Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Diókrémtorta Verától recept

Diókrémtorta Verától recept

A Diókrémtorta Verától hozzávalói:
A tésztához:

6 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg darált dió
1 evőkanál zsemlemorzsa
pici só

A krémhez:

3 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
3 evőkanál rétesliszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 egész tojás + 1 tojássárga
20 dkg darált dió


A Diókrémtorta Verától elkészítési módja:
A 6 tojás sárgáját habosra keverjük a 14 dkg porcukorral, hozzáadunk 10 dkg darált diót, 1 evőkanál zsemlemorzsát, pici sót és 7 tojás kemény habbá vert fehérjét. Alaposan kizsírozott, lisztezett vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tortaformában megsütjük, deszkára borítjuk, - kihűlt állapotban kettévágjuk és megtöltjük az alábbi krémmel: A tejet a vaníliás cukorral és rétesliszttel felfőzzük, - kihűtjük. 20 dkg vajat 10 dkg porcukorral, 1 tojással + 1 tojássárgával habosra keverünk és hozzáadunk 20 dkg darált diót, majd állandó keverés mellett kanalanként a kihűlt masszát. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk a krémmel, fél diószemekkel díszítjük, - nyomózsákkal mintákat is nyomhatunk a krémből.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diókrémtorta verától elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook