Diós ostya recept

Elkészítési idő 40 perc

A Diós ostya hozzávalói:
20 dkg kristálycukor
20 dkg porcukor
20 dkg durvára vagdosott dió
4 tojássárgája
20 dkg vaj
1 evőkanál olaj
1 csomag ostya tortalap


A Diós ostya elkészítési módja:
Egy nagy tányért olajjal kikenünk. A kristálycukrot serpenyőben, egy evőkanál vízzel meglocsolva,állandó keveréssel barnára pirítjuk. A diót beleforgatjuk, a tűzön még 1-2 percig tovább keverjük, majd az olajozott tányérra öntjük. Kihűtjük, majd megdaráljuk. Ugyanabban az edényben, ,amelyben a cukrot pirítottuk, a tojássárgáját a porcukorral, a puha vajjal habosra kavarjuk, és gőzön tovább keverve addig főzzük, amíg sűrűvé nem válik. Ekkor a darált karamellt belekeverjük,és kihütjük. Utána ismét habosra keverjük, majd 2-3 mm vastagon 2-2 ostyalap közé kenjük. Deszkát teszünk rá, hogy lenyomassuk Másnap forró késsel szeleteljük, hosszúkás szeletekre. Folpackba csomagolva sokáig frissen eláll, mindig annyit szeletelve,amennyi fogyasztásra kerül.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós ostya elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook