Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Babák & Mamák témák » Dávid megszületett :) cikk

Dávid megszületett :)


Kicsit késve, de leírom második fiam születését is. 2011. májusa környékén derült ki, hogy kistesó lesz. 8 hetes volt, mikor először látott orvos. A terhesség, mint az elsőnél, problémamentes volt.
Dávid megszületett :)

Vérszegény lettem csak. Most már más volt tanácsadáson az orvos, egy doktornő, aki be akart fektetni a 32. héten, mert már nyitva volt a méhszáj. De szerencsére kicsit összébbhúzódott és nem kellett befeküdnöm.


2011.12.19-re írta ki a doktornő UH szerint. Azt mondták, ha addig nem indul be, akkor be kell feküdnöm aznap. 19-én bementem a kórházba, ahol megvizsgált az orvos és egyből modosította a várható napot 21-re. Nagyon örültem. Mivel az elsőnél is egy héttel később indították, nem voltam valami vidám, hogy a karácsonyom a kórházban lesz.


Mint az elsőnél: semmi nem történt, nem volt még jósló fájásom sem. 23-án este vizitnél az osztályvezető-helyettes orvos mondta az éjszakásnak, hogy reggel mielőtt elmegy, nézzen meg. 24-én reggel egy CTG, aztán orvos. Aznap haza akartam kéreckedni. Az orvos meg közölte velem, hogy délre nekem már a kezembe lesz a babám. 2,5 ujjnyira nyitva volt a méhszáj és azt mondta, hogy megindítják.


Összepakoltam, szülőszoba, vizsgálat, burokrepesztés 7:30-kor. Fájások jöttek össze-vissza. Megkaptam az infúziót és rendeződtek, erősödtek. Már nem voltam olyan tudatlan, mint az elsőnél, megkérdeztem, hogy pisilni el lehet-e menni. Pisiltem, aztán előkészítettek. Aztán még vissza az ágyba fájni egy kicsit.


Megnézett a szülésznő és mondta, hogy megyünk a szülőágyra, de előtte menjek el pisilni. Nagy nehezen sikerült kicsit pisilnem. Már éreztem, hogy nem sok van hátra. Felfeküdtem a szülőágyra, megnézett a szülésznő és mondta, hogy mindjárt szülünk és ha jön a fájás, akkor nyomjak, de a szomszédban szülő nőhöz jöttek és elment bekísérni a látogatót. Nagyon örültem... de gyorsan visszaért és már nyomtam is.


11:10-kor született meg Dávid 3430 grammal és 52 cm-rel. Nagyobbra számítottam, mivel azt hallottam, hogy a második baba általában nagyobb, mint az első, de a lényeg, hogy egészséges lett.
Írta: f08844d0fd, 2013. március 19. 09:08
Fórumozz a témáról: Dávid megszületett :) fórum (eddig 4 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook