Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós habos csiga recept

Diós habos csiga recept


A Diós habos csiga hozzávalói:
Tészta:

15 dkg vaj vagy RAMA
20 dkg liszt
2 tojás sárgája
1 csipet só
1 kanál cukor
1 dkg élesztő tejben feloldva

Töltelék:

15 dkg cukor
15 dkg darált dió
2 db tojás fehérje kemény habbá verve
Reszelt citromhéj


A Diós habos csiga elkészítési módja:
Tészta összetevőket összedolgozni, cipót gyúrni, legalább fél órát hűtőben pihentetni.

(A lisztbe a margarint/vajat jól lehűtve lereszelni, abban eldolgozni. Gyorsan kell dolgozni vele, hogy ne melegedjen meg a vaj a kezünktől.)

Tésztát 2-3 felé osztva gyúródeszkán vékonyra kisodorni.

Tölteléket rákenni, mint a bájglit feltekerni, nyersen felszeletelni, a szeleteket lapjával lefektetve, lazán sütőlapra sorolni.

A szeleteket előmelegített sütőbe tenni, cca. 200 fok.
Vigyázni nehogy megégjen.

Ha megsült, még langyosan fel kell szedni a tepsiből egy kis lapáttal, hogy nehogy beleragadjon.


Sütőpapír vagy szilikonos betét használatát javasoljuk.

A töltelék lehet dió helyett kókuszreszelék is, ha valaki allergiásvagy nem szereti a diót.

Mindkettővel nagyon finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , dec. 1. 22:39
A diós habos csiga elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook