Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-mézes-zabpelyhes keksz recept

Diós-mézes-zabpelyhes keksz recept

A Diós-mézes-zabpelyhes keksz hozzávalói:
20 dkg zabpehely
10 dkg "tk" liszt (bármilyen)
1/2 t. kanál szódabikarbóna
1 t. kanál fahéj
5 e. kanál méz
10 dkg margarin
1 marék durvára darált/finomra vágott dióbél


A Diós-mézes-zabpelyhes keksz elkészítési módja:
A vajat érdemes megmelegíteni, hozzávalókat összedolgozni. Kis gombócokat formálni, azokat két tenyér közt kilapítani. Sütőpapírra téve 160 fokon 20-25 perc sütést igényel. Nekem 17 perc is elégnek tűnt. Alsó - felső sütési programot választottam.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-mézes-zabpelyhes keksz elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook