Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Diétakérdés! Hogyan csináljátok, hogy egészséges legyen? fórum

Diétakérdés! Hogyan csináljátok, hogy egészséges legyen? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
2010. máj. 5. 14:37
Lányok! Vaj alatt mit értetek? Teavajat? Vagy melyiket? A rama az margarin ugye? És az olívaolaj sem egészséges? És a mogyoróolaj?
16. cullinan (válaszként erre: 14. - Fe9e12ede0)
2010. máj. 5. 14:22

Ez elgondolkodtató, amit irtál.

Épp tegnap kérdőjeleztem meg az ilyen-olyan barna, meg magvas, meg teljes kiörlésü kenyerek tisztaságát, és egészséges voltát az Aushanba, 125 ft-ért biztosan nincs tele minden egészségre alkalmas dologgal, lehet, hogy a sima kenyérhez tesznek egy kis szinezéket és kész))

Szóval, inkább a zsir, és vaj kismennyiségben, a margarin olaj törlendő az étrendből.

2010. máj. 5. 14:01

[link]


Az összehasonlító táblázat a cikk alján:

50g-os zsemle annyi kalóriát tartalmaz, mint durván fél kiló brokkoli. Gondolom nem kell összehasonlítani, 1 zsemle 1 főtt tojás, 1 kocka margarin (sicc!), vagy vajon pirított brokkoli rásütve a tojás.... Melyik laktatóbb?

14. fe9e12ede0 (válaszként erre: 13. - Cullinan)
2010. máj. 5. 13:42

Mai reggeli: Pecsenyezsíron megpirítottam újhagymát, szárával együtt. Utána dobtam rá darab szalonnát felkockázva. Majd retket felkarikázva, és paprikát felkarikázva. Mikor megsült, felöntöttem vízzel, adtam hozzá egy kevés brokkolit, meg egy kevés karfiolt hagytam fedő alatt párolódni, míg a víz el nem forrt. Pár vékony szelet kolbász megadta az ízét. Végül ráütöttem tojást. Mindezt még tegnap este, mert reggel hajnali negyed ötkor örülök ha belapátolni jut idő. Szóval ez ilyen lecsó féle lett. Tartárral kenyér nélkül nagyon fincsi. A zsírt a rengeteg zöldség felissza, így kenyér nélkül fogyasztható. Délelőtt 11 körül ettem 2 almát, pár szem mazsolát meg törökmogyorót. Ittam egy zöldteát, és még mindig nem vagyok éhes.

Lehet hogy bivaly adagnak tűnik, de gyakorlatilag a felhasznált zöldségek 30-50 kcal körül mozognak. Szóval ezekből fél kiló még mindig csak 150-250 kcal. Tojás jelenti a fehérje bevitelt, az a kis zsír meg kell bele, ettől fog lassan emésztődni, és persze valami energiára szükség van az élethez. Csak azt akkarom mondani, hogy ha elosztom 10-el, mert gyakorlatilag ennyi óráig lát el energiával, akkor meglepően kevés jut óránként. Így lehet hosszú távra jóllakni, alacsony kalóriabevitel mellett. Ezt nekem még soha nem sikerült teljes kiőrlésű kenyerekkel meg társaival elérni. Zöldség gyümölcs, hús tojás meg tökéletesen működik....

13. cullinan (válaszként erre: 10. - Fe9e12ede0)
2010. máj. 5. 12:32
Az elözö irás is Neked szólt!))
2010. máj. 5. 12:31

Köszönöm, hogy ilyen részletességgel leirtad, szinte már annyira szakszerüen, gondolom, mélyen foglalkoztat ez a téma.

Amit én leszürtem belöle, semmi kenyérféle, semmi cukor, azonkivül bármi, és ami a lényeg, a hidegen sajtolt olajok,a lenmagolaj pl.

ja, és plussz kapszulában .

Igen, ezek fogyasztása nekem is olyan érzést kelt, hogy ezektől csak hizni fogok, ha olajjal tömöm magam, háát érdekes dolog ez!

De megprobálom ezt az étkezést követni én is)

És mellette a futást rendszeresebben, és talán a koleszterinemre is jó lesz és a közérzetemre.

11. fe9e12ede0 (válaszként erre: 6. - Naomagic85)
2010. máj. 5. 07:39

Igen, van közös keresztmetszet. Hallgasd meg ezt:

A paleo guru és az update guru (Norbi) egy klubest keretén belül eszmecserét folytatnak:


[link]

10. fe9e12ede0 (válaszként erre: 7. - Cullinan)
2010. máj. 5. 07:37

Az előzőt Neked akartam írni.... Szóval gyorsan felszívódó szénhirátok a minden ami lisztből készül, krumpli, rizs, és szinte minden amit keményítős szénhidrátnak szokás besorolni. (és a cukor) Ezek a nyugati étrend alapjai. Ezért nem ér sokat a reform étrend, mert ami alapjaitól fogva rossz, azt lecserélni kell, nem reformálgatni. (a mediterrán étrend 1 picivel jobb tengeri herkentyúk, olívaolaj stb., de az is nagyon elszakadt az ideálistól) Tudom, ez nagyon meredek, sőt beismerem, magam nem álltam volna kötélnek ha ezt ajánlja nekem valaki. De azon kaptam magam, hogy itt tartok. Fokozatosan alakítgattam az étrendem...

Abból kell kiindulni, hogy az emberi szervezet nem a gyorsan emészthető nagy kalóriasűrűségű kajákhoz van megalkotva. 20 perc kell a jóllakás érzésének kialakulásához, nyugati étrenden fél óra alatt a napi kalóriszükséglet akár dupláját is be lehet lapátolni.

[link]

(cikkel egyetértek, csak abban különbözik a véleményem, hogy a teljes kiőrlésű dolgok nem sokkal jobbak mint a finomított CH)

Nos, én nem szeretnék lemondani az evés öröméről, ezért inkább az alapanyagokkal variáltam. Nekem ez jobb, mint 5 pici étkezésen egész nap éhesen szemezgetni egy tábla csokival....

2010. máj. 5. 07:12
Leírom a tegnapi napot.... Reggelire újhagyma, paprika, uborka, sajt, szalonna. (semmi kenyér meg ilyesmi) Ezzel kihúztam délután 4 -ig, persze napközben lement 2-3 alma. Ebédre fokhagymás csibemell csíkok voltak, hozzá párolt brokkoli+karfiol+újhagyma. Repceolajból készült tartártmártással. Nasinak egy marék mazsola+törökmogyoró keverve. Este 10 körül kezdtem megéhezni, megettem egy darab uborkát, paprikát, meg egy kb. 3 centis kolbászt.
8. fe9e12ede0 (válaszként erre: 3. - Toffifie)
2010. máj. 5. 06:50

Teljesen egtyetértek. Disznózsírral csak addig van bajom, míg a bőröm alatt képződik. Ezen kívül semmi az égadta világon. A kajával elfogyasztott zsír csak akkor jut közvetelen a bőr alá, ha kenyeret, tésztát, krumplit rizst vagy cukrot (pl. csoki) fogyasztunk vele egyszerre, ami megdobja az inzulintermelést, és így spajzolós üzemmóba kapcsolja a szervezetet.

Ami az olajakat illeti, 150 fok felett rákkeltő anyagok keletkeznek benne.

[link] (Papp Lajos szívsebész beszél többek között a zsírról is, akit érdekel az egészsége, nézze végig, megéri)

Az olajokkal az a másik gond, hogy hamar avasodnak. Hogy ezt elkerüljék, ezér az élelmiszernek csúfolt vegyipar hidrogénezi magas hőfokon és magas nyomáson. Így transzzsírok keletkeznek, amivel a szervezet nem tud mit kezdeni (sütőmargarinok tömény transzzsírok).

Következő feketeleves az omega3/omega6 arány. A szervezet 1:3 aránynál tökéletesen működik. 1:10 arányig elvegetál, de a mai étrend 1:30 arányban tolta el az omega6-ok javára. Olvastam 1:100 értéket is (amerikai tanulmány).

Hogy ez miért baj? Elvileg a szervezet az alfa-linolénsavat át tudja alakítani EPA és DHA-ra. Ehhez delta5desaturase enzimet használ.

(EPA és DHA nélkülözhetetlen - esszenciális zsírsavak). Ugyanez az enzim a linolsavat (ugyancsak esszenciális omega6) átalakítja arachidonsavvá, ami további gyulladást fokozó faktorokra bomlik.

Elméletileg a máj 10% hatásfokkal tudja átalakítani a növényi omega3 -at EPA és DHA zsírsavvá. Ezt a folyamatot blokkolja a magas omega6 bevitel. Úgymond versengenek egyazon enzimért. Továbbá megfigyelték, hogy nőkben jobb ez az átalakulás mint férfiakban, sőt a koffein is gátolja.

Én személy szerint napi 30 g hidegen sajtolt lenmagolajat fogyasztok, kortyolgatva, de akár majonéz formájában. Ennek kb. fele (48%) alfa linlénsav. Ha ennek 10%-a alakulna át, az napi 1.5 g. Ehhez jön még 2 drb. 170 mg EPA tartalmú lazacolaj kapszulla.

Tetemes mennyiség egy reform madáreleségen élő szemében, de mégsem hízom tőle.

7. cullinan (válaszként erre: 4. - Littledevil70)
2010. máj. 4. 15:05
Megkérhetnélek, hogy picit konkrétabban ird le mondjuk az egy napi étkezésed, mert itt, aki nincs annyira képben, bele lehet kavarodni:)(gyorsan felszivodó ch...stb)
6. Naomagic85 (válaszként erre: 24. - Littledevil70)
2010. máj. 4. 14:48
Akkor van közös keresztmetszeted az Update-programmal (a gyorsan felszívódó szénhidrátok tekintetében).
5. f64f0d9a69 (válaszként erre: 24. - Littledevil70)
2010. máj. 4. 11:52

Ebben tekjesen egyetértek veled!

Az én epeműködésemmel is igen nagy gondjaim voltak és rengeteget olvastam mit is tehtenék, hogy javuljon a helyzet.

A viszonylag jó működést és gyulladásmentességet némi zsír és tojásfogyasztással értem el.(elsősorban)

2010. máj. 4. 00:19
Még egy dolog, amire sokan nem gondolnak. Gyümölcsöt nem szabad étkezés után enni. Előtte, vagy jóval utána, majdhogynem éhgyomorra. A gyümölcs sokkal hamarabb emésztődik, mint a többi kaja, főleg a hús. Ha tele hasra gyümit eszünk, akkor vagy hasmars lesz belőle, mert a gyümi siet, és megtolja maga előtt a többit is, vagy bent marad, de az étel erjedni kezd a gyomorban, ez által alkohol szabadul fel, de ez az alkohol veszedelmesebb, mint amit megiszunk.
2010. máj. 4. 00:15
A zsiradékról csak annyit, a sertészsír ki van kiáltva a nagy mumusnak, holott egészség szempontjából sokkal egészségesebb, mint az étolaj. Szerintem. A zsír egy természetes étel, míg az étolaj ezer kémiai folyamaton megy keresztül, színtelenítik, szagtalanítják, aztán van amelyiket még ízesítik is. Az olaj csak hidegen sajtolva egészséges, és nyersen fogyasztva. Az egyik legegészségesebb olaj a hidegen sajtolt lenmagolaj. Mondjuk finom is :)Aki fogyózni akar, vagy egészségesen táplálkozni azoknak nem ajánlott a rántott dolgok. Ha valaki pl. nem bír elég fehérjét enni hús alakjában, mert mondjuk nem megy kenyér, vagy más köret nélkül, akkor ott vannak a fehérjeporok. Igaz ezeket sportolóknak találták ki, de nagyon finomak, az édességhiányt is pótolják, mert finom édesek, és több ízben kaphatók. Ezek tejsavófehérjék, és különleges eljárással készítik, hogy értékesek maradjanak.
2. fe9e12ede0 (válaszként erre: 25. - Anonima0611)
2010. máj. 3. 21:50

Igen, épp erre gondoltam. Virsliben szója is szokott lenni. Az fehérje is, de szénhidrát is. A virsli kb. 40%-a zsiradék.

(köszike, hogy hitelesnek találsz. Én továbbra is azt mondom, ne hidd el amit mondok, járj utána, győződj meg róla, hisz én is tévedhetek. De többnyire csak azt szoktam ajánlgatni, ami nekem működik, mindennek ellenére, nem biztos hogy másnál is ugyanaz beválik.)

1. fe9e12ede0 (válaszként erre: 28. - Anonima0611)
2010. máj. 3. 21:32
Nekem az a nyerő, hogy uborkát, savanyú káposztát vagy savanyú karfiolt szoktam enni a jobbára fehérje tartalmú harapnivalóhoz. Sokkal jobban laktat, mint önmagában a sonka. Mostanában újhagymát vagy paprikát. Sokan értetlenkednek, hogy hogyan bírom ki kenyér nélkül. Egyszerűen addig csökkentettem a kenyéradagomat, míg el nem fogyott. A szilveszerti kocsonyához azért ettem, de az már rég volt. Reggelire kolbász főtt tojással, uborkával tökéletes.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook