Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Darált húsos ragu hántolt árpával recept

Darált húsos ragu hántolt árpával recept

A Darált húsos ragu hántolt árpával hozzávalói:
(2 személyre)

15 dkg sertés darált hús
1 ek. kókuszolaj
1 fej vöröshagyma
őrölt bors
2 ek. ketchup
őrölt paprika


2 marék fagyasztott zöldborsó
1 szál sárgarépa

1 ek. kókuszolaj
kb.15 dkg hántolt árpa
forró víz

két marék gyermekláncfű levél
salátalé (víz, só, ecet, édesítőszer)


A Darált húsos ragu hántolt árpával elkészítési módja:
A hántolt árpát egy megfelelő edényben felforrósított kókuszolajon megfuttattam. Úgy kezeltem, mint a rizst, de az árpán nem látszott, hogy kifehéredett volna:( Amikor már jónak találtam, felöntöttem két- és negyedszeres mennyiségű forróvízzel (egy bögrében mértem ki az árpát, ugyanabban a bögrében a forróvizet is), sóztam, beletettem a zöldborsót és a felkarikázott sárgarépát, majd takaréklángon (legkisebb fokozat) működő sütőbe tettem. Kb. fél óra alatt magába szívta a vizet és megpuhult. Ez idő alatt a zöldségek is megpuhultak. A raguhoz a vöröshagymát apró kockákra vágtam és felforrósított kókuszolajon, megsózva, fedő alatt üvegesre pároltam. Hozzáadtam a darált húst, azt addig pirítottam, amíg kifehéredett. Sóztam, borsoztam, tettem rá 2 ek-nyi ketchupot és egy kevés őrölt paprikát. Megfuttattam a hússal, majd egy kevés vizet öntve rá, a hús puhulásáig pároltam.


Kategória: Húsételek receptjei


A darált húsos ragu hántolt árpával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook