Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Diós, mákos, túrós, vagy lekváros párna recept

Diós, mákos, túrós, vagy lekváros párna recept

A Diós, mákos, túrós, vagy lekváros párna hozzávalói:
60 dkg f.liszt
- 25 dkg zsír
-1 db tojás
- 2 dkg élesztő
-kb
2,5 dl tej
- pici só
- cukor.


A Diós, mákos, túrós, vagy lekváros párna elkészítési módja:
A LISZTET A ZSÍRRAL ELMORZSOLJUK, 1.5 DL LANGYOS TEJBE 3 KISKANÁL CUKORRAL AZ ÉLESZTŐT MEGKELESZTJÜK. A ZSÍRRAL ELMORZSOLT LISZTHEZ HOZZÁKEVERJÜK A TOJÁST, AZ ÉLESZTŐT ÉS HA KELL MÉG LANGYOS TEJET, ÚGY. HOGY JÓL NYÚJTHATÓ, DOLGOZHATÓ TÉSZTÁNK LEGYEN. KB 1 ÓRAI PIHENTETÉS UTÁN A TÉSZTÁT 3-4 milliméter VASTAGSÁGÚRA KINYÚJTJUK, MAJD DERELYEVÁGÓVAL 7X7 CM-ES KOCKÁRA VÁGJUK. EZUTÁN KÖZEPÉRE TESSZÜK A TETSZÉS SZERINTI TÖLTELÉKET ÉS 2 SZEMBEN LÉVŐ SARKÁT EGYMÁSRA HAJTJUK. ELŐMELEGÍTETT SÜTŐBE, KIZSÍROZOTT TEPSIBE RAKJUK, TETEJÉT TOJÁSSÁRGÁS TEJJEL MEGKENJÜK ÉS MEGSÜTJÜK. Bejglit IS KÉSZÍTHETÜNK EBBŐL A TÉSZTÁBÓL.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A diós, mákos, túrós, vagy lekváros párna elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook