Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Dobjuk el a hajfestéket és őszüljünk meg méltósággal fórum

Dobjuk el a hajfestéket és őszüljünk meg méltósággal (beszélgetés)

1 2
48. Édua2
máj. 10. 15:38

Kösz nem.

Egyébként nem festem, mert nem bírja a hajam, helyette parókázok néhanapján, ha más színű hajat akarok.

máj. 9. 15:02
Naaaa neeee azért ez túlzás. Nem akarok ősz öregasszony lenni.... Már bocsánat.
46. semleges (válaszként erre: 43. - Michelle.r)
máj. 7. 15:24
Ki fogom próbálni.
45. semleges (válaszként erre: 44. - 55Judit)
máj. 7. 15:22

Maximálisan egyetértek ezzel is és a 42.hsz-al is.

Nem is értem miért kell vérre menő arrogáns, agresszív véleményeket írni. Ez a téma már-már olyan megosztó és indulatokat keltő mint a gyerek téma. Kinek ez, kinek az. Miért kell beleállni a másikba egy ilyen semmi tétje nem lévő fórumon.

44. 55Judit (válaszként erre: 1. - MézesRétes)
máj. 7. 13:55
Szerintem nincs értelme azt a küzdelmet felvállalni, hogy minden áron fiatalabbnak látszodjunk a korunknál. Úgy gondolom az a legszebb idősödő ember aki könnyedén, és lazán veszi az idő múlását. Ha egészégesek vagyunk és tükröződik a szemünkben a belső mosoly 70 plusszosan is, annál szebb látvány nem is kell.
43. michelle.r (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
máj. 7. 13:52

Nekem muszáj lesz festeni - illetve nem muszáj, csak nem viselném el a ronda, egérszürke hajamat. Ha másra nem, ezüstös szürkére biztosan festetni fogom.

Ami a hajhullást illeti, nekem két dolog jött be nagyon, az egyik a Lavylites sampon ennek az árára nem emlékszem pontosan, de úgy 15-20 ezer körül van, cserébe több mint fél évig elég.

A másik a Khloé zöld színűje, ami a DM-ben is kapható, az 3.700 és az is nagyon sokáig oké. Mindkettőtől annyi új hajszálam lett, hogy úgy nézek ki, mint egy Teletabi. 🤪

42. 55Judit (válaszként erre: 36. - Papája)
máj. 7. 13:50
Valóban. Nincs mindenkinek igénye a természetellenes kinézetre. Pl. én is a természetesség híve vagyok. Az én hajam is rövid, nem teljesen ősz, inkább mákos. Szép. Méltósággal viselem az idő múlását, elfogadom azokat a velejáróit a kornak, melyek a természetes szépséget és egészséget prezentálják.
41. Tien (válaszként erre: 40. - Semleges)
máj. 7. 13:41
Nagyon nem helyes!
40. semleges (válaszként erre: 36. - Papája)
máj. 7. 12:45
Húha, azért ezt így, ilyen meredeken állítani erős túlzás. Bízom benne, hogy te is érzed, hogy kissé elrugaszkodtál a valóságtól.
39. libikóka (válaszként erre: 36. - Papája)
máj. 7. 12:15

Felesleges ilyen durván fogalmazni,,mert neked (és többeknek) ez a véleményed.

Az igénytelenség nagyon messze nem itt kezdődik.

38. globus (válaszként erre: 35. - Channa*)
máj. 7. 11:51
Kopik a teljes hosszáról is, pedig professzionálist veszek fodrászüzletben. Ezen nem segít a színvédő sampon, SPF adalék, semmi. Ennek ellenére csak minden második alkalommal kenjük végig, közötte tőfestés.
37. elbb (válaszként erre: 36. - Papája)
máj. 7. 11:42
Na ne. Leigenytelenezni valakit emiatt...ez nagyon tapintatlan dolog. Plane mikor itt is irta valaki, hogy nem festi direkt.
36. papája (válaszként erre: 1. - MézesRétes)
máj. 7. 11:31

Igazad van. Semmi esetre sem akarok ősz hajat, még méltósággal sem.

72 éves vagyok, még fiatal. Rövid hajam van, magam festem és abba nem hagyom, még képes vagyok ezt megtenni, meg utána sem.

Aki lemond erről, az megadja magát az öregségnek, vagy lusta még erre is, vagy nincs rá pénze, de leginkább igénytelen !

35. Channa* (válaszként erre: 34. - Timycat)
máj. 7. 10:50

De jó is lenne egy hajszín visszaállító valami;)

Értem, hogy mi a gondod a hajfestéssel. Én dobozossal festem, és rövid a hajam, így 1 dobozzal rákenek és fél óra múlva már minden OK.

És igen, látom, amiről írsz! Ha fodrász festi, akkor is kopik a hajmosással, és igen más színű lesz.

Azt olvastam egyszer, hogy akinek vörös génjei vannak, azoknak lesz vöröses a hajmosások után a festés. Nem tudom, hogy nálad ez mennyire állja meg a helyét, nálam teljesen, mert sok vörös rokonom van, így gondolom, nekem is jutott a génekből, csak én nem lettem vörös valamiért.

Tehát, igen, ahogy kopik, nem szép, ezért újra festeni kell. Azt gondolom, hogy nem gyakran kell festeni a hajamat. Én olyan 3 havonta szoktam. Arra képtelen lennék, hogy 2 hetente befessem. Ez már nekem is macera lenne;)

34. timycat (válaszként erre: 23. - Channa*)
máj. 7. 09:20

Nem tudom. Nekem több érv van a festék ellen. Anyámon látom mit küzd, ugyanolyan típusú a hajunk, vörös pigmenttel és dobja le a festéket, kivörösödik pedig fodrász festi havonta, plusz neki is gyorsan nő a haja. Az első héten szép, de csak mert a barnából ellépett egy vöröses árnyalat felé, de az azt követő 2 hét már necces, a negyedik pedig vállalhatatlan. Látom a saját hajamon is, hogy az ősz és még nem ősz haj szerkezetét össze sem lehet hasonlítani, lehet egy dobozos festék meg sem birkózna vele. Nem tudom.

Az én fodrászom is mondta, hogy az én hajam rémálom lesz festés szempontjából. Jelenleg fenékig is ér és rengeteg, de ezen még könnyen lehet változtatni, de a szerkezete, meg a pigmentáltsága valami más, mint a többség. Nem értek hozzá, ő a szakember. Ő fiatalabb nálam és mivel fodrász ezért ő 2 hetente festi magának, kb ugyanolyan hajunk van és mondta hogy csak így szép, fodrászként pedig nem engedheti meg hogy ne legyen mindig tiptop a haja.

Havi 2 festetéshez pláne nincs humorom. Nagyon gázul kell majd ahhoz kinéznem. Jelenleg évi 2-3-szor járok fodrászhoz, alkalmanként kb fél óra, de még ez is megterhelő a lelkemnek. De kozmetikushoz havi 2-szer járok, azt szeretem. Fura.

Én bízok a vegyipar/gyógyszeripar/akármi MI segítette robbanásszerű fejlődésében, hogy kb 10 éven belül találnak erre valami más megoldást, mint 2 hetente festetni.

máj. 6. 18:53
Szépen őszülök, hajszálanként. 60 éves vagyok. Jó a fazonja, semmi bajom vele. 4-6 hetente vágatom, igazíttatom. Sokan mondják, hogyha így őszülnének ők sem festetnék. Teljesen elégedett vagyok, úgy jó, ahogy van.
máj. 6. 18:49
Fiatal koromban vörösre festettem. Aztán betegség miatt nagyon hullott a hajam. Ahogy meggyógyultam, nem festemmert féltem a hajam. Csak gyógynövényes sampont használok és évente 1x hajvitamin kúrát szedek.
31. Tien (válaszként erre: 29. - Amaunet)
máj. 6. 13:30

Nagyon szép!

Erről beszéltem ,hogy vannak nők ,akik mesésen néznek ki ősz hajjal.

Ne menjünk el azon tény mellett,hogy ott azért van haj , bőséggel 😁

30. A Nyuci (válaszként erre: 24. - Channa*)
máj. 6. 12:51
Igen, de ez a két szín az, ami pl nagyon el tud ütni a nők arcától és korától. Meg vannak a kimondottan lila, rózsaszín hajú nénik is, szeritem nem laza, hanem gáz.
máj. 6. 12:49

Sok éven át festettem a hajam. Korán őszültem. Nagyon gyorsan nő, még most is.

Aztán jött a covid, a home office, majd távmunka.

Lenőtt. És nagyon szeretem így is.:) Szép ezüst, dús, egészséges. Nem érzem, hogy öregítene, de a része nem is érdekel. Megszabadultam a több éven át tartó mérgezéstől, kényszertől, a festéstől.

[link]

28. Kacsahercegno (válaszként erre: 27. - Channa*)
máj. 6. 11:32
Lehet, most ezt gondolom, hogy a hajfestést könnyen el tudom majd engedni, ha túl nagy macera lesz 😅 Igazából ha őszebb lennék, simán bevállalnám már most is, tiktokon van az a csajszi aki 30valahány éves és teljesen ősz, szerintem ha fiatalos külsővel meg kisugárzással párosul, akkor nem annyira szörnyű, egy idősebb embert sem kifejezetten a haja öregít, hanem hogy öregesen viselkedik, mozog stb, és ezekről meg nem tehetünk. De persze aztán ki tudja, hogy mi lesz később.
27. Channa* (válaszként erre: 26. - Kacsahercegno)
máj. 6. 11:21

Én 2-3 havonta festem a hajamat. Gondolom, még ezek alapján nem lehet sok ősz hajam. Főleg a halántékomnál látom én, a fiam viszont hátul is látja és szokott szólni, hogy anya! ideje hajat festened, nagyon ősz vagy hátul.

Engem, nem zavar a hajfestés, annak ellenére, hogy mindig meglepődnek ismerősök, hogy festem a hajamat és őszülök, mert még sosem látták. A halántékomnál nem veszik észre, mert általában a fülem mögött van a hajam, így takarva van;)

Lehet, hogy átértékeled majd. Sokkal idősebb vagyok nálad, lassan 59 éves leszek idén, de én még nem érzem úgy, hogy öreg vagyok.

Nekem is fontos, hogy ne hízzak el és pont azért, hogy a mozgásom ne legyen korlátozva és számomra fontos, hogy ne nézzek ki még öregebbnek, mint ami vagyok.

26. Kacsahercegno (válaszként erre: 22. - Channa*)
máj. 6. 11:08
Csak gondolom, bár sejtem hogy nem egyenletes tempóban őszül az ember ahogy idősödik, de ha kb. így haladok ahogy most, egy 10-15 év múlva biztos akkora része lesz ősz, hogy már a pár milliméteres lenövés is "világítani" fog. Bár akkor még mindig válthatok egy mézszőkére vagy ilyesmi, de régóta festem a hajam és már most is unom kicsit a procedúrát. Jelenleg nem is festem minden hónapban, van amikor nem érdekel, és hagyom ahogy van. :D
25. Channa* (válaszként erre: 19. - Kacsahercegno)
máj. 6. 11:02
Jaj, de ehhez kell találni egy jó fodrászt! Az meg manapság szinte lehetetlen.
24. Channa* (válaszként erre: 14. - A Nyuci)
máj. 6. 11:00

Ezen a 2 színen kívül még rengeteg hajszín van.

Nekem pl. sötétbarna hajam volt. Fogalmam sincs, hogy mennyire vagyok ősz, mert egy ideje festem.

Kb. sikerül olyan színre festem, amilyen a saját hajszínem volt, és az is áll jól.

Tehát, simán lehet a természeteshez hasonló hajat festeni és akkor nem nagymamás, hiszen ahhoz a színhez van kitalálva a bőrünk, szánk és szemszínünk;)

Az nekem se tetszik, ha valaki feketére festi az egyébként középbarna haját, és az sem, ha padlizsánra vagy hasonlóra, mert az valóban nyanyás, de ha nem ilyen, akkor szerintem nem öreges.

23. Channa* (válaszként erre: 12. - Timycat)
máj. 6. 10:56

Azért majd kíváncsi leszek arra, hogy amikor látványosabb lesz mit teszel.

Úgy tudom, hogy szép és csinos vagy, tényleg elrontanád magadat egy őszülő hajjal?

Főleg, ha nem is szépen őszülsz?

22. Channa* (válaszként erre: 8. - Kacsahercegno)
máj. 6. 10:52
Miért pont 50 körül?
21. Anyagi
máj. 6. 10:44

Mindenkinek a gondolkodása, a lelke szerint kell választani!

Mert bármelyik változatot "viselni" kell!

Ha az ember kényelmetlenül érzi magát valamelyikkel - akkor az nem neki való és jelentősen tudja rombolni az önbizalmát és az emberekhez való hozzáállását!

20. Leoborta (válaszként erre: 18. - Tien)
máj. 6. 10:43
Ez engem is érdekelne, mert én nem a mesések táborát gyarapítom. :D De úgy érzem, különösképp nem öregít.
19. Kacsahercegno (válaszként erre: 18. - Tien)
máj. 6. 10:24
Mert van akinek illik a bőrszínéhez, van akinek meg nem. Ugyanúgy ahogy van akinek jól áll a vörös vagy a szőke vagy bármilyen hajszín, másnak meg nem. Tudom, hogy a nemfestés a téma, de manapság fodrászok is tudnak rajta igazítani, ha valaki "csúnyán" őszül. Az átmeneti időszakra szerintem tökjó ötlet :)
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook