Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós habos szelet recept

Diós habos szelet recept

Elkészítési idő 60 perc

A Diós habos szelet hozzávalói:
A tésztához:
15 dkg liszt
1 kk sütőpor
15 dkg cukor
5 tojás fehérje
8 tojás sárgája
15 dkg darált dió
6 ek víz

A krémhez:
1 csg vaníliás pudingpor
1 ek liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor

A habhoz:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor

Díszítés:
Tortadara vagy kis csokoládé


A Diós habos szelet elkészítési módja:
A tésztához a hozzávalókat összekeverem: Tojás sárgáját a cukorral, utána a sütőporos lisztet, a vizet. Aztán a diót és végül a tojás fehérje felvert habját. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütöm. Krém: Sűrű, cukor nélküli pudingot főzök, egy evőkanál liszttel. A margarint kicsit megolvasztom, belekeverem a porcukrot, ha kihűlt a puding, akkor összevegyítem őket. A kihűlt tésztára kenem. Hab: Gőz fölött, a cukorral együtt felverem a tojás fehérjét. Késsel kenem a krém tetejére. Díszítésként megszórom tortadarával, vagy csokoládét reszelek rá.

A krémnél érdemes figyleni, hogy ne sűrűsödjön be teljesen, mielőtt belekeverjük a margarint, mert akkor darabos lesz. Ha mégis így járunk, akkor a gép habverővel javíthatunk egy kicsit a krém állagán.
A süti elsőre igen édes lesz, másnapra lesz igazán finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós habos szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook