Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Diana szelet recept

Diana szelet recept

A Diana szelet hozzávalói:
1 csokor újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
10 dkg vaj,
50 dkg barna sampion gomba,
4 db 15 dkg-os vesepecsenye-szelet (kb. 4 cm vastag),
só és frissen őrölt bors,
1 evőkanál olaj,
fél dl brandy.

A mártáshoz:
2 dl tejszín,
1 dl víz,
1 evőkanál szójaszósz,
1 csapott evőkanál mustár,
2 kávéskanál Worcestershire-szósz,
esetleg néhány csepp Tabasco-szósz,
2-3 szál apróra vágott rozmaring.


A Diana szelet elkészítési módja:
A sütőt előmelegítjük 50 fokra (gázsütőn „épphogy" fokozat), mert itt tartjuk majd melegen a már megsült hússzeleteket, amíg elkészítjük a mártást. Az újhagyma fehér szárát vékonyan felkarikázzuk, majd nagyon apróra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk, a vajat felkockázzuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük és utána kifejezetten finomra aprítjuk, hogy szinte morzsás legyen. A mártás hozzávalóit kézi habverővel összehabarjuk egy tálkában. A hússzeleteket megsózzuk-megborsozzuk. Az olajat beleöntjük egy 30 cm átmérőjű, vastagaljú serpenyőbe és kenőecset segítségével egyenletes rétegben szétkenjük. A forró olajon a hússzeleteket oldalanként 1-1 perc alatt alaposan megpirítjuk a serpenyőben, és közben nem mocorgatjuk őket. Ezután takarék- és mérsékelt fokozat közé vesszük a lángot, a hússzeletek mellé dobjuk a vajat és oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük őket. Nem kell őket teljesen átsütni, az a nagy halál. A hússzeleteket szűrőlapáttal hőálló tálra tesszük, alufóliával letakarjuk és berakjuk a langyos sütőbe, hogy ne hűljenek ki. Következik a mártás. A hússütéshez használt serpenyő alatt erősre csavarjuk a lángot és óvatosan, kicsit hátrébb lépve beleöntjük a brandyt. Nagy sistergés hallatszik, amely nemsokára elcsitul és aztán fakanállal finoman felkaparjuk az esetleg odasült húspörköket. Ezután mérsékeljük a lángot, és a serpenyőben 2 perc alatt kevergetve megfonnyasztjuk az újhagymát. Hozzákeverjük a fokhagymát meg a gombát, megsózzuk-megborsozzuk, majd továbbra is kevergetve, 3-4 perc alatt teljesen puhára pároljuk a gombát. Végül beleöntjük a serpenyőbe az előre összehabart, tejszínes mártást, és az egészet 1-2 perc alatt kevergetve összeforraljuk, majd a végén belekeverjük az apróra vágott rozmaringot.


Kategória: Húsételek receptjei


A diana szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook