Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-kakaós süti recept

Diós-kakaós süti recept

A Diós-kakaós süti hozzávalói:
A gyúrt tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 tojás
pici só
kevés tej

A kevert tésztához:
3 tojás
25 dkg cukor
1 dl étolaj
2-3 dl tej
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
pici só
1/2 csomag sütőpor

A rudak töltéséhez:
20 dkg darált dió
20 dkg cukor
kis tej, amennyit felvesz
reszelt citromhéj

A mázhoz:
20 dkg fehér csoki
1 dl étolaj


A Diós-kakaós süti elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk, majd ezeket még kétfelé, összesen 8 gombócot kapunk. Külön-külön rudakat sodrunk belőle, olyan hosszút, mit a gáztepsi hosszúsága, és kinyújtjuk, amilyen vékonyra csak lehet. Megkenjük az előre elkészített diós masszával, és egyenként feltekerjük, mint a bejglit. A rudakat a tepsibe helyezzük. A kevert tészta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba) A fehér csokit gőz felett az olajjal felolvasztjuk, és a kihűlt tésztára kenjük. Esetleg tortadarát hintünk rá. A rudak mellett szeljük, kettesével, szempár hatású szeleteket kapunk.

A máz elmaradhat, úgyis finom, és mutatós is.

Lehet mákkal, vagy fahéjas kókuszreszelékkel is készíteni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-kakaós süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook