Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Discoba engedni a gyereket fórum

Discoba engedni a gyereket (beszélgetős fórum)


25. hektor
2008. dec. 21. 23:59

Kedves fórumozók.


Végre van remény, azt hittem eddig, hogy csak én vagyok ilyen "konzervatív és unalmas", ahogy sokak hívnak mert nem járok éjszakázni, leinni magam a sárgaföldig, és meggondolatlan dolgokat cselekedni. Őszinte leszek 21 éves egyetemista hallgató vagyok, aki egy igazán nehéz gyermekkoron van túl, alkoholista édesapám keserítette meg az életünket anyukámét és testvéremét. Ez is közrejátszik abban, hogy megfogadtam sosem iszok egy kortyot sem, illetve egyetértek a neveltetésben is.De ha apám nem lett volna alkoholista akkor sem innék egy kortyot sem, miért ártsak magamnak. Anya mindenhová elengedett gyermekkoromtól kezdve, persze feltételekkel, és ez jó volt, bevált. Egyetlen-egyszer voltam discoban, de meghatározó élmény volt a számomra. Amikor az, azt hiszed haverod sakál részegre issza magát, és az egész társaság előtt elkezdenek fikázni mert nem iszol, és mert célod van az élettől (idézet: "büdös stréber"), és ezért küzdesz is (nem véletlen vagyok most is egyetemen), kikérem magamnak. Többen akartak megverni, a volt osztálytársaim közül mert nem nyúlok minden hétvégén a pia után. Hívogattak telefonon, vagy a szakmám béli fórumokon szidtak. Életem egyik legszörnyűbb 4 órája volt. És sajnos most már az a trendi a fiatalok körében ki tudd többet inni, az a vagány. Nem az erkölcs, a tudás, az illem. Jelenleg nincs barátnőm. A csoporttársaim szerint mert nem járok discoba, szerintem ez hülyeség, a nagy ő úgyis jön, és a normális, szolid lányokat, nem a discoban lehet megismerni véleményem szerint. Vicces mert pont olyan mondta ezt, akinek egy lány "csak azért kell" és aztán jöhet a következő trófea. Ez önmagában is dühít, egy lány nem egy tárgy amit birtokolni lehet, hanem egy érző lélek, akit meg kell becsülni. Hát nem ilyen lányok járnak discoba, nem is értékelik az udvarlást, vagy bókokat. Anya örül annak, hogy ilyen vagyok, hogy van célom, legyen diplomám egy jó munkám, és egy szép családom, igen ez a célom.

Szívesebben megyek el egy moziba, vagy színházba, sétálok nagyokat vagy sportolok. Olvasok, mert az jó, és hasznos és szórakoztató. Vagy épp a gép előtt ülve ütöm el hasznosan az időt, ami így vizsgaidőszakban igen kevés van. Tanulok vagy munkahelyemen vagyok addig sem gondolok ilyenekre. Vagy igazi barátaimmal beszélgetünk nagyokat. Mint ma is.

Amikor szóba kerül hogy menjünk bográcsolni, grillezni, koncertre vagy pókerezni. Szívesen mennék, ha erről lenne szó. Mert ez is ivászatba csap át. És roppant kellemetlen részemről. Mindig apám jut eszembe, és hogy mit tesz az alkohol (istenem még mindig a szörnyű emlékek). Szerintem ez nem szórakozás. Anya mindig vigasztal, és azt mondja, hogy jó ember vagyok, és leszek is. Én hiszek ebben, és szeretném, ha más is elfogadna ilyennek, és sokan gondolnák így, de ritka nagyon.

A disco zenét egyszóval rühellem, semmi ritmus. Nem lehet beszélni sem. (Habár nem is azért járnak oda :D). És az a tánc, ami csak lötyögés. Egy szép keringő, egy szamba, kuviksztepp, jive az már tánc. Igen a gólyabálban bíztam, de megint csalódás volt, fél időben ott hagytam. Ezért is fikáztak mert tudok kicsit táncolni. Persze én is hallgatok zenét félreértés ne essen, de a normálisat. Hát nem tudom mi a véleményetek, konzervatív vagyok és unalmas stréber,habár az egyetem nem tudom miről szól, ha nem a küzdésről és a vért izzadó tanulásról, vagy én csinálom rosszul a dolgokat???? Várom válaszaitokat, privát üzeneteiteket.


Mindenkinek békés boldog Karácsonyt kívánok, és sikerekben gazdag boldog új esztendőt.


Üdv: Hektor

2008. júl. 6. 16:03
Az én fiam 3 nap múlva lesz 15 éves,de azt mondja,hogy ő nem vágyik disco-ba.Ha szórakozni van kedvük akkor elmennek moziba vagy a margit szigetre meg egymáshoz a volt és a leendő osztálytársaival.Ahogy a nyár beköszöntött akkor meg a suli közelébe van egy cukrászda és oda szoktak járni,hogy egy kicsit bulizanak is alkohol mentes koktélt isznak mint a nagyok ott a cukiban már ismerik őket.Eddig amíg általánosba járt addig nyáron mindig össze jöttek valaki nyaralójában 6-7 meg két szülő és 1 hétig fürödtek és szórakoztak.Amúgy meg mi úgy vagyunk vele,hogy amikor betöltötte a 14-et akkor megengedtük,hogy karácsonykor és szilveszterkor meg kóstolja a pezsgőt a bort és a martinit.Mert inkább én engedjem meg,hogy 1-1 kortyot igyon itthol belőle minthogy majd valahol minden félét igyon és rosszul legyen.Miután meg kóstolta azt mondta,hogy belőle nem lesz alkohol szertő ember mert nincs benne semmi finom.Szóval szerintem ha bizunk bennük akkor ezzel nem élnek vissza és ha meghallgatjuk és megbeszélünk velük mindent.
23. 01c8755c79 (válaszként erre: 1. - Kft)
2008. júl. 6. 07:28
Semmi köze a tanulmányi eredményhez. Amúgy nem kell elengednem, nem kívánkozik cigis, piás helyekre... együtt járunk buliba...(a lányom, én, a párom és a párom fia) szeretjük egymás társaságát... mh. így alakult. :o))
22. 8c314032df (válaszként erre: 21. - 319cd6978b)
2008. júl. 6. 07:17

Szia!Én se minden héten járok discoba,de néha jól esik.Inni nem szoktam,mert szeretem tudni,hogy mit csinálok.

De néha tényleg jobb a haverokkal leülni a parkba,mint egy discoban részegen mulatni...

2008. júl. 5. 22:41
Hát lehet hogy ez nem normális,de én nem vágyom egyáltalán discoba,sem más éjszakai szórakozó helyre. Az osztálytársaim, főlega lányok, deegy-két fiú szeret Bling-bling-be járni és többször is hívtak hogy jöjjek én is. És akkor mindíg azt válaszolom hogy csak akkor is ha Kata(egy olyan barátom aki soha nem ivott alkohlt és sportol és elítéli a kicsapongást)jön. És akkor tudják már hogy semmi esély. Ráadásul az ilyen helyeket a társaság lényeges hányada hogy úgy mondjam "romai". Remélem ez érthető. Meg úgy egyáltalán nem hiányzik. A szüleim kicsit furcsállják is mert a nővérem aki 19 éves, minden héten megy valahova. Van hogy egymás után péntek szombat. Utána meg tiszta másnapos. Erre én nem vágyom.
2008. júl. 5. 21:37
Sziasztok!Én most ballagtam el általánosból,nálam most kezd el beindulni az élet.Nem rég voltam túl életem első házibuliján és kisebb discóján.Szerencsére anyukám elenged,mert bízik bennem,tudja hogy jó baráti társasággal vagyok,és nem csinálok hülyeséget.De persze mindig meg van határozva,hogy meddig maradhatok és ezt be is tartom.Fontos a bizalom,pláne,hogy anyukámmal szinte jó barátnők vagyunk.
2008. júl. 1. 19:10

Szülőknek:

Ha bízol a kölökbe enged el, ha nem bízol gondolkozz el magadon.

2008. júl. 1. 19:04

Jesszusom szerencsére engem anyum nem szabályozott ennyire 9.esen mehett, mondjuk semmi gond nem volt velem.

És még sem lettem, kurva, drogos vagy alkoholista..

2008. ápr. 1. 15:01
Az én lányom 13éves szerencsére nem vágyik a diszkóba,úgy gondolom egy ilyen idős lánynak semmi keresnivalója nincs az éjszakába.
2007. dec. 11. 15:18
Engem az anyukám nem engedett el diszkóba. Igaz nem is vágytam rá. Azt mondta, hogy amíg nem töltöm be a 18-at és ő felel értem, addig nem szeretné, ha ilyen helyekre járnék. Persze azért nem mondom, hogy otthon kellett ülnöm. A tesómmal (bátyám van) egy-egy szolidabb diszkóba vagy buliba elengedett, de mindig meghatározta, hogy mikor kell otthon lennem. Nem voltam egy lázadó típus, ez így volt számomra természetes. Mindenről időben mesélt és soha nem kellett félnie, hogy valami baromságot csinálok. Én is így fogok tenni az én gyerekeimmel. Ha megpróbálunk nekik értéket közvetíteni, akkor mindig tudni fogják, hogy hol a helyük...
15. anngi
2007. nov. 29. 15:43
az en fiam 19 de sokat beszelgetunk mindrol es hagyom hogy dontson a sajat szorakozassarol szerintem az a legnagyobb hulyeseg ha a szulo korlaltolja a gyermeket mert akkor a gyermek hazudni fog es a kedves anyukak azt hiszik hogy milyen rendes a kislanyuk a leanykak elmennek a fius szulokhoz es ott sirjak ki banatokat olyanokat tudnek irni miket mondanak a fiam baratnoi ,nalam mindig is tele van a haz fiatalokal ha kell itt is bulizhatnak ha kell sutok fozok nekik de nalam van egy szabaly aki hazudik az tobbe nem barat hidjetek el nem arra kel torekedni hogy csak jo jegy legyen hanem hogy becsuletes es feleloseg erzet legyen a gyermekben ,sose korlatolom hanyra jojon haza de ha megkerdem mikor josz valasz pl ejfel vagy hajnal 4 az mindig a megadott szo inkabb tiz percel hamarabb jon de a szavat tartja
2007. nov. 11. 09:06

Az én lányom 16 múlt ,de még nem volt diszkóba,az igaz hogy nem is szereti a tuc-tuc zenét és a "picsákat " sem szereti.

De máshova sem jár,pedig elengednénk,de nincs kivel.

13. KIRA7 (válaszként erre: 12. - 278c85ecf4)
2007. ápr. 23. 19:27
Én is úgy gondolom,hogy ez mind a szülő hibája.A nem odafigyelés.Nem olyan régen a barátnőm abortuszra ment és azt mesélte,hogy elötte ment be a műtőbe egy 15 éves "kislány"aki fölött az altatáskor röhögcséltek a műtősök,hogy:-ezek még azt sem tudják mi az a szex,csak maszatolnak,de védekezni meg nem tudnak.Ezekkel a szavakkal illették az éppen altatásban lévő 15éves leányzót.Ez is a szülő hibája,hogy nem rak gumit a lánya zsebébe.A fiús anyukáknak szintén ezt kell megtanítani a gyerekükkel.Nekem is van 13éves lányom,ugyan ő nem jár ilyen helyekre,de nem is öltözik így.Nekem mindig azt mondta az Apám,hogy nem az a divatos amit mindenki hord, hanem ami jól áll.Az előző az uniformis.
2007. ápr. 23. 09:43

Amúgy bocsi, hogy ezt írom, de nem csodálkozom rajta, hogy ennyi pedofil van! A 12(!)-14 éves kiscsajok totál úgy öltözködnek, úgy viselkednek, úgy néznek ki, mint egy 20éves! És discoba is lazán járnak! Az más kérdés, hogy a szülő tudtával, vagy anélkül!?

Persze nem mindegyik!:) Csak sajnos a környezetemben egyre több az ilyen!

11. KIRA7
2007. ápr. 23. 09:36

Képzeljétek!Tegnap Valkó Eszti az rtl-en pont erről mesélt.Ahogy előadta, hát nagy arc a csaj.

Most bejött a Shakira tánc a dizsibe.A lányok az eggyik kezükkel támaszkodnak a falhoz és egy kis keverés Shakira mozdulatokkal kombinálva.Mint az éjjszakai bárokban a rúdnál táncoló lányok.

Azért megnézném.

2007. márc. 25. 12:58
Én sokat jártam discoba, mert imádok táncolni. Ti voltatok mostanában, anyukák? Ha látnátok mi folyik ott néha, és hogy viselkednek a fiatalok! (13-14 évesek is!) Ha azt a szüleik látnák! Nem tudom, engednék e oda.
2007. márc. 24. 20:11
Az én lányom szerencsére nem rajong a disco zenéért.Az ismerettségi körünkben van aki már 13 évesen gyakran járt dizsibe
2007. febr. 19. 13:35
sziasztok. Az én lányom most 14. Hála égnek, még van 1-2 évem, mert asszem előtte nemigen fogom engedni:)
2007. jan. 20. 22:24
A lányaim már 22 és 19 évesek, a fiam 16 a kisebbik lányom 14, de még soha nem merült fel egyikükben sem a discó. megtalálják a szórakozás más formáját .Annyi mindent hallani a mai discókról nem örülnék ha valamelyikük is elkezdene oda járni. Bitonyos keretek között ők döntenek mikor mennek, /mehettek el, gonolok itt a nagyobbakra/ itthonról, mégsem lettek csavargók, és nem is használják ki ezt az engedményt.
2007. jan. 10. 17:26

Lányom 16 évesen volt először (most 20 éves), de a 2 kezemen összetudnám számolni hányszor volt azóta.

A fiam most lesz 18 éves: 1-2-szer már ő is volt.

Valamilyen szinten örülök is, hogy ez miatt nem kell hétvégente addódnom, hogy ők dizsibe járnak.

5. kft
2007. jan. 10. 17:06
én nem engedem el,ha nem a képességeihez elvárhatóan teljesít.10.-es.ha pedig igen,akkor meghatározom,hogy meddig.osztálybuli az más elbírálás alá esik.most a fő feladat tanulni,valamit felmutatni.tudom,hogy most nem érti,lázadozik legbelül,de később ő aratja lea gyümölcsét,csak még nem hiszi.
2007. jan. 10. 15:11

Nekem még csak 6 éves a nagyobbik, de már rettegek előre, ha el akar menni! Amit a mai discókról hallani!

Jézusom!!! Mintha anyám hangján írtam volna!!!!!

2007. jan. 10. 14:12
Hany eves kortol engeditek el a gyereketeket discoba?
2007. jan. 10. 14:10
Én nem! Most 9-dikes. Bár nem nagy csavargó de akkor még a haverjához sem mehet! Nálunk bevált!!!
1. kft
2007. jan. 10. 13:33
ha nem úgy tanul a gyereked,ahogy elvárod,akkor elengeded-e hétvégén discóba?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook