Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Depressziós vagyok? Van kiút? fórum

Depressziós vagyok? Van kiút? (beszélgetős fórum)


1 2
jan. 30. 08:59
Megvagy mág Szandi? Érleled a dolgokat magadban?
40. Csalános (válaszként erre: 11. - Guruljka)
jan. 29. 14:25
Szandi Kedves, Te egy szuper csaj vagy és a hibákat látod. Mivel még fiatal vagy, Isten ments semmilyen pszichiátriai, egyéb gyógyszerektől. Később meg nem tudsz szabadulni tőle. Képzeld el, hogy egy piszkos fürdőszobában akarsz tisztálkodni, de a végén mindig koszos maradsz, mert koszos vagy a fürdőszobától. Na most ez a helyzet. Ki akarsz tőrni, de nem tudsz, mert körbe vagy véve eléggé irreális családtagokkal, helyzettel. Ha ezeket nem lehet megoldani, akkor nehéz lesz változtatnod. A kutyádat én sem gondolom,hogy hagyd el, hiszen ők valóban hűségesek és gyógyító hatással is lehetnek. De neked olyan munka kell, például - bocsánat - de postás, ahol jössz-mész és nincs időd magaddal foglalkozni. Ráadásul megerősödsz, az rossz gondolat, hogy nincs erőd, meg gyenge vagy. Ez kicsit lustaság felé megy. Lehet, hogy egy hétig fáradtabb leszel, de a szervezeted megszokja ha keresel egy munkahelyet, ami többet kíván tőled. Ne asztal mellett, ahol magaddal tudsz foglalkozni, mert az neked az ellenséged.
jan. 29. 12:29

Figyelj ide, szerintem eljutottál oda, hogy tök reálisan látod, és látni is akarod a körülötted levő dolgokat. Csak kicsit akard magad jobban eltávolítani tőle!


Nem is értelek, most vettem észre a képed, nagyon csini vagy! Ne legyél már ilyen kis hitetlen!

jan. 28. 20:48
de 8 órában dolgozom ő viszont csak 6 órában és más beosztásban..így ő kb. délután 1re haza ér míg én csak 5kor ezért tud foglalkozni velük..anyám kizárólag a saját fádjalmával foglalkozik és ezt akarja velem is folyamatosan megosztani..magamról szinte soha egy szót sem beszélek vele.
37. Enissa (válaszként erre: 30. - Szandi1885)
jan. 28. 20:15

Nem 8 órás a munkaviszonyod?


Ha nem tudsz meglenni egyedül, mert valamiért nem, akkor ha bevallod magadnak, ha nem, pánik beteg vagy. Az a 3 hónap gyógyszerezés semmi sem volt, hiszem minimum 1 hónap, amíg egyáltalán hatni kezd.

Valószínűnek tartom, hogy édesanyád is pánikol, azért szeretné, hogy otthon legyél.

Egyébként, ő nem dolgozik? Azt írod otthon van a kutyákkal. Nem lehet azért keres, mert látja hibás döntéseket hozol? Egy szülőnek a legnagyobb fájdalom, ha látja a gyermeke szenved, hogy bántják. Talán aggódik érted, nem ért-e valami bántalmazás.

Ha változtatni akarsz az életed, csakis magadra számíthatsz, ahogy a legtöbb ember a saját életének a kovácsa. A nagy kutyust ott tudnád hagyni édesanyáddal, hiszen szereti. Ez nem lehet indok arra, hogy a kutya miatt nem tudsz lépni.

Gondolj bele, a kutya él még 10 évig, te meg addig tényleg kifutsz/kifuthatsz a szülőkorból. Valamit, valamiért.

jan. 28. 19:38
Ne haragudj, de Enissanak igaza van. Kapaszkodót keresel, hogy dolgok miért vannak úgy, ahogy, hogy megnyugtasd magad, úgyse tudsz többet kihozni belőle. Szerintem anyukád is szereti azt a kutyát, ha tutujgatja suttyomban. Csak mondom. :)
35. Guruljka (válaszként erre: 29. - Szandi1885)
jan. 28. 19:32

Ne giccset olvass, hanem valami építőbbet.

Mondjuk állatorvosi történeteket (Herriot). Vagy Louise Hay könyveit, azok segítenek.


Hogy a kutyáid az életed, azt maximálisan megértem.

Tutujgatni nem kellene őket, de végül is nem árt.


Én nem tartom lehetetlennek, hogy kutyás albérletet találj, de egyelőre tényleg nem tudnád fenntartani magatokat.

Marad az, hogy beszélsz a családdal.

34. Szandi1885 (válaszként erre: 33. - Asgardi)
jan. 28. 19:21
Nem én hoztam haza hanem az exem én nem is akartam a kutyát..de lett, az enyém maradt és ez most már így marad..nem hagyhattam ott nála mert ő nem foglalkozott vele csak azért akarta mert menő..én csak a csivavát akartam a nagyot nem..dehát nyílván az ember megszereti meg hát együtt nőttek fel nem választom szét őket..tudom hogy a pit szóba sem jöhet sehol sajnos.
jan. 28. 19:11

Egyrészt meg tudlak érteni, nekem is életem bütyke a kutyám, másrészt viszont áldozat nélkül nem fog menni.

Köztes megoldás lehetne, ha a nagyobb ottmaradna, mehetnél hozzá, ha van időd, finanszírozád a fenntartását. Anyukád meg tutujgathatná. Pittel, ne haragudj, hogy ezt mondom, esélyed nincs albit találni. Ezt sajnos akkor kellett vna felmérni, mikor hazahoztad. De nézzünk előre inkább! Ha nem akarsz változtatni, nem is fog változni semmi!

32. Enissa (válaszként erre: 30. - Szandi1885)
jan. 28. 19:00

Valószínű észre sem veszed, de éppen úgy hárítasz, mint a családod. Önmagadnak keresed a bajt, nem megoldást, kifogásokat keresel.

Hogy lehet, egy olyan kapcsolatban maradni, ahol fizikailag és érzelmileg is bántanak?

Ha nem változtatsz az életeden, örökké szerencsétlen leszel.

jan. 28. 18:59
Igen egy jó párkapcsolat nagyon jó lenne csak egy ilyen lelki csőd tömeg senkinek sem kell.
jan. 28. 18:54
otthon szeretik őket anyámnak és nagyszüleimnek is van kutyája..pont ezzel terrorizál anyám folyton hogy már kb. boltba se mehetnék el szerinte munka után mert rohanjak haza a kutyákhoz akik egyedul vannak...de kozben napi 5-6 a max amit egyedul vannak es azt is ketten..de allandoan ezzel faraszt anyam hogy en felelotlen vagyok veluk szemben pedig csam annak orulne ha otthon ulnek en is allandoan mint o...es ha szeretnek par napra elmenni valahova akkor lelkileg ezzel is terrorizal es lelkifurit csinal nekem hogy neki kell rajuk vigyazni pedig alapbol o az aki allandoan felviszi oket magahoz es tutujgatja oket keres nelkul...csak ezzel akar zsarolni mert ha neki szar legyen masnak is..
jan. 28. 18:49
Egyik kutyámtól sem vállnék meg soha ők jelentik számomra az életet. Inkább elviselek bármit csak nélkülük ne kelljen éljek. Ezt arra írom hogy semmiképp nem adnák sehova még ideiglenesen sem. Olvasni szoktam, folyamatosan romantikus Danielle Steel könyveket olvasok ami akkor nagyon jó mert leköt és elkalandozok egy időre de aztán olyan rossz érzés fog el utána..mindig van egy szerencsétlen nő aki amúgy gyönyörű meg okos meg szép és akit majd megment egy pasi..kb. mindnek ez a vége én meg utána még rosszabbul érzem magam 🤣 már nevetek a saját szerencsétlenségemen néha
28. globus (válaszként erre: 10. - Szandi1885)
jan. 28. 18:01

Egy szerető párkapcsolat mindenképpen terápiás hatású lenne. Értékelnének, pozitív visszajelzéseket kapnál, föld felett járnál 5 centivel :) Addig is, míg ez összejön, szedjél vitaminokat, ha az idő engedi, levegőzz sokat és sportolj. A mozgás szerotonint, boldogsághormont termel, amit nyáron a napsütés felerősít. Írtad, hogy többgenerációs lakásban éltek, ne szűkítsd le élettered a családra. Ilyen mocskos időben járhatsz könyvtárba, bekuckózva egy csésze teával könyv által az lehetsz, aki szeretnél - még ha néhány órára is, kiveri fejedből a negatív gondolatokat. Fontos viszont, hogy az energiavámpírokat helyén kezeld, aki nem fontos számodra, annak baja nem a tiéd! Nyugodtan megmondhatod neki, hogy bocs, sajnállak, de nem tudok segíteni.

Biztos vagyok benne, hogy az összejött körülmények miatt érzel így, fel a fejjel, gödörből csak felfelé van út!

jan. 28. 17:53
Mármint egy csivivel sztem bárhova mehetsz, arra írtam.
jan. 28. 17:52
A csivi kicsi. A pit nagy, de hátha találnál neki befogadot, ideiglenes, vagy örököst. Otthon hogy állnak a kutyakhoz?
jan. 28. 17:50
nagyon jól esik amit írtok.. Igen ez a függetlenedés téma természetesen nagyon jo lenne csak sajnos nem tudom hogyan.. az előző kapcsolatom 4 évig tartott akkor albérletben laktam a párommal az a családommal szemben jó volt bár attól még ugyanúgy terrorizáltak telefonon stb...meg szorongtam tőlük de legalább a távolság meg volt és nem volt az a napi ellenőrzés..viszont az a kapcsolat elromlott...megcsaltak nem is egyszer így aztán haza kellett jönnöm..közben lett két kutyám is és nem tudom hogyan tudnék 1 pitbullal és 1 csivavával egyedül élni..nem tudnám magam eltartani egyedül plusz szinte sehova nem engednének be 2 kutyával...sokat rágtam ezen is magam hogyan tudnám megoldani de kb. sehogy...arról nem beszélve hogy teljesen egyedül borzalmas lenne..éjszaka elaludni sem merek ha egyedül vagyok.
jan. 28. 17:05

Ha gondolod, itt is megtalálsz, amíg szeretnél, de privátban is szívesen küldök elérhetőséget!


Egyébként vannak/voltak céljaid?

23. Guruljka (válaszként erre: 22. - Asgardi)
jan. 28. 16:58

Én is egyetértek veled. Sajnálom Szandit, tudom, mi az a lehúzó családi légkör.

Ugyanakko, lehet, hogy fura: de Szandi! Te egy erős egyéniség vagy!

Más nem bírná az ilyen "hátteret", nemhogy még segítség után is tudjon nézni. Remek kis teremtés lehetsz! Segíteni nem tudok ugyan, de nagyon drukkolok! És ha a szavak is tudnak gyógyítani - hát tegyék! Hajrá, kislány!

22. asgardi (válaszként erre: 21. - Guruljka)
jan. 28. 16:54

Megint egyet kell értenem veled Nem hangzik jól, amit írsz Szandi, viszont legalább tudatában vagy a gondoknak és ez egy jó első lépés vagy alap lehet a "felszállópálya építéséhez".

Sokkal értékesebb vagy annál, minthogy mindenki lábtörlője légy a semmiért cserébe! Tessék szépen leporolni magad, és elindulni egy olyan úton, ami ennél jobb élet irányába vezet. Nem mondhatom meg, mihez kezdj, de ha bántalmazó kapcsolatban élsz, talán először azt kellene lezárni. Senki nem érdemli meg, hogy így viselkedjenek vele, erre nincs mentség, se bocsánat. Sajnos bátorságot nem tudunk Neked küldeni, de én hiszem, hogyha idegen emberekkel volt merszed ilyeneket megosztani, akkor azért maradt még tartalék an egy kicsi!

21. Guruljka (válaszként erre: 14. - Szandi1885)
jan. 28. 16:33

Mi lenne, ha függetlenednél a családtól?

Ha önállóan élnél. Óriási lépés lenne, és tudom, hogy egyelőre anyagilag ezt pont a család állandó lehúzása nem teszi lehetővé.

Önállóan kellene élned. Ettől még nem lennél egyedül, de aki látogatóban van valahol, felállhat és hazamehet.

20. Babi11
jan. 28. 16:20
Bármi is, kiút van,tenni kell érte. Ha nem megy egyedül,segítséget kell kérni.
19. Babi11
jan. 28. 16:19
Lehet pánikbetegség is.
jan. 28. 16:19
Most megyek haza szakadó esőben, fontos, hogy kiírd magadból! Otthonról olvasom es jelentkezem.
jan. 28. 16:04
a Munkaváltáson is folyamatosan gondolkozom de annyira labilisnak érzem magam hogy nem tudom hogy be tudnék-e illeszkedni egy új helyre..gyáva vagyok bármerre is lépni...:( ez az igazság!
jan. 28. 16:03

Igen persze a barátnőm nem én vagyok de ő szerintem sokkal erősebb nálam lelkileg..én fele ennyit sem bírnék el szerintem..

az orvosra gondoltam többször már amúgy de szégyen nem szégyen a családomnak pl. el sem merném mondani ezt.. és a páromnak sem..előbbinek azért nem mert ha én pl. anyámnak azt mondom rossz kedvem azonnal jön az ő gondjaival és azt mondja nem érti nekem mi bajom lehetne én kimaradok minden rosszból ő rá hárul minden (nagyszüleim terrorizálják őt még 57 évesen is és persze engem is csak engem már nem szemtől szemben mert én kerülöm őket) ebben a terrorban nőttem fel anyám ugyanezt éli meg csak sajnos a gondjait rám terheli ugyanúgy sőt kezd hasonlóan viselkedni mint nagyszüleim akiket egyébként elítél...folyamatosan hivogat írogat hova megyek mit csinálok mikor érek már haza(nem egy lakásban élünk csak közös telken családi házban 3 különálló lakással) és a kutyáimra fogja hogy amiatt keres hogy nehogy sokat egyedül legyenek...tiszta depresszió ő is csak ő piával oldja meg...heti 3x biztos hogy beiszik és olyankor kötekszik mindenkivel..aztán meg csak panaszkodik folyamatosan. szóval nekem lelki gondjaim nem lehetnek mert szerinte minden terhet ő cipel és én lelketlen és hálátlan gyerek vagyok mert nem ülök mellette minden nap és ápolom a lelkét...nagyszüleim szerint meg semmire sem vittem csőd vagyok..és egyébként kövér is. A páromban keresném a lelkitámaszt de ő egy nálam 6 évvel fiatalabb srác akinek konkrétan inkább az anyja vagyok mint a barátnője..és a lelkilábtörlője..indulatkezelési problémai vannak düh kitörései és komplexusai amit mindig rajtam vezet le..többször megütött és ráncigált már..nyilvánosan megaláz mások előtt és folyamatosan belém táplálja hogy én vagyok a rossz ember mert lelkitoprongy vagyok elviselhetetlen személyiséggel..és én ezt mind elviselem mert nem szeretnék egyedül maradni képtelen vagyok egyedül lenni a családommal nem bírom már tovább..barátaim már nincsenek csak az ő társasága de úgy érzem ha ő nem lenne akkor ezek az emberek sem lennének rám kiváncsiak tovább..folyamatosan rossz kedvem van csak azok a programok amiket csinálunk vele azok feledtetik a rossz hangulatom de persze minden program olyab ami az ő érdeklődését elégíti kizárólag...rólam soha nincs szó de belemegyek mert egyedül ülni a lakásban sokkal rosszabb...es tudom hogy képben van ezzel és kihasználja ezt folyamatosan fenyeget hogy elmegy és en mindig konyorgom hogy ne, holott tudom hogy a sajat sirom asom ezzel de nincs erom egyedul szembe nezni egyik problemaval sem..

jan. 28. 16:01

Lehet, hogy olaj a tűzre kérdés, de nem gondolkodtál azon, hogy munkahelyet váltasz? Nem csak azért, hogy ez a monotonitás megszűnjön, csökkenjen az agyalással tölthető idő, hanem azért is, mert esetleg egy kis levegőváltozás jót tenne?


Szerintem a családod tagjai inkább próbálják meg a saját életüket menedzselni a Tiéd helyett.

jan. 28. 15:50
A munkámmal most úgymond nincs gondom..vagyis elég unalmas nagyon kevés fizetéssel de úgy érzem jelenleg valami komolyabban megterhelő munkát szellemileg és fizikailag sem bírnék elviselni..itt viszont egész nap van időm rágodni a gondjaimon ami szintén nem jó mert szinte semmi nem tereli el a figyelmem..most egyébként egy hivatalban vagyok recepciós (ami amúgy a családom szemében gáz mert nem vittem sokra..elvégeztem egy főiskolát de feleslegesen ezekhez a munkákhoz elég az érettségi is) azelőtt szállodaiparban dolgoztam kb. 8 évet ami nagyon stresszes volt ezért is hagytam ott.
jan. 28. 15:48
A normális relatív. Szerintem ebből is az látszik, hogy igényled a törődést és szeretetet valahol belül. Nem hinném, hogy végérvényesen elromlott benned minden. Azt pedig ne felejtsd el, hogy a bnőd nem Te vagy!
12. asgardi (válaszként erre: 11. - Guruljka)
jan. 28. 15:45

Szerintem is. Ha kijön, hát csak pityeregj!


Szandi, a munkáddal mi a helyzet? Mesélnél erről általánosságban?

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook