Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Diétás receptek fogyókúrázóknak/egészségesen táplálkozni vágyóknak 500 kcal/adag alatt :) fórum

Diétás receptek fogyókúrázóknak/egészségesen táplálkozni vágyóknak 500 kcal/adag alatt :) (beszélgetős fórum)


2010. febr. 13. 21:37
Nagyon szeretem a leveseket, pl. 50dkg zeller, 30dkg sárgarépa, 10dkg hagyma összefőzve kb 1,5 lite vízzel, turmixolva a vitamin felszívódása miatt 1 evőkanál olaj. Ez kb 400 kalória. Bármikor pl este ehetsz belőle egy adagot, tele van ásványi anyagokkal, nem hizlal, viszont telít. Ugyanilyen a zöldbableves, rántás és krumpli nélkül, pici olajon megfuttatott apróra vágott hagyma, illatos fokhagymával.Gomba, karfiol, frankfurti leves. Csirkemellel készült székelykáposzta, marhahúsleves sok zöldséggel, a húshoz vadas mártás /a zöldségeket rántás nélkül összeturmixolod, nekem már a család se veszi észre hogy csaltam/ parízer helyett sovány sült hús, nem drágább, és legalább tudod mit eszel, keménytojás, ha nagyon éhes vagy egyet megeszel, csak 70 kalória, és telít, hagymás virsli saláta, sovány főtt füstölt hús főzve, 1 tojással, az egész tányért beboríthatod hajszálvékonyra szelt füstölt hússal, mustárral, tormával, sült csirke comb hagymával, paprikával paradicsommal, sárgarépával, karalábéval, vagy amilyen zöldséget szeretsz. Édesség helyett almás, light túrós, káposztás rétes, almakompót belefőzött citrommal, szegfűszeggel, édesítővel, yoghurt összekeverve gyümölccsel, édesítővel.
2010. febr. 12. 20:34

Gyümölcskrém

40 dkg eper vagy bármilyen idénygyümölcs, 2 levél zselatin, 1 dl tejszín,

édesítõszer

A gyümölcsöt szitán áttörjük. A zselatint kevés meleg vízben feloldjuk és a

gyümölcspürébe keverjük, édesítõszerrel ízlés szerint édesítjük.

Ha kihûlt és keményedni kezd, közékeverjük a tejszínhabot.

E: 77 kcal, Sz: 8 g

Túrókrémes mandarin

20 dkg túró, 40 dkg mandarin, 1 dl tej, Canderel édesítõszer

A túrót tejjel, édesítõszerrel jó habosra keverjük. A mandarint megtisztítjuk, a

gerezdeket összedaraboljuk, díszíteni félreteszünk pár egész gerezdet. Az

összedarabolt mandarint óvatosan a túróhoz keverjük, poharakba tesszük, tetejét

díszítjük a mandaringerezdekkel. Hidegen tálaljuk.

E: 128 kcal, Sz: 14 g

Paradicsomkoktél

1 kg paradicsom, 15 dkg narancs, 15 dkg sárgarépa (0,5 dl sárgarépalé), 2 ek

tejszín, citromlé, szerecsendió, jégkockák

A meghámozott paradicsomot összeturmixoljuk és átszûrjük. Hozzáöntjük a

kipréselt sárgarépalevet és a narancslevet. Citromlével ízesített olajjal

megkenjük, és a lereszelt, ízesített almával megtöltjük.

E: 155 kcal, Sz: 17 g

Habos túrós kocka

40 dkg liszt, 10 dkg margarin, 5 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 1 kg túró, 0,5

cs sütõpor, kevés tej

A lisztet 2 tojássárgájával, édesítõszerrel, margarinnal, sütõporral, a citrom

lereszelt héjával és kevés tejjel összegyúrjuk. Kinyújtjuk, tepsibe tesszük.

1 kg túrót 3 tojássárgájával, édesítõszerrel, citromhéjjal ízesítünk. A tölteléket a

tésztára simítjuk, megsütjük. Közben az 5 tojásfehérjébõl gõz felett habot

keverünk, édesítjük. A habot a kisült tésztára simítjuk és langyos sütõben

megszárítjuk.

Ebbõl a mennyiségbõl 60 darab sütemény vágható.

E: 85 kcal, Sz: 6 g /kocka

Grapefrútkrém

8 dkg liszt, 4 dl grapefruitlé, 2 dl tejszín, 0,5 citrom leve, 5 dkg kókuszreszelék,

Canderel édesítõszer

A lisztet összevegyítjük egy csipet sóval, apránként hozzáadjuk a citrom és a

grapefruit kinyomott, leszûrt levét. Csomómentesre keverjük, majd állandó

kevergetés mellett lassú tûzön kb. 5 percig fõzzük. Kicsit lehûtjük, hozzákeverjük

az édesítõszert és hagyjuk kihûlni. Közben kemény habbá verjük a tejszínt, a

krémhez keverjük a kókuszreszeléket és végül lazán belekeverjük a tejszínhabot

is. Egyszemélyes tálkákba osztjuk, tetejét grapefruit szeletekkel díszítjük.

E: 240 kcal, Sz: 24 g

Sajtos tallér

25 dkg margarin, 60 dkg liszt, 20 dkg reszelt Trappista sajt, 2 db tojás, 1 cs

sütõpor, só, bors, köménymag

A margarint a liszttel és a reszelt sajttal elmorzsoljuk, majd a tojást, a sütõport, a

sót, borsot, köménymagot is hozzáadjuk. Tejjel összeállítjuk, ostyasütõben

gázlángon megsütjük. Kiadós és sokáig eláll. A szénhidrát- és kalóriaérték az

összmennyiségre vonatkozik.

E: 4822 kcal, Sz: 424 g

Túrógombóc (16 db)

50 dkg túró, 3 db egész tojás, 8 dkg búzadara, 6 dkg zsemlemorzsa, 2 ek étolaj,

A túrót villával jól összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a búzadarát, a sót. Egy

órán át pihentetjük a jól összedolgozott masszát, majd 10 percig közepes lángon

kifõzzük. A megpirított morzsába szedjük és óvatosan összekeverjük. A fél kiló

túróból 16 darab gombóc lesz.

1 db E: 91 kcal, Sz: 8 g

Csipkebogyó-joghurt

4 doboz joghurt vagy kefír, 4 ek csipkebogyótea, Canderel édesítõ

Az édesítõszert elkeverjük a csipkebogyóteával és a joghurthoz adjuk. Talpas

poharakba töltjük és hidegen tálaljuk.

E: 130 kcal, Sz: 9 g

Mákos sütemény (35 db)

6 db tojásfehérje, 20 dkg mák, 5 dkg liszt, fél cs sütõpor, édesítõszer

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a darált mákot, a sütõporral

elkevert lisztet. Izlés szerint édesítjük. Kivajazott, lisztezett õzgerinc formába

öntjük és közepes tûzön sütjük.

1 db E: 38 kcal, Sz: 2 g

Barackos túrókrém

60 dkg tehéntúró, 1 dl tej, 1 db citrom reszelt héja, pár csepp citromlé, 40 dkg

õszi- vagy sárgabarack, Poli Sweet

A túrót az 1 dl tejjel, a citromhéjjal, az édesítõszerrel, a citromlével simára

keverjük. Lehûtve, félbevágott barackkal díszítve tálaljuk.

E: 269 kcal, Sz: 16 g

Joghurtos kiwi

4 dl joghurt, 10 dkg narancs, 15 dkg kiwi, pár csepp folyékony Canderel édesítõ

A narancs héját lereszeljük és belekeverjük az édesített joghurtba. Egy kehely

aljára öntsünk a joghurtból, szórjunk rá a lehámozott, kockára vágott kiwibõl és

ismételjük meg a rétegezést úgy, hogy a tetejére joghurt kerüljön. A

meghámozott, cikkekre szedett naranccsal díszítsük.

E: 95 kcal, Sz: 11 g

Gyümölcsös puding

5 dl tej, 3 ek Canderel édesítõ, 2 db tojássárgája, 6 dkg liszt, 20 dkg narancs, 10

dkg banán, 10 dkg alma, 1 dkg mazsola, 2 dkg mandula

A tejbõl fõzzünk pudingot: a tejben oldjuk fel a Canderel édesítõt,

csomómentesen keverjük el a lisztet 5 evõkanál hideg tejben. A maradék tejet

forraljuk fel, keverjük bele a lisztes tejet. Húzzuk le a tûzrõl, hagyjuk kicsit hûlni,

majd keverjük bele a tojássárgáját. Vágjuk karikára a banánt, kis darabokra az

almát és a narancsot. Hámozzuk meg a mandulát és vágjuk fel. A kihûlt

pudingba keverjük bele a gyümölcsöket és a mazsolát. Tegyük hûtõszekrénybe

és hidegen tálaljuk, mindenki adagját mandulával szórjuk meg.

A puding készítéséhez vaníliarudat is lehet használni.

E: 229 kcal, Sz: 31 g

Citromos õszibarack

60 dkg õszibarack, citromlé, folyékony édesítõszer

Négy nagy õszibarackot meghámozunk és bevágjuk úgy, hogy széthajtva 4-5

cikkre széthúzhassuk, de az alja maradjon egyben. A magot kiemeljük és a

barackot – azonnal – citromlével megöntözzük. Csepegtessünk rá folyékony

édesítõt. A mag helyére 1 gombócnyi vaníliafagylaltot tehetünk.

E: 60 kcal, Sz: 13 g

Fagylalt (10 adag)

4 db tojás, 8 dkg glukonon, 2 dl tejszín, vaníliaaroma vagy kakaó

A tojássárgáját a glukonon 2/3 részével habosra keverjük. A tojásfehérjét habbá

verjük, közben a glukonon 1/3 részét hozzátesszük, végül készre verjük a habot.

Mindezt végezetül a felvert tejszínhabbal összekeverjük, õzgerinc formába töltjük

és a mélyhûtõbe tesszük.

E: 90 kcal, Sz: 8 g

2010. febr. 12. 20:34

Joghurtos gyümölcstorta

20 dkg liszt, 5 dkg, 1 db tojásfehérje, 1/2 cs sütõpor, pici

tejföl, Canderel édesítõszer

Krém: 2 db tojássárgája, 2 dl joghurt, 2 g zselatin, 25 dkg meggy, Canderel

édesítõszer

A lisztet a sütõporral összekeverjük, a margarint elmorzsoljuk benne, majd a

tojásfehérjével, a tejföllel és az édesítõszerrel rugalmas tésztát gyúrunk belõle.

Akkora kerek lappá nyújtjuk, hogy egy közepes nagyságú kizsírozott, lisztezett

tortaformát kibélelhessünk vele, de egy-másfél centis pereme is legyen.

Elõmelegített sütõben megsütjük. A meggyet kimagozzuk, a tojássárgákat a

joghurttal és a zselatinnal simára keverjük, majd a tûzrõl lehúzva édesítjük.

A kihûlt tésztát tálra borítjuk, kimagozott meggyszemekkel kirakjuk, és a

kocsonyásodó joghurtkrémet rásimítjuk. A hûtõszekrényben megdermedni

hagyjuk, a tortakarikát lehúzva csúsztatjuk tálra, majd 12 szeletre vágjuk.

1 szelet E: 119 kcal, Sz: 15 g

2010. febr. 12. 20:32

Tejfölös gomba: 80kcal/fő

Hozzávalók: 2 személyre

40dkg champignon gomba

1 salottahagyma

petrezselyem

fél kávéskanál étolaj

2 evőkanál tejföl 12%-os

só , bors

Elkészítés:

A gombát megmossuk és vékony szeletekre

vágjuk,majd egy teflon bevonatu edényben 5 percet pároljuk.

Egy teflon bevonatu edényt bekenünk az

étolajjal és megpiritjuk a felszeletelt

salottahagymát ,hozzáadjuk a kicsepegtetett

gombát és a tejfölt.Megsózzuk, borsozzuk.

Kis tũzön hadjuk néháhy percet.

Melegen tálaljuk,meghintjük egy kis petrezselyemmel.


Paradicsom a la provençale: 50 kcal/fő

Hozzávalók: 2 személyre

4 paradicsom

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál zsemlemorzsa

petrezselyem

só , bors

Elkészítés:

A megmosott paradicsomot ketté vágjuk és

kimagozzuk. megsózzuk , megborsozzuk.

A petrezselymet és a fokhagymát vékony

szeletekre vágjuk,majd összekeverjük a

zsemlemorzsával és a keveréket a

paradicsomokra helyezzük.

Előmelegítjük a sütőt grill pozicioban, majd

a paradicsomokat egy sütőbe illő tálban

egy kevés vízzel az alján a 5 percre a sütőbe

rakjuk. Görög gomba: 120kcal/fő


Hozzávalók: 2 személyre

30 dkg champignon gomba

10 dkg gyöngyhagyma

1 paradicsom

1 kávéskanál oliva olaj

néhány szem koriander

fél pohár száraz fehér bor

petrezselyem

só, bors

Elkészítés:

Egy teflon bevonatu edényben enyhe

tűzön az oliva olajban pár percet

piritjuk a gyöngyhagymát majd hozzá

adjuk a kockára felszeletelt paradicsomot

a koriandert, megsózzuk,megborsozzuk

majd felöntjük a fehér borral és hozzá

adjuk az alaposan megmosott és

lecsepegtetett gombát.Néhány percet

főzzük Petrezselyemmel meghintve

melegen tálaljuk.


Cukkini püré: 115kcal/fő

Hozzávalók: 2 személyre

5 közepes cukkini

1 evőkanál 12%-os tejföl

1 kávéskanál zsírszegény vaj

só,bors

Elkészítés:

Meghámozzzuk és kockákra szeleteljük a

cukkinit,majd forró vízben 10 percet főzzük.

Mixer gépben összemixeljük a tejföllel és a

vajjal,sóval,borssal.

Kis porcelántálkákban/ramequin/ tálaljuk.

2010. febr. 12. 20:31

Hideg uborkaleves: 40 kcal/adag

Hozzávalók: 2 személyre

- 40 dkg kígyóuborka

- 2 dl 0%-os joghurt

- metélõhagyma

- só,bors

Elkészítés:

A kígyóuborkát meghámozzuk,kimagoljuk,feldaraboljuk és

mixerben összemixeljük.

Egy salátás tálba öntjük a joghurtot és a finomra szelt

metélõhagymát,megsózzuk,megborsozzuk,majd

hozzáöntjük az uborkapürét és habverõvel összedolgozzuk.

Hidegen tálaljuk.

2010. febr. 12. 20:31

Találtam még pár recit!De más nem ír ide???:D

Zöldségleves joghurtos krémmel

1 teáskanál olajon üvegesre párolunk 1 fej kockára vágott hagymát és 1 gerezd fokhagymát. Hozzáadunk 20 dkg karikára vágott cukkinit, 1 szál sárgarépát és 1 piros húsú paprikát. Felöntjük 2,5 dl húslevessel és megfõzzük. 0,5 dl joghurtot zúzott fokhagymával, 1-1 teáskanál reszelt parmezánnal és darált mandulával kikeverünk. A levest a joghurtkrémmel díszítve kínáljuk. (312 kcal)

DIÉTÁS FRANCIASALÁTA Energiatart.: 215 kcal

30 dkg burgonya

15 dkg sárgarépa

10 dkg zöldborsó

20 dkg alma

10 dkg sovány túró

10 dkg savanyú uborka

4 dl kefír

mustár, citromlé, só, bors, Polisweet ízlés szerint

A répát, burgonyát, borsót enyhén sós vízben puhára főzzük,

majd kihűtjük. A zöldségeket a borsó kivételével apró

kockákra vágjuk. Ezután a kefírt összeturmixoljuk a

mustárral, citromlével, sóval, borssal, pár csepp Polisweet-

tel, túróval és a zöldségekre öntve óvatosan összekeverjük.

GOMBASALÁTA Energiatart.: 120 kcal

20 dkg gomba

20 dkg zöldbab

20 dkg savanyú uborka

20 dkg zöldpaprika

2 dl paradicsomlé

citrom, só, ecet

A szeletelt gombát és a zöldbabot enyhén sós vízben

megfözzük. (A gomba levébe tegyünk egy kis citromlét.)

Leszűrjük, kihűtjük. Az uborkát, paprikát kis kockákra

vágjuk és az összes zöldséget összekeverjük. A

paradicsonpüréből sóval, ecettel, pici vízzel öntetet

készítünk és a salátára öntjük.

GOMBÁS CSIRKEMELL Energiatart.: 289 kcal

60 dkg csirkemell

20 dkg gomba

4 dkg Delma light

2 dl sovány tejfől

só, bors, paprika, kakukkfű, bazsalikom

A lebőrözött, jól kivert csirkemellet rostjaira merőlegesen

bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk és kikent tűzálló tál aljára

fektetjük. A maradék margarinon sóval, borssal, addig

pároljuk a gombát, amíg a levét el nem főtte. A tűzről

levéve a tejföllel és a többi fűszerrel símára keverjük és

a húsra öntjük. Sütőben, kb. 30 percig sütjük.

GYÜMÖLCSSALÁTA Energiatart.: 184 kcal

20 dkg banán

20 dkg narancs

20 dkg kiwi

20 dkg meggy

2 dl kefír

citromlé, pár csepp Polisweet

A banánt felkockázzuk, meglocsoljuk citromlével, hozzáadjuk

a felszeletelt narancsot, a kimagozott meggyet és a

karikákra vágott kiwit. A kefírt összekeverjük a maradék

citromlével, Polisweet-tel és a gyümölcsökre öntjük, majd

óvatosan összekeverjük.

RAKOTT CSIRKEMELL Enerhiatart.: 335 kcal

60 dkg csirkemell

60 dkg gomba

12 dkg Óvári sajt

1 ek. olaj

só, bors, petrezselyemzöldje, pici vöröshagyma

1 tojás

kevés mustár

A csirkemellet kiverjük, sózzuk, mindkét oldalát pici

olajon megsütjük. A gombát a vöröshagymával olajon

megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. A

nyers tojást összekeverjük a reszelt sajttal, mustárral,

sóval. Az elősütött húst kikent tűzálló tálba tesszük,

rátesszük a gombát, erre öntjük a sajtos masszát, majd

sütőben rózsaszínűre sütjük.

PULYKAMELL SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL Energiatart.: 302 kcal

40 dkg pulykamell

40 dkg sav. káposzta

2 dl kefír

4 dkg sovány reszelt sajt

6 dkg ecetes torma

1 mk. étolaj

A tormát összekeverjük a káposztával, piihentetjük addig,

amíg a húst felszeleteljük, kiverjük és egy kikent tűzálló

tál aljára tesszük. Ráterítjük a káposztát és 30 percig

sütjük. Ezután meglocsoljuk a kefírrel, rászórjuk a reszelt

sajtot és pirosra sütjük.

TAVASZI TEKERCS Energiatart.: 252 kcal

40 dkg pulykamell

8 dkg sárgarépa

8 dkg gyökér

8 dkg paradicsom

8 dkg zöldpaprika

2 ek. olaj

1 tojás

só, kakukkfű

petrezselyemzöld

A hússzeleteket jól kiverjük, sóval, kakukkfűvel jól

bedörzsökjük. A zöldségeket apró kockákra vágjuk,

összekeverjük a nyers tojással és a finomra vágott

petrezselyemmel. Megsózzuk és a húsra kenjük. A húst

összetekerjük, megtűzzük. A tekercseket olajon, pici apróra

vágott vöröshagymával együtt átsütjük, megkenjük Piros

Arannyal, és kevés vízben, fedő alatt puhára pároljuk.

VIRSLISALÁTA Energiatart.: 233 kcal

24 dkg baromfivirsli

12 dkg Óvári sajt

20 dkg ecetes uborka

1 ek. olaj

só, bors, citromlé, mustár

vöröshagyma

A mustárt elkeverjük az olajja,, citromlével, sóval,

borssal. Belekeverjük a karikákra vágott virsliket, apróra

vágott hagymát, kockákra vágott uborkát és sajtot. Lehűtve

tálaljuk.

VEGYES ZÖLDSÉGKÖRET Energiatart.: 246 kcal

20 dkg kukorica

40 dkg karfiol

40 dkg sárgarépa

20 dkg zöldborsó

40 dkg gomba

4 dkg Delma light

só, vegeta, petrezselyemzöld

A zöldségféléket enyhe sós, vegetás vízben puhára fözzük,

leszűrjük Tálaláskor rátesszük a margarint és a

petr.zöldjét.

TÚRÓKRÉM Energiatart.: 100kcal

20 dkg sovány túró

40 dkg málna vagy eper

Polisweet

A túrót és a gyümölcsöt jó habosra összeturmixoljuk,

édesítjük. Poharakba töltjük és egész szem málnával

díszítjük.

TARKA SAJTSALÁTA 1 adag: 143 kcal

4 személyre: 20 dkg uborka, 20 dkg zöldpaprika, 15 dkg

fokhagymás sajt, 1 tk. salátaolaj, 1 csokor snidling,, só

A sajtot, uborkát kockákra, paprikát kicsumázva vékony

csíkokra vágjuk. Ráöntjük a salátaolajat, az apróra vágott

snidlinget, sózzuk és fél órára hűtőbe tesszük.

MÉZES BANÁNTURMIX 1 adag: 105 kcal

4 személyre: 4 érett banán, 6 ek. méz, 1 liter light tej

Langyos tejben feloldjuk a mézet, majd összeturmixoljuk a

banánnal. Poharakba töltjük, lehűtjük.

TÚRÓS RAKOTT KRUMPLI 1 adag: 350 kcal

2 személyre: 60 dkg burgonya, 20 dkg sovány tehéntúró, 2 dl

12%-os tejföl, só, kapor

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, vékony

karikákra vágjuk. Egy tűzálló tálat vékonyan margarinnal

kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és rászórjuk a

kaporral fűszerezett túrót. Kicsit megsózzuk, betakarjuk a

krumplival, rálocsoljuk a tejfölt és sütőben szép pirosra

sütjük.

Hajdina kása

Hozzávalók

• 1 csésze hajdina

• 3 csésze víz

• bio ételízesítő

• só

• 2-3 evőkanál olaj

• vöröshagyma

• petrezselyem és zellerzöld

Elkészítése

Az olajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk és rátesszük a kiválogatott, megmosott hajdinát. Kicsit pirítjuk, majd felengedjük az előmelegített vízzel. Sót, ételízesítőt adunk hozzá és puhára főzzük. Az utolsó percekben hozzákeverjük a petrezselyem- és zellerzöldet.

22. Wenta (válaszként erre: 16. - Melinda231987)
2010. febr. 12. 13:30

Szió!


Én is szoktam a mákosat sütni de liszt nélkül. Fenn van a receptek között.

2010. febr. 11. 20:30

Savanyúkáposzta leves

Tisztíts meg és darabolj fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Párold meg 1 evőkanál olajon, hintsd meg pirospaprikával, majd adj hozzá 30 dkg kicsavart savanyúkáposztát. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), főzd puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. A tányérodban esetleg 1 teáskanál tejföllel gazdagíthatod.

252 kcal

2010. febr. 11. 20:28

Májleves

Hozzávalók: 10 dkg sárgarépa, 5 dkg gyökér, 5 dkg sertésmáj, 1 db húsleveskocka, 2 ek. étolaj, só, bors

A leveskockából alaplevet készítünk. Az olajon megpirítjuk a karikára vágott zöldséget és a vékony csíkokra vágott májat, majd felöntjük az alaplével, és másfél óráig főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük.

Energiatartalma: 75 kcal

2010. febr. 11. 20:28

Görög sajtsaláta

A dresszinghez keverj össze 1 felkockázott paradicsomot, 1 összetört fokhagymagerezdet, fél evőkanál ecetet, sót és kevés őrölt borsot. Végül az öntetbe finoman keverj bele 1 db, felkockázatott sárga húsú paprikát, 10 dkg kockára vágott kígyóuborkát, egy karikára vágott újhagymát, egy evőkanál bazsalikomot és 3 dkg reszelt feta sajtot. Egyél hozzá egy szelet korpás kenyeret.) 257 kcal, 7 g zsír

2010. febr. 11. 20:27

Juhtúrós gombafejek

E: 259 kcal Sz: 7 g.


70 dkg gomba

25 dkg juhtúró

2 dkg margarin

4 dkg reszelt sajt

só, bors, citromlé


A megtisztított gombafejeket citromos, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A juhtúrót borssal fűszerezve simára keverjük. A gombafejeket ketté osztjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített túróval és a kisebbekkel befedjük. A tepsik kimargarinozzuk, beletesszük a töltött gombákat, a tetejét megszórjuk sajttal és pirosra sütjük.

2010. febr. 11. 20:26

Töltött fejes sali


E: 195 kcal Sz: 3 g


1 fej saláta

20 dkg krinolin

2 db főtt tojás

3 dkg vöröshagyma

1 dl sovány tejföl

2 dkg reszelt sajt

mustár, reszelt citromhéj, só


A megmosott salátát leveleire szedjük. A krinolint lebőrözzük, majd apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A tojás sárgáját összetörjük, a fehérjét apróra vágjuk. A sajt kivételével a hozzávalókat alaposan összekeverjük, beletesszük az apróra vágott hagymát, a tejfölt és az ízesítőket, majd a saláta levelekbe töltjök és felgöngyöljük. Reszelt sajttal meghintve tálaljuk.

2010. febr. 11. 20:25

Mákos süti

6 db tojásfehérje, 20 dkg mák, 5 dkg liszt, fél cs sütõpor, édesítõszer

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a darált mákot, a sütõporral

elkevert lisztet. Izlés szerint édesítjük. Kivajazott, lisztezett õzgerinc formába

öntjük és közepes tûzön sütjük.

1 db E: 38 kcal, Sz: 2 g

2010. febr. 11. 20:25

Balkán tál


Egy áttört fokhagymát 2 teáskanál olajban pirítsunk meg. Adjunk hozá 10 dkg marhahúst és süssük meg. Szórjuk meg kávéskanálnyi curryvel, karikákra vágott hagymával. Egy pohár joghurtot teáskanálnyi burgonyaliszttel keverjünk ki. Locsoljuk a húsra apróra vágott petrezselyemmel. Pároljuk puhára. Tálaljuk 30 dkg párolt savanyú káposztával és héjában főtt burgonyával. (350 kcal)

2010. febr. 11. 20:24

Joghurtos erdei gyümi sali


Hozzávalók:


1 csomag erdei mix fagyasztott gyümölcs

( de lehet még beletenni fagyasztott áfonyát, szedret, epret stb. ízlés szerint)

2 dl joghurt

ízlés szerint folyékony v. por édesítőszer,



Elkészítése:


A gyümölcsöt tálba tesszük várunk egy pár percet hogy, hogy szépen szétváljanak a szemek. Nem kell teljesen felengedni, mert egy kicsit fagyosan a legfinomabb. Ezután az édesítőszert elkeverjük a joghurtal és ráöntjük a gyümölcsre. Jól összeforgatjuk és tálaljuk.


Elk. idő: 10 perc


Tápanyagtartalom egy adagban:


Energia: 62 kcal (259 kJ)

13. ae14acfd2d (válaszként erre: 10. - Wenta)
2010. febr. 9. 12:56
Szia wenta nem találom a naplódat nem tudok eligazodni ha lennél kedves el küldeni imélemre ezeket a sütiket nagyon meg köszöném gervay@citromail.hu
2010. febr. 5. 21:53

Sziasztok, csatlakoznék, majdnem fél éve kcal és ch számolással próbálok fogyni.

Mepróbáltam több ételt is "lelightosítani", kisebb-nagyobb sikerrel.

Pörkölt, vadasmártás, gyros, mediterránt töltött csirkemell és hasonló ételekre gondolok.

Lassan megyek aludni, de ha gondoljátok holnap megírok párat.

11. Éva7407 (válaszként erre: 1. - Bf5264a5b9)
2010. febr. 5. 21:47
én,most tettem be pár receptet a naplómba...
10. Wenta
2010. febr. 5. 17:52

Sziasztok!


Raktam fel süti receptet amibe nem kell liszt, kakaós piskóta, mákos süti, diós piskóta. Ja és túros is van, ezt szerintem meglehet csinálni sósra is akkor a vanília pudingot 4 dkg keményítőre cserélem.

9. Re87 (válaszként erre: 8. - Re87)
2010. febr. 5. 13:21
bocsi,nem vajat,hanem margarint.
8. Re87 (válaszként erre: 7. - Bf5264a5b9)
2010. febr. 5. 13:20
Én olaj helyett Delma light vajat használok.180kcal van 100g-ban.Az íze is jobb,mint az olajnak.
2010. febr. 5. 13:01

Eddig a következő recepteket ettem végig, mióta fogyózom:


1. fokhagymás (2 gerezd apróra vágva) spenótsaláta (200 gramm) sonkával (100 gramm)

energiatartalom: 2*20+105+20=165 kcal

fehérje: 4,6+17+1=22,6 gramm

zsír: 0+0,6+3=3,6 gramm

szénhidrát: 4+3,6+2=9,6 gramm


A spenótot megfonnyasztottam teflonserpenyőben (olajat nem használtam, egy pici vizet öntöttem alája, de így is megfonnyadt), sóztam, borsoztam, hozzáadtam a fokhagymát, és a csíkokra vágott sonkát, majd összepároltam.


Ebédre bőven elég volt :)


2. natúr csirkeszelet (150 gr) sült savanyúkáposztával (200 gr)

energiatartalom: 170+40=210 kcal

fehérje: 36,8+2,2=39 gr

zsír: 8+0,4=8,4 gr

szénhidrát: 1,8+6,8=8,6 gr


A csirkét befűszereztem: só, bors, oregano és megsütöttem, olyan módon, hogy a teflonos serpenyő raktam egy minimál olajat, átforgattam, és a mosogató felett kicsurgattam a felesleget. Ezután lepirítottam a vékonyra felszeletelt csirkét. Másik serpenyőben lepirítottam a savanyú káposztát mindenféle fűszer és olaj nélkül. Olyan íze lett, mintha cérnametéltet ennék :)


folyt köv, ha a többi is érdekel Titeket ilyen formában, és Manócska elalszik :)

6. Re87
2010. febr. 5. 12:39

Látom nem nagyon írnak ide.:(Én leírom a mai diétás ebédemet:

1tojásból rántotta,hozzá 1szelet sonka,pirított gomba és egy szelet fogyi kenyér.200kalórián bőven belül van.(megittam hozzá egy nagy pohár light kólát,hogy tele legyen a gyomrom.

5. d81878421d (válaszként erre: 4. - Bf5264a5b9)
2010. febr. 5. 09:55
Már azért is jó a fórum, mert én az updates halkonzervről most hallok először. De most majd beszerzem:-)
4. bf5264a5b9 (válaszként erre: 3. - Megryan)
2010. febr. 5. 09:37
Én tulképpen Herbalife-ozom, és azt kell figyelnem, hogy mennyi a fehérje és zsírtartalom. Nekem sajna nem jó az Update-ből sem minden, mert sajtot/tejfölt nem ehetek a magas zsírtartalma miatt :( De pl az Update-s halkonzerv az mindennapos vendég az uzsonnásasztalon :D
2010. febr. 5. 09:23

Jó ötlet :)

A receptek között tudsz szűrni Update diétás ételekre, ott is sok jót tudsz kibogarászni.

2010. febr. 5. 09:22

Nemes gondolat, kiváncsi leszek, működik-e.

Erre én is vevő lennék, hiszen nyakig benne vagyok...

2010. febr. 5. 09:20

Sziasztok! Olyan apropóból indítom ezt a fórumot, hogy ha van kedvetek, és megosztanátok másokkal diétás recepteket, akkor tegyétek meg/tegyük meg :) Így segítve egymást, és jó ötleteket/változatosságokat hozva a táplálkozásunkba :)


Lszi ha írtok egy receptet, a kalóriatartalmát mindenképpen kanyarítsátok oda, hogy mennyi kalória van benne, és ha van időtök-energiátok és utána jártatok a fehérje-zsír-szénhidrát tartalmat is, mert mint tudjátok ez legalább olyan fontos, mint az energiatartalom.


Várnám/várjuk azokat az ötleteket is, amik arra hivatottak, hogy ússzuk meg a nasizást :)


Remélem működni fog ez az ötlet (a gúnyos megjegyzést tenni kívánók, és a kötekedők lszi ne tegyék, nem szép dolog. Igenis vannak súlyproblémával küszködő vagy épp csak egészségesen táplálkozni vágyó emberek, ezt lszi fogadjátok el!) :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook