Dobjuk el a hajfestéket és őszüljünk meg méltósággal (beszélgetés)
Kösz nem.
Egyébként nem festem, mert nem bírja a hajam, helyette parókázok néhanapján, ha más színű hajat akarok.
Maximálisan egyetértek ezzel is és a 42.hsz-al is.
Nem is értem miért kell vérre menő arrogáns, agresszív véleményeket írni. Ez a téma már-már olyan megosztó és indulatokat keltő mint a gyerek téma. Kinek ez, kinek az. Miért kell beleállni a másikba egy ilyen semmi tétje nem lévő fórumon.
Nekem muszáj lesz festeni - illetve nem muszáj, csak nem viselném el a ronda, egérszürke hajamat. Ha másra nem, ezüstös szürkére biztosan festetni fogom.
Ami a hajhullást illeti, nekem két dolog jött be nagyon, az egyik a Lavylites sampon ennek az árára nem emlékszem pontosan, de úgy 15-20 ezer körül van, cserébe több mint fél évig elég.
A másik a Khloé zöld színűje, ami a DM-ben is kapható, az 3.700 és az is nagyon sokáig oké. Mindkettőtől annyi új hajszálam lett, hogy úgy nézek ki, mint egy Teletabi. 🤪
Felesleges ilyen durván fogalmazni,,mert neked (és többeknek) ez a véleményed.
Az igénytelenség nagyon messze nem itt kezdődik.
Igazad van. Semmi esetre sem akarok ősz hajat, még méltósággal sem.
72 éves vagyok, még fiatal. Rövid hajam van, magam festem és abba nem hagyom, még képes vagyok ezt megtenni, meg utána sem.
Aki lemond erről, az megadja magát az öregségnek, vagy lusta még erre is, vagy nincs rá pénze, de leginkább igénytelen !
De jó is lenne egy hajszín visszaállító valami;)
Értem, hogy mi a gondod a hajfestéssel. Én dobozossal festem, és rövid a hajam, így 1 dobozzal rákenek és fél óra múlva már minden OK.
És igen, látom, amiről írsz! Ha fodrász festi, akkor is kopik a hajmosással, és igen más színű lesz.
Azt olvastam egyszer, hogy akinek vörös génjei vannak, azoknak lesz vöröses a hajmosások után a festés. Nem tudom, hogy nálad ez mennyire állja meg a helyét, nálam teljesen, mert sok vörös rokonom van, így gondolom, nekem is jutott a génekből, csak én nem lettem vörös valamiért.
Tehát, igen, ahogy kopik, nem szép, ezért újra festeni kell. Azt gondolom, hogy nem gyakran kell festeni a hajamat. Én olyan 3 havonta szoktam. Arra képtelen lennék, hogy 2 hetente befessem. Ez már nekem is macera lenne;)
Nem tudom. Nekem több érv van a festék ellen. Anyámon látom mit küzd, ugyanolyan típusú a hajunk, vörös pigmenttel és dobja le a festéket, kivörösödik pedig fodrász festi havonta, plusz neki is gyorsan nő a haja. Az első héten szép, de csak mert a barnából ellépett egy vöröses árnyalat felé, de az azt követő 2 hét már necces, a negyedik pedig vállalhatatlan. Látom a saját hajamon is, hogy az ősz és még nem ősz haj szerkezetét össze sem lehet hasonlítani, lehet egy dobozos festék meg sem birkózna vele. Nem tudom.
Az én fodrászom is mondta, hogy az én hajam rémálom lesz festés szempontjából. Jelenleg fenékig is ér és rengeteg, de ezen még könnyen lehet változtatni, de a szerkezete, meg a pigmentáltsága valami más, mint a többség. Nem értek hozzá, ő a szakember. Ő fiatalabb nálam és mivel fodrász ezért ő 2 hetente festi magának, kb ugyanolyan hajunk van és mondta hogy csak így szép, fodrászként pedig nem engedheti meg hogy ne legyen mindig tiptop a haja.
Havi 2 festetéshez pláne nincs humorom. Nagyon gázul kell majd ahhoz kinéznem. Jelenleg évi 2-3-szor járok fodrászhoz, alkalmanként kb fél óra, de még ez is megterhelő a lelkemnek. De kozmetikushoz havi 2-szer járok, azt szeretem. Fura.
Én bízok a vegyipar/gyógyszeripar/akármi MI segítette robbanásszerű fejlődésében, hogy kb 10 éven belül találnak erre valami más megoldást, mint 2 hetente festetni.
Nagyon szép!
Erről beszéltem ,hogy vannak nők ,akik mesésen néznek ki ősz hajjal.
Ne menjünk el azon tény mellett,hogy ott azért van haj , bőséggel 😁
Sok éven át festettem a hajam. Korán őszültem. Nagyon gyorsan nő, még most is.
Aztán jött a covid, a home office, majd távmunka.
Lenőtt. És nagyon szeretem így is.:) Szép ezüst, dús, egészséges. Nem érzem, hogy öregítene, de a része nem is érdekel. Megszabadultam a több éven át tartó mérgezéstől, kényszertől, a festéstől.
Én 2-3 havonta festem a hajamat. Gondolom, még ezek alapján nem lehet sok ősz hajam. Főleg a halántékomnál látom én, a fiam viszont hátul is látja és szokott szólni, hogy anya! ideje hajat festened, nagyon ősz vagy hátul.
Engem, nem zavar a hajfestés, annak ellenére, hogy mindig meglepődnek ismerősök, hogy festem a hajamat és őszülök, mert még sosem látták. A halántékomnál nem veszik észre, mert általában a fülem mögött van a hajam, így takarva van;)
Lehet, hogy átértékeled majd. Sokkal idősebb vagyok nálad, lassan 59 éves leszek idén, de én még nem érzem úgy, hogy öreg vagyok.
Nekem is fontos, hogy ne hízzak el és pont azért, hogy a mozgásom ne legyen korlátozva és számomra fontos, hogy ne nézzek ki még öregebbnek, mint ami vagyok.
Ezen a 2 színen kívül még rengeteg hajszín van.
Nekem pl. sötétbarna hajam volt. Fogalmam sincs, hogy mennyire vagyok ősz, mert egy ideje festem.
Kb. sikerül olyan színre festem, amilyen a saját hajszínem volt, és az is áll jól.
Tehát, simán lehet a természeteshez hasonló hajat festeni és akkor nem nagymamás, hiszen ahhoz a színhez van kitalálva a bőrünk, szánk és szemszínünk;)
Az nekem se tetszik, ha valaki feketére festi az egyébként középbarna haját, és az sem, ha padlizsánra vagy hasonlóra, mert az valóban nyanyás, de ha nem ilyen, akkor szerintem nem öreges.
Azért majd kíváncsi leszek arra, hogy amikor látványosabb lesz mit teszel.
Úgy tudom, hogy szép és csinos vagy, tényleg elrontanád magadat egy őszülő hajjal?
Főleg, ha nem is szépen őszülsz?
Mindenkinek a gondolkodása, a lelke szerint kell választani!
Mert bármelyik változatot "viselni" kell!
Ha az ember kényelmetlenül érzi magát valamelyikkel - akkor az nem neki való és jelentősen tudja rombolni az önbizalmát és az emberekhez való hozzáállását!
További ajánlott fórumok:
- Melyik a legjobb szőke hajfesték?
- Óvatosan a hajfestékkel!
- Hogyan lehet méltósággal öregedni?
- Milyen hajfestéket használsz, és mennyire vagy vele elégedett?
- Miért a fekete hajfesték a legkárosabb? ha mindenképp festem feketére melyik amelyik legkevésbé káros?
- Tisztán növényi alapanyagokbók készült hajfestéket használt-e már valaki? Milyen tapasztalatok vannak?