Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Devizahitel-károsultak! Beszélgessünk! fórum

Devizahitel-károsultak! Beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
53. michelle.r (válaszként erre: 49. - Cessi)
2013. aug. 11. 15:18
Ha esténkén unatkozik, mondd meg neki olvasgassa az új alaptörvényt, az majd felrázza egy kicsit és a jelenbe hozza ;)
52. Cilumiluci (válaszként erre: 49. - Cessi)
2013. aug. 11. 15:13

Az én szüleim már nyugdíjasok ,elmúltak 60 évesek,kicsit más időszakról beszélünk,Te meg én:)

Feltételezem,hogy a lányom lehetnél:)

51. michelle.r (válaszként erre: 47. - Málnabogyó)
2013. aug. 11. 15:13

Tudod mi a nagy baj? Közgazdászként nagyon sok embert figyelmeztettem, hogy a devizahitel nagyon elszaladhat. Sokaktól hallottam: majd lesz valahogy, eddig is volt valahogy.

Hát most így lett.

Mindenki a bankokat hibáztatja és most ugrál, hogy átverték a szerződéssel. Lehet, hogy én sem hinném el, ha nem hallottam volna szászor a saját fülemmel, hogy nem gondolja, hogy elolvasok 10-20 oldalt, adja ide, aláírom.

Ééééééééééééés, tadammmmmm, eltelt közel fél évtized és az emberek nagy része még nem hajlandó egy kicsit tudatosabbá válni pénzügyekben (sem). És várják a kormány mentőcsomagját, amire a szakmai véleményem szintén csak annyi, hogy muhaha :(

Nincs különbség a devizahiteles között, tök mindegy mire vették fel, valamire ugyanúgy vágytak, mint mások a saját lakásra. Ha joga van az embernek egy olyan ingatlanhoz, amit alapvetően nem engedhet meg magának, akkor ne dorongoljuk le az azokat, akik valami másra vágytak, amit szintén nem engedhettek meg maguknak.

Nem a csodára kell várni, lépni kell. Annyival hamarabb lesz vége.

50. Cilumiluci (válaszként erre: 49. - Cessi)
2013. aug. 11. 15:11
Az én szüleim nem ugrottak egyik hitelből a másikba.ez az építési kölcsönük volt egyedül, még a 70-es években.Nem mostanában volt:)Azóta soha,ahogy nekünk sem.
49. Cessi (válaszként erre: 46. - Cilumiluci)
2013. aug. 11. 14:33

Az én szüleim is ezért ugrottak egyik hitelből a másikba. Mert régen nem kellett félni, hogy elveszítik a munkahelyüket, vagy nem találnak állást.

És sajnos ebből a megrögzött felfogásból nem tudnak kilépni.

Nem értik, hogy miért kell tartalékolni. Pl kiakadtak, amikor mondtuk, hogy van mindkettőnknek a férjemmel egy számlánk, ahova a nyugdíjas éveinkre gyűjtögetünk. Csak röhögtek rajtunk, hogy inkább menjünk utazni, költsük el a pénzünk, ne tartalékoljunk. Aztán anyu munkanélküli lett, és szabályosan egy világ omlott benne össze, amikor egy hónap alatt nem talált munkát. Azóta ők is kicsit máshogy látják a világ, de még mindig nem elég jól. Még mindig két kézzel szórják a pénzt, mert majd az állam segít, majd lesz munka, meg segély.

Hiába mondom nekik, hogy az az idő elmúlt. Anyunak még majdnem 20 éve van a nyugdíjig. Rágom a fülét, hogy gondoljon arra az időre is, de nem, mert őt majd az állam eltartja. Vagy ha az állam nem, akkor majd én.

48. Cessi (válaszként erre: 34. - 325b42d966)
2013. aug. 11. 14:28

Ismerős a helyzet. Mi anyósom alatt laktunk. Szörnyű volt, amíg össze nem jött a tartalék. A háló ajtaján volt egy táblázat, hogy naponta, hetente, havonta mennyivel kerültünk közelebb a költözéshez.

Addig meg összeszorított foggal tűrtem.

47. málnabogyó (válaszként erre: 31. - Michelle.r)
2013. aug. 11. 14:07
De hisz éppen azt teszi a fórumindító amit Te magad ajánlasz. Tapasztalatokat kér, ötleteket. Legalábbis szerintem. Nem hiszem, hogy sírni jött.
46. Cilumiluci (válaszként erre: 44. - Málnabogyó)
2013. aug. 11. 14:07
Sajnos ez így van.Szüleim annak idején felvették az építési kölcsönt és szépen bírták fizetni.Mindenkinek volt munkahelye,sőt ha egyik nem tetszett vagy többet ajánlottak maguk léptek tovább.Ma ez nincs és sajnos a családalapítás ezért IS tolódik annyira ki hogy ,negyvenesek válnak anyává-apává.Ez nagyon nem jó,bizonytalanság van és nincs jövőkép.Semmiképp sem vennék fel hitelt mostanában.Ma van munkahelyünk,holnap nincs...ennyi...
45. málnabogyó (válaszként erre: 22. - Zebracsikó)
2013. aug. 11. 14:00
Hát ez borzasztó amit írtál, de sajnos teljes mértékben igaz! :(
2013. aug. 11. 13:56

Nem olvastam végig, nem is szeretem ezt a témát, de a hitel önmagában lehet jó dolog is, és igen is néha kell. Csak éppen nem tv-re, meg nyaralásra.

Nincs mindenkinek gazdag, tartalékokat felhalmozott felmenő, vagy éppen öröklés. Az elején még megoldás az albérlet, de később?

A lakáshitel jó dolog LENNE! Mint ahogy régen szépen működött is. Szerintem sokunk felmenői vették így az első otthonukat, és nem volt gond belőle. Ma is működne, ha a bankok nem így játszanának, és nem lenne ekkora munkanélküliség.

Normál esetben a Pár dolgozik, és abból törleszt.

Normál esetben nem vesztik el az emberek a munkahelyüket, vagy ha igen, akkor másnap már van új.

Ha van munka, akkor egy korrekt banknál miért ne lehetne valakinek lakáshitele?

Miért jobb az albérlet? (ott a semmibe fizetsz)

Ha nincs megfelelő háttér, akkor egy átlagos keresetű házaspár 40 éves kora előtt esélytelen lenne, hogy saját otthont teremtsen. Addig persze sokak szerint felelőtlenség a gyerekvállalás.

Tehát, nem a hitel a rossz, egyszerűen csak megfelelően kell felhasználni. Na meg kellene munkalehetőség.

Mi is éppen ezen agyalunk, hogy bemerjük e vállalni :(

43. mandella (válaszként erre: 41. - Loloka)
2013. aug. 11. 13:53
igen, az lehet, hogy jó lenne
42. mandella (válaszként erre: 22. - Zebracsikó)
2013. aug. 11. 13:53

igen, na, egyetértek, ez van sajnos

aza abaj, hogy én ebbe nem gondoltam bele anno

41. Loloka (válaszként erre: 39. - Mandella)
2013. aug. 11. 13:50
Én úgy gondolom, hogyha forintosítás lesz, akkor nem a 240 forintos árfolyamon, hanem annál kedvezőbben, hiszen így van értelme a mentőcsomagnak. De természetesen nem tudom, én is csak találgatok. Azt hiszem, hogy ha 180 forinton rögzítenék, azzal az emberek kibékülnének. Még így is ráfizetéses lenne a hitel, de talán vállalhatóbb lenne a törlesztőrészlet.
40. mandella (válaszként erre: 32. - F8db0709b8)
2013. aug. 11. 13:48
értem, persze
39. mandella (válaszként erre: 37. - Loloka)
2013. aug. 11. 13:46

hát nem tudom...

én nemrég belementem az árfolyamrögzítésbe, sokkal jobb nem lett a helyzet, talán egy kicsivel, de ez sem normális...

a korábbi végtörlesztés mint megoldás jó lett volna - ha lett volna 7 millió készpénzem

mindenesetre kíváncsi vagyok a mostani mentőcsomagra

azt nem tudom, hogy ha netán forintosítást találnak ki, az jó lenne-e, értem ezalatt azt, hogy ha forintosítás lesz, ugyanannyit fizetünk, mint most, CHF-ben? mert akkor annak sincs sok értelme

38. mandella (válaszként erre: 19. - Zebracsikó)
2013. aug. 11. 13:44

igen

én (még) nem dőltem be, de nagyon megbántam, hogy hitelt vettem fel, nem azért mert nem tudom fizetni, hanem mert nagyobbat vennénk, de ha ezt el is tudnánk adni, már nem 7 milliót ér, hanem "csak" mondjuk 6-ot, a devizahitel meg felment 10-11 millióra, tehát képtelenek vagyunk előrejutni ebben az ügyben - míg ha albérletben maradtunk volna... nos, akkor most kedvemre válogathatnék a nagyobb (másfél, kétszobás) albérletek között, vagy akár most felvehetnénk hitelt (forintot) egy olyan lakásra, amiben mondjuk fel lehet nevelni egy-két gyereket...

37. Loloka (válaszként erre: 36. - Mandella)
2013. aug. 11. 13:44
Remélem most majd kapnak a devizahitelesek segítséget. Őszre várható a mentőcsomag.
36. mandella (válaszként erre: 18. - Cessi)
2013. aug. 11. 13:41

3,5 millióból nem kaptam volna lakást...

a 7 millió volt a legkevesebb, amiért akkor meg tudtam venni ez a kis garzont

35. mandella (válaszként erre: 16. - Pillango2004)
2013. aug. 11. 13:40
az a "vicc", hogy az én hiteles lakásom sem az enyém, hanem inkább a banké...
34. 325b42d966 (válaszként erre: 7. - Cessi)
2013. aug. 11. 13:33
tisztelet a kivételnek,mert mi vettünk fel hitelt de nem akartunk de az anyósomék hoztak olyan helyzetbe hogy muszáj volt.Ikerházban laktunk ,évekig minden rendben volt de ahogy a fiúnk megszületett rá 1-2-évre már minden megromlott,ők költözni akartak és ha nem vettük volna meg a részüket ma roma szomszédom lenne,ezt mi nem akartuk így belevágtunk a hitelbe.Japán yen ,többet erről nem kell írnom.
33. f8db0709b8 (válaszként erre: 6. - Simple)
2013. aug. 11. 12:17
Mondjuk gondolhatnának a másik oldalra is...
32. f8db0709b8 (válaszként erre: 13. - Mandella)
2013. aug. 11. 12:15
tegyük fel,hogy élek még 40 évig...16800000 ft-ot fizetnék ki albérletre....ha hitelt adnának csak 7 millát kéne visszafizetnem 15 év alatt..érted?
2013. aug. 11. 11:22

Megint egy újabb okos fórum, amiben lehet gyalázni egymást :S

Akinek gondja van a devizahitelével, miért nem keres meg olyan szakembereket, akik segíteni tudnak?

Van a Lehmann féle vonal, ami ugyan igyenes, de magadnak letöltheted a dokumentumokat az ügyvéd oldaláról, beadhatod, futkoshatsz utána. Ha valamit rosszul töltöttél ki - így jártál.

És vannak cégek, ahol van ügyvédi munkadíj + sikerdíj a megnyert összegből, viszont ingyenes konzultáció után, a szerződést átnézve vállalja be az ügyvéd, és csak akkor fizetsz, ha vállalja az ügyet. Utána lehet nézni, számos nyert esetük van, és olyan is, ahol nem jut el a bíróságig, mert a bank egyezséget ajánlj. Ez esetben még bíróságra sem kell járni, az ügyvédi iroda mindent elvégez.

Az itt morgás, panaszkodás, veszekedés nem visz előre, tessék a lehetőségeket megkeresni.

30. Starsky (válaszként erre: 27. - H.Ancsi)
2013. aug. 11. 11:21
.."gigalájk"....:)
29. Zamila (válaszként erre: 10. - Simple)
2013. aug. 11. 11:12
Nem mindenki,inkább úgy mondanám sokan.Én eleve úgy vettem fel,ha nagy szar történik,akkor is tudjam fizetni.Akkor 14 ezer törlesztővel kezdtem,ami most 34 ezer,ez egy fizethető összeg még most is,pedig több mint a duplájára emelkedett.
2013. aug. 11. 11:10

Aki bedőlt , igazából az tud az albérlet-hitel kérdésre érdemben választ adni, melyik lett volna jobb.

Aki már kifizette vagy kényelmesen ki tudja fizetni, annál nyilván a hitel (és majd évek múlva a saját ingatlan) oldalára billen a mérleg.

2013. aug. 11. 11:09

A fóruminditó sztem tapasztalatokra és nem kivülálló véleményeket szeretne, én ugy látom, itt leginkább az okos kivülállók szólnak hozzá, és leginkább a "minek vetted föl ész nélkül"...., Tudjátok, azért ez nem mindig igy van, mi egy egy bőrönddel indultunk a párommal , sajna sehonnan nem kaptunk segitséget, ha normális életet akartunk segitség kellett. Nem szórakozásra, utazásra vettük fel az akkor igen kedvezőnek tünő kölcsönt, hanem arra, hogy otthonunk legyen. Továbbá autót is hitelből vettük, és nem azért, mert nem tudunk busszal járni, hanem azért mert a páromnak ez a munkaeszköze. Az akkor törlesztők vállalhatónak tüntek, a forinthitelek törtlesztője közel a duplája volt -bizányára nem véletlenül-. Azóta mindkettő duplájára emelkedett, amit ugye -mivel ilyen még sosem volt- senki nem gondolt, holott az egész egy mesterségesen előállitott válság, de mindegy, ez egy másik téma. Csak arra szeretném kérni azokat, akiknek nem volt rá szüksége, hogy igénybe vegyék a hiteleket,ne vagdalkozzanak ész nélkül, mert lehet hogy ők is rákényszerülnek még valaha.

A fórumkérdésre is reagálva, a lakáshiteleket nagyon sokáig lehet húzni, és a bankokkal, vagy az általuk megbizott behajtókkal elég korrektul lehet egyezkedni, az autó hitelesekkel nem, pillanatok alatt jönnek és viszik a kocsit. Ha a jelzáloghiteledbe folyamatosan fizetsz valamit, ha csak egy részösszeget is, nem valószínü hogy a közeljövőben árverezésre kerülne a sor. Van olyan ismerősöm, aki már több mint két éve nem fizet egy petákot sem és nem igazán történik semmi. Persze ne legyen ez példa, mert van olyan is akit már kiraktak, sztem bankja, behajtója válogatja.

26. Starsky (válaszként erre: 12. - Simple)
2013. aug. 11. 11:07

akkor jó, majd megnézem, látom 1 húron pendülünk...:D

..egyébként értem én a viccet , csak nem mindig szeretem...:)

25. Cilumiluci (válaszként erre: 22. - Zebracsikó)
2013. aug. 11. 11:07
Ez igaz,hogy nem minden országban fontos az embereknek a saját ház,lakás.
24. kalasanszi (válaszként erre: 19. - Zebracsikó)
2013. aug. 11. 11:03

Szerencsére nem így gondolkoztam, de akik ész nélkül felvettek, azokat nem sajnálom, mert minek hitték el és miért kellett feszíteni az anyagi keretet? Hiába mondtam annak idején, hogy nem érdemes, de csak okoskodtak, hogy de igenis így a jó...

Tehát a hitel mint fogalom, távol állt, áll is mai napig. Ha mégis törleszteni kell, a legnagyobb összeggel célszerű kezdeni.

❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook