Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Darabos a palacsintatésztám... fórum

Darabos a palacsintatésztám... (beszélgetős fórum)


1 2
32. capuccino77 (válaszként erre: 25. - Geranna7)
2011. febr. 2. 09:41
Oksi! :)))
31. 2cb29de033 (válaszként erre: 30. - Geranna7)
2011. febr. 1. 17:23
Eddig én is úgy csináltam, most is megolvasztottam, csak egy nagyon pici darabka maradt benne egyben, meg lehet arra is gondoltam, hogy túl meleg volt a vaj a tejhez képest...?
30. geranna7 (válaszként erre: 27. - 2cb29de033)
2011. febr. 1. 17:22
Én a vajat langyosra melegítem és úgy keverem hozzá....
29. 2cb29de033 (válaszként erre: 28. - 2cb29de033)
2011. febr. 1. 17:22
Ja azt hittem nekem írod, de azért én küldök majd neked. :)
28. 2cb29de033 (válaszként erre: 25. - Geranna7)
2011. febr. 1. 17:21
Küldenék, ha lenne. :) Legközelebb küldök neked. :)
27. 2cb29de033 (válaszként erre: 16. - Geranna7)
2011. febr. 1. 17:20
A fehérjét még nem raktam bele, amikor már láttam, hogy elszúrtam. :S szóval nem volt gond. :)
26. 2cb29de033 (válaszként erre: 13. - 04e95f637a)
2011. febr. 1. 17:19

Bocsi, hogy eltűntem. :D :(

Igen Demoon, vajat... ugyanis csúsztatott palacsintát csináltam. ;)

És köszi Lányok, sikerült, átpasszíroztam, mikróztam, és isteni lett és elfogyott. :P :D

25. geranna7 (válaszként erre: 24. - Capuccino77)
2011. febr. 1. 16:07

Ha sütöl...küldjél.

Lemeózom...:)

24. capuccino77 (válaszként erre: 22. - Geranna7)
2011. febr. 1. 15:37
:) Meg is éheztem! :)
2011. febr. 1. 12:14
Hát igen a csúsztatottba, fel kell verni a tojás fehérjét az teszi könnyűvé, habossá, mert ugye annak csak az első oldalát sütjük meg, de abba mint a többi átlag palacsintába olaj jó!(de vaj?, maga az alap hideg, a vaj meg?
2011. jan. 31. 18:55

A csúsztatott palacsinta receptje....

Hozzávalók:


(4 személyre):

5 tojás

5 dkg vaj

5 dkg cukor

5 dkg liszt

3 dl tej

a sütéshez:

olaj

az ízesítéshez:

citromhéjas, vaníliás porcukor


Elkészítés:


A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vajjal. Fölengedjük tejjel, beletesszük a lisztet, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. A jól kivajazott palacsintasütőre kisujjnyi vastag réteget öntünk belőle, és egyik oldalát gyengén megsütjük úgy, hogy fölül majdnem híg maradjon. Vigyázva tálra csúsztatjuk, és meghintjük citromhéjas, vaníliás porcukorral. Ezt egymás után ötször megismételjük. A legfelsőre nem hintünk cukrot. Amikor mind az öt palacsinta egymás tetején van, forró sütőben néhány percig pirítjuk.

Akárcsak a tortát, cikkekre vágva tálaljuk.

21. capuccino77 (válaszként erre: 13. - 04e95f637a)
2011. jan. 31. 18:37

Én sem hallottam még vajról! :) Én étolajat teszek bele, és szintén tejet és szénsavas vizet vagy szódát. Épp ami van itthon. Persze lisztet és tojást is! :P Ja és felesleges időpocsékolásnak tartom a tojásfehérjét külön felverni és úgy beletenni. Hallottam már, hogy valaki így csinálja, Én nem látom értelmét. :) Nem olyan kényes a palacsintatészta, mint sokan gondolják. Én pl. a maradékot berakom a hűtőbe, és másnap ugyanúgy frissen kisütöm az éhenkórászoknak. :)))

De hát ahány ház annyi szokás. Én szívesen olvasom a különféle tapasztalatokat, mert hátha egyszer olyat találok, amit aztán később hasznosítok. Volt már rá példa. :)

20. geranna7 (válaszként erre: 1. - 2cb29de033)
2011. jan. 30. 16:41
Na???Kisütötted???Milyen lett???
19. Babi11 (válaszként erre: 1. - 2cb29de033)
2011. jan. 30. 16:33
Ha kisült és megtöltöd eltűnik,nem lesz csomós.
18. Babi11 (válaszként erre: 13. - 04e95f637a)
2011. jan. 30. 16:32
Csak a csúsztatott palacsintába kell.
17. veledjooo (válaszként erre: 16. - Geranna7)
2011. jan. 30. 11:57
öööö... ez igaz.
2011. jan. 30. 11:55

Ha felvert fehérjét még habverőzöd az összetörik...

Itt nem igen olvasták,hogy ez CSUSZTATOTT............

15. veledjooo (válaszként erre: 5. - 2cb29de033)
2011. jan. 30. 11:55
... akkor kézi habverővel. Én meg azzal csinálom, és teljesen OK. ;))
14. geranna7 (válaszként erre: 1. - 2cb29de033)
2011. jan. 30. 11:54
Nyugi...kiolvad....
2011. jan. 30. 11:51
Vajat palacsintatésztába?Nem is tudtam,hogy szoktak bele rakni.Én szódát,tejet szoktam! :)
2011. jan. 30. 11:45
Szia, ha nincs gépi habverőd egyszerűen öntsd bele egy levesszűrőbe és a csomókat passzírozd át, lehet hogy sűrűbb lesz a tésztád ezért adnod kell hozzá vizet vagy tejet.
11. 06718ca650 (válaszként erre: 7. - Mimmo33)
2011. jan. 30. 11:43
Így így, pont ezt akartam írni. Vagy ha van kézi habverőd azzal.
2011. jan. 30. 11:43
Köszi Lányok, megpróbálkozom vele!
2011. jan. 30. 11:43
Szerintem se lesz gáz, de ha zavar és a kézi habverő sem használ akkor max szűrd át.
8. d2299ac778 (válaszként erre: 1. - 2cb29de033)
2011. jan. 30. 11:43
Dobd be a mikróba....elolvad!
7. mimmo33 (válaszként erre: 5. - 2cb29de033)
2011. jan. 30. 11:42
Akkor szitán kavard át
6. 2cb29de033 (válaszként erre: 3. - 4c07880d46)
2011. jan. 30. 11:41
Azt mondod?
2011. jan. 30. 11:41
Jajj, nincs gépi habverőm.. tönkrement. :(
4. capuccino77 (válaszként erre: 1. - 2cb29de033)
2011. jan. 30. 11:40
Elektromos habverővel jól kavard át. Én mindig azzal csinálom! :)
2011. jan. 30. 11:40
Szerintem sütés közben el fog benne olvadni, és nem lesz semmi baj:-)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook