Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Darált húsos pizzatekercs recept

Darált húsos pizzatekercs recept

Elkészítési idő 90 perc

A Darált húsos pizzatekercs hozzávalói:
20 dkg búzaliszt+a nyújtáshoz
1/2 tasak sütőpor

15 dkg zsírszegény túró
6 evőkanál tej (3,5%-os)
8 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db paradicsom
35 dkg darált marhahús
7,5 dkg reszelt kemény sajt
2 db tojás
bors
édes-nemes paprika
kakukkfű
7 dkg paradicsompüré


A Darált húsos pizzatekercs elkészítési módja:
1. A lisztet elvegyítjük a sütőporral és 1/2 teáskanál sóval. Hozzáadjuk a túrót és a tejet, megöntözzük 6 evőkanál olívaolajjal, majd simára gyúrjuk. Folpackba csomagolva pihentetjük a hűtőben 30 percig.

2. Közben a töltelékhez a megtisztított hagymát és fokhagymát, valamint a megmosott paradicsomot apróra kockázzuk. Hozzáadjuk a darált húst, összegyúrjuk a sajt felével és 1 db tojással, majd sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel ízesítjük.

3. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és sütőpapírral leterítünk két tepsit.
A tésztát lisztezett felületen kb. 30 x 40 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a 2 evőkanál olívaolajjal kikevert paradicsompürével, majd a húsos masszával, és hosszában feltekerjük. A tekercset 2 cm vastagon felszeleteljük, és az így kapott csigákat a tepsikbe fektetjük. A tetejüket megkenjük az elkevert maradék tojással, és megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Végül a csigákat az előmelegített sütő középső részében készre sütjük kb. 15 perc alatt.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei

A receptet beküldte: , febr. 5. 12:33

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook