Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós lekváros tekercs recept

Diós lekváros tekercs recept

A Diós lekváros tekercs hozzávalói:
Tészta:
12 dkg vaj
12 dkg krémsajt
15 dkg liszt
4,5 dkg porcukor
csipet só

Töltelék:
10 dkg mag (dió, mogyoró, mandula)
5 dkg cukor
6 ek lekvár


A Diós lekváros tekercs elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni, majd összedolgozzuk és 1 éjszakán át hűtőben pihentetjük. Másnap kettéosztjuk is egyenként 25x35 cm-es téglalappá nyújtjuk. Bátran lisztezzük alá, mert ragad. Megkenjük lekvárral, megszórjuk a cukros dióval és feltekerjük. 5 cm-es darabokra vágjuk, tetejét tojással vagy tejjel lekenjük. 180 fokos sütőbn 25 percig sütjük.

Variáció:
25 dkg krémes ricotta
20 dkg jó minőségű hideg vaj
30 dkg rétesliszt
10 dkg finomszemű kristálycukor
1/2 kávéskanál só

A fahéjas-kakaós töltelék:
1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál barnacukor
1/2 kávéskanál szárított, őrölt gyömbér
1 késhegynyi fahéj


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós lekváros tekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook