Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu recept

Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu recept

Elkészítési idő 45 perc

A Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu hozzávalói:
50 dkg (1 csomag készen kapható mélyhűtött, vajas tészta)
10 dkg darált dió
15 dkg sárgabaracklekvár
2 ek. rum
10 dkg mazsola
1 tojás
liszt a tészta nyújtásához
porcukor a tálaláshoz


A Dióval töltött mazsolás- lekváros batyu elkészítési módja:
A fagyasztott tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni.(legalább 2 óra)A darált diót kikeverjük a lekvárral, majd beletesszük a rumba áztatott mazsolát is.A kiengedett tésztát lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 7*7cm-es lapokra vágjuk. Minden tésztalap közepébe kávéskanálnyi tölteléket teszünk,majd a széleket megkenjük a felvert tojással, és átlósan összefogjuk a tésztasarkokat úgy, hogy középen összenyomjuk. Tetejét lekenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A dióval töltött mazsolás- lekváros batyu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook