Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dóri féle mascarponés répatorta ( 20-22 cm átmérőjű formához ) recept

Dóri féle mascarponés répatorta ( 20-22 cm átmérőjű formához ) recept

A Dóri féle mascarponés répatorta ( 20-22 cm átmérőjű formához ) hozzávalói:
300 g reszelt sárgarépa
2 tojás
140 ml olaj
150 g cukor
75 g dió apróra vágva
175 g liszt
1,5 kk sütőpor
1 csipet só
0,5 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
100 g mazsola - elhagyható

A tetejére:

20 dkg mascarpone
1 narancs reszelt héja
5 dkg porcukor


A Dóri féle mascarponés répatorta ( 20-22 cm átmérőjű formához ) elkészítési módja:
1. A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük, a diót durvára vágjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítjük a tortaformát. Ha nem szilikon, akkor kivajazzuk, kilisztezzük. 2. Egy tálban habverővel fehéredésig verjük a tojásokat és a cukrot, aztán hozzáadjuk az olajat, a répát, (a mazsolát) és a diót. 3. Egy másik tálban elkeverjük a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát, majd mindezt a répás-tojásos masszához keverjük. A sütőformába öntjük és 35-40 percig sütjük. 4. Közben elkészítjük a krémet: A mascarponét alaposan kikeverjük a narancshéjjal és a porcukorral. Ha a torta teljesen kihűlt, a tetejére kenjük a krémet és így tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dóri féle mascarponés répatorta ( 20-22 cm átmérőjű formához ) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook