Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diós-cseresznyés v. meggyes lepény recept

Diós-cseresznyés v. meggyes lepény recept

A Diós-cseresznyés v. meggyes lepény hozzávalói:
8 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
2 dl tej
1 cs vaníliás cukor
20 dkg Graham liszt
1 kk szódabikarbóna
80 dkg cseresznye
5 dkg dió


A Diós-cseresznyés v. meggyes lepény elkészítési módja:
8 dkg vajat és 18 dkg porcukrot habosra keverek a tojások sárgájával. Folytonos kavarás közben hozzáöntöm a forró tejet és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverem szódabikarbónával. A tojásfehérjét kemény habbá verem, beleszórok 2 dkg porcukrot és még egy ideig verem. A lisztet a habbal együtt óvatosan a vajas-cukros tojássárgájához keverem, a tésztát kikent, liszttel meghintett tepsibe simítom. Rárakom a kimagozott cseresznyét, meghintem apróra vágott dióval, és előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsütöm.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diós-cseresznyés v. meggyes lepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook