Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Divat az arrogancia? fórum

Divat az arrogancia? (beszélgetős fórum)


1 2
35. katácskák (válaszként erre: 32. - Castellina)
2008. szept. 19. 01:22
Sajnos igen, az iyen Emberek tényleg lejáratják ezt a hivatást.De szerencsére van a Másik fajtája, Aki tényleg Igazi KereskedQ Ember. Viszont a Kedves Vásárló is tud ám arrogáns lenni+stb.
2008. aug. 22. 20:30
Én telefonos ügyfélszolgálaton dolgozok. Én igazán tapasztalom, hogy ma már nincs az embereknek türelmük. Úgy veszekednek velem mintha minden bajnak én lennék az okozója. Jó lenne, ha emberek különbséget tennének aközött, aki hibázott és aközött, aki csak segíteni akar a megadott kereteken belül.
33. Suesue (válaszként erre: 32. - Castellina)
2007. nov. 15. 17:42
Na ja.
2007. nov. 14. 09:16
Sajnos a boltvezetők úgy vesznek fel alkalmazottat, hogy jól mutasson az üzletükben, ez a fő szempont. Menjen a dekorációhoz, az üzlet stílusához a külseje. A legtöbb butik (mifelénk legalábbis) köztudottan azért van, hogy a máshonnan származott jövedelmüket a tulajdonosok tisztára mossák, nem is érdekük, hogy bevételük legyen, mert még adózni kell utána. Egy ismerősöm panaszkodott a múltkor, hogy cipőt szeretett volna vásárolni a barátnőjével és segítséget kért az eladótól, aki közölte, hogy minek, hisz úgysincs rá annyi pénze, ne rabolja az idejét. A srác erre beolvasott neki, hogy minek rázza itt magát, nem az övé az üzlet, ő csak egy alkalmazott minimálbérért, arra pedig ne legyen olyan nagyra.
31. Suesue (válaszként erre: 30. - Rockin)
2007. nov. 13. 23:55
Igazad van köszi
30. Rockin
2007. nov. 11. 20:27
Szerintem az emberek nagyon türelmetlenek, és szeretnének minél kevesebb emberrel minél kevesebb szót váltani. Sok olyat is hallottam, hogy az illető hazamegy, a saját házastársával sem beszél. Valahol le kell vezetni a feszültséget,és ezt legegyszerűbb egy idegen emberen, hiszen utána általában nincs lelkiismeretfurdalás. Több idő, és több türelem kéne.
2007. júl. 13. 22:44
Igen! A minap történt, hogy az önkormányzat előtt parkolót kerestem, látom szembejövő forgalom nagy, üres parkolóhely, indexelek, erre a szembe lévő autós rámdudál, hogy oda be ne merjek állni, mert épp oda próbál tolatni. Még szerencse, hogy nagyon immunis vagyok az ilyen arrogáns majmokkal szemben, így otthagytam próbálkozni. Borzasztó ez a viselkedés.
2007. júl. 13. 22:04

Igen

sokszor úgy érzem ,ha mással normálisan viselkedem akkor marslakónak néznek.

A múltkor a férjemnek volt egy esete,az ürge neki akart menni ,mert állítólag a férjem felcsapott neki egy követ a szélvédőre.Kiszált a kocsiból a fickó és már verekedni akart,a férjem normálisan elmagyarázta neki a dolgokat,askkor lehiggadt.

Azért amikor elköszöntek egymástól a férjem mondta neki .hogy azt hiszed mert rögtön kiabálsz és verekedni akarsz attól megoldódik a probléma.erre az ürge fogta m agát és beszált a kocsijába

27. Suesue (válaszként erre: 26. - Badonyimariaeva)
2007. júl. 13. 21:54

A baj az, hogy nem divat, hanem életstílus!!!

Sokan azért arrogánsak, mert úgy gondolják, hogy többek lesznek azáltal, hogy arrogánsan viselkednek.

2007. júl. 4. 14:10
Ez nem divat kérdése szerintem.
2007. júl. 4. 11:52

Hát, ennyi erővel nemsoká sehová se lehet elmenni vásárolni, mert rengeteg ilyen zombi van. Tisztelet a kivételnek.


Egyszer a Tescoban fizettem a pénztárnál, és azt mondtam a pénztárosnak, hogy kérek szépen egy szatyrot is, mikor a kezembe adta, mondtam, köszönöm szépen. Mire mosolyogva rám nézett, és azt mondta: bár mindenki ilyen szépen beszélne hozzá...


Biztos nekik is rossz, főleg, ahol millióan megfordulnak egy nap. De egy butikban, még ha márkás is, biztos nem mennek annyian, hogy annyira bele kellene utálni az emberekbe... Ezért nem értem a viselkedésüket.

24. f124753f33 (válaszként erre: 22. - Mothertiger)
2007. júl. 4. 09:53
Igen, de tudod a szomorú az, ma már a legtöbb szolgáltató ill. eladó így viselkedik. Nap mint nap történhetne ilyen, még szerencse, ritkán járok ilyen helyekre, csak ha nagyon muszáj.
23. Suesue (válaszként erre: 20. - Teráz)
2007. júl. 2. 12:31

A divat szót nem külnösebben a divatra értettem hanem arra, hogy némelyek azt hiszik azáltal, hogy bunkók és arrogánsak akkor már menők is. :(

Én is voltam pénztáros, és tetszett nem tetszett mosolyogtam a vevőimre, mert tudom, hogy a többségük ugyanolyan rossz helyen dolgozhat mint én, legalább az az örömük legyen meg, hogy nem egy elfásult mogorva arc néz vissza rájuk.

A lényege a dolognak, hogy aki hozzám állt be a sorba nem zúgolódott, és sokan kifejezetten hozzám jöttek, még akkor is amikor nagyobb volt a sorom mint a kollégáimé, mert mindig volt hozzájuk egy-két jó szavam. :)

A legtöbb vevő amúgy visszajáró volt nálam.

Sokan azért viselkednek úgy ahogy mert sajnos kevés pozitív példát látnak...

22. mothertiger (válaszként erre: 21. - F124753f33)
2007. júl. 2. 10:25
Ez nagyon jóóóó!!!:DDD
2007. jún. 30. 14:03

Az alábbi eset ma esett meg velem: Bementem az egyik bevásárlóközpont fotós üzletébe, digitális képeket akartam előhívattatni USB Kulcsról, máskor is voltam már, az alkalmazott kiscsaj rendkívül udvarias, jómodorú, viszont a tulaj egy rémes hárpia, úgy 55 évei táján járó erős vörösre festett búrájú asszonyság, az a típus, aki minden erővel 25 évesnek akar látszani, még annak árán is, hogy ezáltal kissé nevetségesnek tűnik. Bemegyek az üzletbe, alkalamzott kiscsaj nekem háttal ezerrel nyomtatja a képeket, főnöknő ezerrel nyomja be a kínai kaját az arcába, visszaköszönni persze ÓNE, na de ez még nem is zavar annyira. Nézegetem a képkereteket a kirakatban, mert közben azt is szerettem volna. Mondom neki: "Csak ezek a keretek vannak, amik ki vannak rakva?" Asszonyság enyhe fintor kíséretében jön a a válasszal, igen. Nézegettem őket tovább, majd kb. 2 perc után kiválasztottam egyet, azt mondja lesz még valami. Mondom igen, itt van ez az USB kulcs, ezen van néhány kép azt még szeretném előhívattatni, vmint az egyik képet be is kéne méretezni hogy beleférjen a keretbe.

Asszonyság erősebb fintor kíséretében, de közben csámcsogva, akkor kint, és a másik computerre mutat válogassa ki, és küldje át a képeket. Mondom neki - ekkor még türelmesen, mindösszesen ez az egy mappa van a drive-on, amin a képek vannak.

A nő szinte rámförmedve: Rengeteg képmegrendelésünk van, VÁLOGASSA KI, múgy két óra múlva lesz kész.

Én végig mérem, kemény fintor, mondom neki: Le tetszett magát enni. Amúgy erre nekem nincs 2 óra hosszám. Köszönöm a szíves, kiszolgálást, és tájékoztatást, további jó zabálást!"

Gyerekek azt a fejet, azt a fejet le kellett volna fényképezni! Mikor kimentem az üzletből kipukkant belőlem a röhögés.:D

És úgy döntöttem, na ide sem megyek többet.-

20. Teráz
2007. jún. 29. 17:54
Az nem divat kérdése....
19. daroki (válaszként erre: 18. - Daroki)
2007. jún. 29. 17:36
Erre az esetre mondjuk nem illik az arroganica kifejezés,ezt inkább a pofátlanság kategoriába sorolnám,de ezért nem akartam új fórumot nyitni,pedig biztos oda is jócskánt tudnánk mit írogatni:)
18. daroki
2007. jún. 29. 17:34
Volt még pár hónapja egy jó kis sztorim a szoláriumban.Megyek be,a szolis csaj telefonál.Köszöntem,ő csak intett.Vártam egy picit,semmi.Intek neki,hogy bocsi!mennék az egyes gépbe.Ő mutatja,hogy menjek csak.Mondom 10 percre megyek.Megint bólogat,hogy okés.Fizetni mindig ilyenkor szoktam,de most annyira elvolt foglalva,hogy nem akartam szegényt megzavarni:)Mikor jövök ki 10 perc után még mindig telefonált.Igazgattam a ruhám,hajam olyan látványosan,hogy vegye már észre magát!Semmi,ő csak dumál,dumál(inkább veszekedett vkivel).Intek neki,hogy megyek.Ő visszaint és ennyi.Aznap ingyen szoliztam:)Hát ha arra nem vette a fáradtságot,hogy két szót váltson velem,akkor így járt:)Én meg jól:)
17. f124753f33 (válaszként erre: 16. - Mothertiger)
2007. jún. 29. 16:29
...hát én az ismerősöd helyében pofán csaptam volna, ez nagyon durva!
2007. jún. 29. 16:24

Hát igen, ha valaki nem tud kommunikálni az emberekkel, az ne is vállaljon olyan munkát, ahol a jó kommunikációs készség szükséges! Malefico, jól írtad, ez a munkája, akkor végezze is el tisztességesen! Ha bunkó módon beszélnek vele, neki azt is kezelnie kell... Nem a következő telefonálón kitöltenie a mérgét. Aki nem érez ehhez magában elég lélekerőt, az menjen máshová dolgozni. Ha talál munkát.


Depeche Mode: és az a leggusztustalanabb, hogy az ilyeneket alkalmazzák. Van olyan is, hogy még szabályszerűen kinéznek a butikból, mert nem ütöd meg azt a bizonyos "műkörmös-műcicis-műnő" szintet...

Hallottam olyat is, hogy az egyik ismerősöm bement egy üzletbe, ahol márkás bikinit akart venni. Az ismerősöm tehetősebb, csak akkor éppen "csak" 10ezer forint volt nála. Erre az eladókisasszony (a kikent fajtából) kiröhögte gúnyosan, és megkérdezte az ismerősömtől, hogy: "és 10 ezer forintból akarsz te bikinit venni?"

Hát erről ennyit...

15. daroki (válaszként erre: 13. - 5464505f6a)
2007. jún. 29. 16:14
És ez engem hol érdekel???Én ha normálisan segítséget kérek vkitől akkor elvárom,hogy normálisan segítsen!Ha előttem 5 bunkó betelefonáló volt akkor menjen ki a levegőre,tartson 10 perc szüntet,aztán újult erővel ugorjon a munkába!Meg tudod,ha ez egyszer fordult volna elő.De sajnos nem!
14. f124753f33 (válaszként erre: 3. - Suesue)
2007. jún. 29. 16:09

Szia! Amit leírtál nem egyedi, szerintem mindenkivel előfordul. Velem kb. 1,5 éve esett meg Pesten egy ilyen helyzet. Megláttam egy butik kirakatában egy ruhát, nagyon megtetszett, gondoltam, bemegyek megnézem, megkérdem mennyibe kerül stb.

Butikon belül a tipikus műkörmös, szilikonos, sminktetovált szőke, oylan 20 körül saccoltam, persze ezt értsd úgy, hogyha az 5 tonna festéket, ami rajta volt leszámítjuk, mert amúgy 30-nak is kinézett. Éppen telefonált mobilon. Gondoltam megvárom míg befejezi, addig nézelődök. Már kb. 2 perce folyt a csevely, olyan érdekfeszítő témákról, hogy valakinek dokit ajánlott, mert elrontották a műtétjét vmi ilyesmi, mivel kénytelen voltam végighallgatni e magasröptű csevelyt.. Ekkor már nagyon meguntam, és odamentem, kezdtem volna bele a mondókámba, erre belémfojtotta a szót így förmedvén rám: "nem látod, hogy telefonálok?!"

Ja, mondom de...

Ezzel kifordultam azonmód az üzletből persze előtte volt még egy nyomdafestéket nem tűrő odavetett mondatom, de azt nem írnám ide. :D

13. 5464505f6a (válaszként erre: 6. - Daroki)
2007. jún. 29. 15:46
Miért senkized le?Neki az a munkája,hogy ott ül napi 8-12órát(akár éjszaka is)és megállás nélkül telefonálgatnak neki és biztos sok olyan ember van,aki nagyon arrogánsan!! besézl vele vagy nagyon hülyék,akik egyszerü kérdéseket sem fognak fel.Lehet,h elötted pont 5ilyennel beszélt és picit besokallt.
2007. jún. 29. 10:19
Anyu, itt az is öröm, mégha piti pénzért is, de van munkája valakinek! Körülugrálni meg elvileg senkit nem kellene, csak az alap tiszteletet, kedvességet megadni. Mondjuk nyilván nem "nyalatni" megyek egy üzletbe, csak elvárom, hogy normálisan szolgáljanak ki.
11. 4423e63349 (válaszként erre: 10. - CILUSKA)
2007. jún. 27. 18:29
Hat,igen,ha nincs ösztönzes(anyagi),nincs jokedv!Ezt valamilyen szinten meg tudom erteni.Lehet nekem sem lenne tulzott jokedvem ha tudom hogy mennyi penzert kell körülugralnom a kedves vevöt?!
10. CILUSKA (válaszként erre: 7. - 4423e63349)
2007. jún. 26. 22:00

Az a probléma, hogy az üzletekbe nem válogatják meg az eladókat. Az a lényeg, hogy minnél olcsóbb legyen a munkaerő. Az eladó általában nem érdekelt abban, hogy mennyit ad el, mert havi minimálbért kap és nagy ívben le.....a az egészet.

Ma voltam egy bevásárlóközpontban, ahol az eladó olyan életunt és mogorva volt, hogy az már elképesztő. Mondtam is a páromnak : biztosan nem sikerült az éjszakája....

9. Ancika (válaszként erre: 8. - Dee)
2007. jún. 26. 21:51
és onnan balra? :D
8. dee (válaszként erre: 7. - 4423e63349)
2007. jún. 26. 21:50
Mi az Isten háta mögött lakunk 20 km-el:))))
7. 4423e63349 (válaszként erre: 4. - Dee)
2007. jún. 26. 21:15
Erdekes!Eppen a multkor mondta a lanyom,aki Miskolcon lakik hogy ott az eladok olyanok mint a "zombik".Mondtam neki,biztos csak te gondolod ugy,mert en itt Ausztriaban az ellenkezöjet tapasztalom,aztan a napokban voltam nala Miskolcon latogatoba es tenyleg azt tapasztaltam hogy 10 üzletböl 9-ben baratsagtalanul szolgalnak ki.Pedig a vevökböl elnek,en ezt nem ertem.
2007. jún. 26. 17:53
Sajnos nekem is vannak negatív tapasztalataim:(Amikor betojt az internetem telefonálgattam a központba,hogy gond van,szeretnék netezni,de nem tudok.A telefonban flegma férfihang,hogy mióta nincs net,mi a gond,stb...?Én mondom kedvesen,aztán a hapi elkezd engem a telefonban irányítani,hogy hova nyomjak,mit csináljak,stb...Mondom neki,hogy elnézést,de nem vagyok szakember,csak egy snasz mezei internet használó,nekem amit mond az kínai.Ő,hogy hát akkor,hogy segítsen,ha én ilyen negatívan állok hozzá???Agyam eldobtam.Mondanom sem kell,hogy hamar internet szolgáltatót váltottam,na nem csak az ilyen flegma senkik miatt,hanem mert heti rendzserességgel jelentkeztek a problémák amik miatt folyamatosan be kellett telefonálnom.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook