Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós karamella recept

Diós karamella recept

A Diós karamella hozzávalói:
10 dkg vaj
6 dkg cukrozatlan kakaópor
50 dkg porcukor
4 evk. tej
1 evk. vaníliakivonat (aroma)
10-12 dkg apróra vágott, pirított dió
csipetnyi só


A Diós karamella elkészítési módja:
Egy körülbelül 20x30 centiméteres hőálló tálat béleljünk ki alumíniumfóliával és a fóliát kenjük be egyenletesen vajjal. Vízgőz fölött olvasszuk meg a vajat, majd keverjük bele a kakaóport. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót a dió kivételével. Addig kevergessük a masszát a vízgőz fölött, amíg a cukor teljesen fel nem olvad, és sima nem lesz az egész. Ekkor hozzáadhatjuk a diót is. Öntsük a kivajazott tálba, és szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni egy éjszakán keresztül. Ha sietünk a hűtőbe is rakhatjuk. Kockára vágva kínálhatjuk.

Kockára vágva, akár egyenként celofánba csomagolva, csinos dobozban adhatjuk akár karácsonyi ajándékba is.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós karamella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook