Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Diós csirkecomb konyak mártással recept

Diós csirkecomb konyak mártással recept

A Diós csirkecomb konyak mártással hozzávalói:
4 db csirkecomb
1 db csirkemell
10 dkg dió
1 dl tejszín
1 dl olaj
3 cl konyak
1 kávéskanál paradicsompüré
liszt
petrezselyem
bors



A Diós csirkecomb konyak mártással elkészítési módja:
A combokat kicsontozzuk kicsit kiverjük sózzuk. A mellet finomra daráljuk hozzáadjuk a petrezselymet apróra vágva ,a durvára vágott diót, borsozzuk enyhén sózzuk. Ezt a tölteléket rákenjük a combokra és felgöngyöljük. Jénai tálba tesszük forró olajjal leöntjük.(Én mikróban sütöm )lefedve 20-30 percig.Ha kész felszeleteljük. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét,leszórjuk kevés liszttel és kevés vízzel és a tejszínnel felengedjük.,hozzáadjuk a konyakot.Felforraljuk,átszűrjük.majd ezzel a mártással leöntjük a karikázott húsokat. Körete párolt rizs de nagyon jól illik a vajas zöldség is hozzá.

Sertéshús szelet is tölthető ezzel töltelékkel.


Kategória: Karácsonyi receptek


A diós csirkecomb konyak mártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook