Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Diétás almás-pudingos süti recept

Diétás almás-pudingos süti recept

A Diétás almás-pudingos süti hozzávalói:
Tésztához;
7 tojás
6 evőkanál mandulaliszt
6 evőkanál glukonon
1 cs sütőpor (gluténmentes)

Töltelékhez:
8 alma
fahéj ízlés szerint
glukonon ízlés szerint

Kremhez:
2 csomag vanilias pudingpor
5 evőkanál glukonon
2 tojás
1 evőkanál vaj
1 l tej


A Diétás almás-pudingos süti elkészítési módja:
A piskótát elkészítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a glukononnal kikeverjük. A sárga masszához hozzáadjuk a sütőport, majd a lisztet, ezt alaposan eldolgozzuk, majd a fehérjehabot óvatosan hozzákanalazzuk, és lassan összedolgozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kivajazott, kilisztezett tepsiben megsütjük kb. 20-25 perc alatt (tűpróba). Az almákat megmossuk ,meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk az édesítőt és a fahéjat, és elkeverjük. A pudingot megfőzzük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és az előzőleg habbá vert fehérjét, és jól összedolgozzuk. A kihűlt piskótára rákanalazzuk az almát, és elosszuk a tetején, majd a pudingot. Hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön. Jó étvágyat!


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A diétás almás-pudingos süti elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook