoz. A csokoládét késsel apró darabokra vágjuk, és a krémbe keverjük, a lapok közzé töltjük. A tetejére csokimáz kerül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dorottya szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook