Desszertmeggy recept

A Desszertmeggy hozzávalói:
5 kg meggy /szentesi vagy pándi fajta/
1 kg cukor
1 dl rum
1 teáskanál szalicil


A Desszertmeggy elkészítési módja:
A meggyet kifejtjük ugy, hogy csak egy kis lyuk legyen rajta, a rumot elkeverjük a szalicillal, a fejtett meggyet a cukorral és a rummal soronként beteritjük, 4-5 napig letakarva érleljük, közben óvatosan kevergetjük. A végén üvegbe tesszük és lefedjük. A kimaradt gyümölcslét palackozzuk.

A folyamat végére a meggy szép kerek lesz, alkalmas bármilyen sütemény vagy desszert diszitésére. És nagyon finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A desszertmeggy elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook