Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dackorszak? Akaratos gyerkőc, elkeseredett anyuka fórum

Dackorszak? Akaratos gyerkőc, elkeseredett anyuka (beszélgetős fórum)


1 2
33. zsomicica (válaszként erre: 31. - K-né Zsóka)
2011. júl. 22. 20:31
:) Ezt csinálták anyumék is öcsémmel. Megunták a huzavonát és azt mondták, jó, akkor csinálj, amit akarsz. 2 hét után már azon morgott, hogy most meg miért nem köt bele senki :D:D:D Aztán kialakítottak egy köztes megoldást, ami bevált.
32. zsomicica (válaszként erre: 28. - Szöszke40)
2011. júl. 22. 20:29

Szia!


Nyilván minden kornak megvan a maga átka és majd mikor 15 éves lesz a kisasszony én is biztos visszasírom majd ezt az időszakot, de mivel most ebben élek, e miatt aggódok. Nem hiszem, hogy te friss, tapasztalatlan szülőként sosem voltál tanácstalan, vagy nem aggódtál ezek miatt a dolgok miatt. Ha már ekkora a gyerkőcöd, gondolom az évek jócskán megszépítik az emlékeket.


Most a kialvatlanság van soron, aztán jön majd a többi, a fiúzás, a kimaradozás, a meddig engedsz el, az akkor elköltözök, stb. Még élénken emlékszem az én kamaszkori küzdelmeimre. Sok olyan dolgot meséltem el anyuéknak évekkel később, hogy csak pislogtak :D Hálisten nem lett semmi bajom. Keresztapám mindig azt mondja, hogy a kamaszkort túl kell élni - a gyereknek. De ezen ráérek majd 10 év múlva aggódni :)

31. K-né Zsóka (válaszként erre: 30. - Szöszke40)
2011. júl. 21. 23:42
A kamaszkorban vagy utána? Nem történt semmi különös, azt hiszem azt csinálta amit minden normális kamasz:D. Félvállról kezelt, szó nélkül elment otthonról. Kijelentette, hogy élni szeretne. Milliószor megfogtam a kezét , leültem vele, éjjeleken át beszélgettünk. Mi nem jó neki,mit kellene megváltoztassak...és nem jutottunk sokra. Egy szerencsém volt vele, soha nem hazudott nekem. Próbálta, de valahogy olyan szerencsém volt, hogy mindig lebukott. Ekkor olyan 10 éves volt, de rájött, hogy velem nem megy a hazugság. Amikor meg úgy éreztem, hogy túl sokáig tart a kamaszkor, döntöttem. Játsszunk az ő szabályai szerint és legyünk kamaszok... Talán két hét kellett neki és azt mondta, hogy ez így nem mehet tovább, mintha idegen lennék neki:D. És lassan minden a régi lett:). Azóta már felnőtt, idén érettségizett. Büszke vagyok rá, de hiányoznak azok az évek amikor még kicsi volt.
30. szöszke40 (válaszként erre: 29. - K-né Zsóka)
2011. júl. 21. 15:27
miért?? mi történt?
2011. júl. 20. 21:08
Nálunk egészen másképp volt:) Kiskorában angyalka volt a pici lány, de olyan kamaszkort húztunk végig,hogy azt mondtam ha egyszer vége lesz , akkor 3 napos részegséggel fogom ünnepelni:). Ki gondolta volna, hogy most visszasírom azokat az időket:(.
2011. júl. 20. 21:00
pár hónapos baba miatt aggódtok?? ne már! persze hogy van akaratuk,másként nem tudják kifejezni mit akarnak,Majd ha 15éves lesz..!na az az igazi dackorszak!
2011. júl. 20. 20:50

Szia!


qwe53: Igen, ebbe belefutottam...nagyon mókás volt, amikor a kérem-köszönöm után jött a huncutság és nyújtotta, majd visszakapta a tárgyakat. Jókat mulattunk rajta, mostmeg iszom a levét :D de nem őt hibáztatom, én tanítottam neki, hogy ez vicces, nekem kell ránevelni a helyes útra is, ha néha baromi nehéz, akkor is :S


Napról napra változik, a bőréből nem bújik ki, de mintha most kicsit harmonikusabb lenne. Aztán persze ez is változni fog nyilván :D

Üdv minden kedves válaszolónak!

Ja, igen, a tulajdonviszonyok még természetesen nem tisztázottak = ami neki kell/nála van, az az övé. Így értem én is az irigységet per pill.

De láttam 2 évest a játszón, aki kotlósként csücsült a játékain. Játszani nem tudott így, csak őrizte. És ez valahogy úgy megnyugtatott. Azóta jobban el tudom fogadni, hogy ez a fejlődés velejárója, kinél erősebben jön ki, kinél alig alig, de tök természetes.

Érdekes még, hogy most épp olyanja van, hogy megy a felnőttekhez, és odaadja nekik amivel épp játszik. De korabelieknek a világ minden kincséért sem :)

És csak 1 hét telt el kb a topikindítás óta, mire hozzászokok valamihez, jön a váltás én meg csak kapkodom a fejem :)

26. jozsi.38 (válaszként erre: 24. - Nagyir)
2011. júl. 14. 07:08
akkor fogalmazzunk úgy hogy önzők még ebben a korban és mini ősemberek? később változnak igen. de ebben a korban amit megkaparintanak arra jogot formálnak, még ha másé is :)
2011. júl. 13. 22:02

22. B.B.Zs.-nek nagyon igaza van, mivel még nem tud beszélni, ezt úgy kell végig egészen nagy koráig, csak tömören, röviden, beszélni, nem kell problémázni rajta megértik ők, csak sok sok szavaknak idő kell míg rögződik, tudatosul.

Ha sokat beszélünk a gyereknek pont a lényeg nem rögződik.

A hiszti csak átmenet, kinövik, lesz ugyan helyette más, de nem venni észre a jó, de csak mert durca és pont akkor engedni azt NEM !(pici baba kortól szoktatni ám!) A szülő ott rontja el amikor örül ezt is tudja már azt is tudja a babám, nem gondol arra amin jót derül később az veszélyes lehet és tiltani kell, ez a dac kiváltója.

24. Nagyir (válaszként erre: 21. - Jozsi.38)
2011. júl. 13. 21:48
Szia! Ne haragudj, de olyat írni, hogy 13 hónapos korban tipikus az irigység, az butaság. Ebben az időszakban még egyszerűen nem foglalkoznak másokkal, nem egymással játszanak, hanem egymás mellett, és ami éppen kell, azt elveszik, de ebben semmi "tudatosság" nincs. :) de én is azt gondolom, hogy a posztírónak nem kell szégyenkeznie amiért a babája úgymond erőszakos, mert idővel, ahogyan fejlődik a kicsi, ez változni fog és remélhetőleg jó irányban. :)))
23. zsomicica (válaszként erre: 22. - B.B.Zs.)
2011. júl. 13. 21:30

Köszi :) Van nálunk is gond, főleg ugye a nagyszülők szeretik elkényeztetni...de szerencsére annyit nincs velük, hogy nagy baj legyen belőle, gyorsan visszaszokik. A párommal többnyire egyetértünk, ő engedékenyebb, de ha szólok neki, hogy figyeljen oda, akkor nem játszik ellnem illetve végülis ellenünk :)

Mindig röviden és egyszerű szavakkal, általában tőmondatokban magyarázok, csak sajnos van sok dolog, mint pl a veszély ami még gondolom megfoghatatlan neki, de majd megtanulja szépen.

Csak néha rossz, hogy pl munka után tudok vele lenni kb 2 órát és ebből másfelet fegyelmezéssel kell töltsek, mert épp olyan napja van, hogy csak a rosszaságon jár az esze :S Pedig szivesebben szeretgetném inkább...

2011. júl. 12. 11:37

Szia! Hihetetlen, hogy mit megértenek a kicsik. Nem tudják elmondani, de rájönnek, hogy mit miért. De ne várj csodát, náluk ez nem egy nap alatt megy.

Lehetőleg a taktikát mindig beszéld meg a család többi felnőtt tagjával. Ha ők is úgy csinálják csak idő és kitartás!! kérdése./ Tapasztalat. Nálunk ez elmaradt, a végén kijátszott egymás ellen minket és még ma is ez az első reakciója. Nap mint nap megküzdök vele, pedig a fiam lassan 6 éves, okos ,értelmes, de figyelemzavaros hiperaktív./ Figyelj rá hogy ne litániát mondj, csak tömören: ezt ezért, és ez a következmény. Türelem ez még csak a kezdet.

2011. júl. 12. 08:37
ne félj megérti :) csak idő kell amíg rögzül. az irigység pedig tipikus ebben a korban ezért nem kell szégyenkezned
20. zsomicica (válaszként erre: 19. - Jozsi.38)
2011. júl. 12. 08:28

Szia!

Az a problemam, hogy nem vagyok benne biztos, hogy ezt egy 13 honapos megerti. Igyekszem mindig elmondani neki, mit miert csinalok, de szerintem meg nem lehet a belatasara apellalni ilyen korban. De lehet hogy tevedek...

Meg igazabol kis szenilla, 5 perc mulva mar arra sem emlekszik, hogy voltunk a jatszon :D

2011. júl. 12. 06:43
egyszerűen vidd el a játszótérről és mondd meg neki miért mentek el. azért mert nem hajlandó osztozkodni, mert visít, és ha legközelebb is ugyanez lesz újra hazamegyünk, ha ott akarsz lenni, viselkedj is úgy :) nagyjából ennyi
18. Naposcsibe (válaszként erre: 17. - Zsomicica)
2011. júl. 11. 22:25
Egyetértek:)Az irigységet viszont egyelőre én sem tudom kezelni,próbálom minél többet gyerekek közé vinni,had szocializálódjon a kincsem.
2011. júl. 11. 22:20
És egyébként már az is jót tett a kis lelkemnek, hogy leírhattam. Nehéz, ha az ember környezetében nincs, aki hasonló cipőben jár és meg tudná érteni a problémáit. És mielőtt valaki megkövezne, hogy a lelkemet ápolgatom, én úgy gondolom, hogy akkor tudom a kistetsű lelkét legjobban ápolni, ha az enyém rendben van :)
16. Naposcsibe (válaszként erre: 13. - Zsomicica)
2011. júl. 11. 22:20
Detto.Az én lányom is feláll benne:)Órákat nem lehet sétálni vele.Hát nem könnyű egy korszak,ez biztos,de előbb-utóbb kinövik remélem,nagyon észnél kell most lennünk.
15. Bogyó és Babóca (válaszként erre: 14. - Zsomicica)
2011. júl. 11. 22:20
Fel a fejjel,tényleg nem egyformák a gyerekek és még megváltozhat a lányod!A lányom volt a legjobb kislány akit valaha kórházból kihoztak :))) Aztán valaki elárulta neki,hogy már elmúlt 1 éves :( :)
14. zsomicica (válaszként erre: 12. - Bogyó és Babóca)
2011. júl. 11. 22:16
megnyugtató ;) de azért hozzátenném, hogy nem kedvencségre pályázok, csak a másik véglettől tartok kicsit. Új lesz a bölcsi is, szóval még tudakozódni sem tudtam volna, kik lehetnek ott. Remélem a legjobbakat :)
13. zsomicica (válaszként erre: 7. - Naposcsibe)
2011. júl. 11. 22:14
Igazából itthon könnyebb, mert meg tudom tenni, hogy nem figyelek rá, az általában bejön. Csak a játszón, boltban...hát ott kínos. Meg az utcán, mert ugyan még nem említettem, de a babakocsit is utálja. Max 30 perc, de inkább 10. Feláll benne, amit persze nem hagyok, mert akkorát esik, mint egy ház, innentől kezdődik a visítás. Nem nagyon hatja meg, hogy nem reagálok rá...próbálok mutogatni neki mindenfélét, vagy énekelgetni, de ha olyanja van, ez se ér semmit. Szivesen kivenném (ez segít általában), de az utcák tele vannak kutyagumival, meg csikkekkel és ő mindet össze szeretné szedni :S
12. Bogyó és Babóca (válaszként erre: 10. - Zsomicica)
2011. júl. 11. 22:13
Ó én sehol nem voltam kedvenc mégis felnőttem.:)
11. Bogyó és Babóca (válaszként erre: 6. - Zsomicica)
2011. júl. 11. 22:11
A lányom kb fél éve rendesen beszél már,de mégsem mondja meg mi a baja amikor rájön a hoppáré.
10. zsomicica (válaszként erre: 5. - Bogyó és Babóca)
2011. júl. 11. 22:10

A bölcsitől én sem féltem, csak attól, hogy nehogy hátránya származzon a viselkedéséből. Fogalmam sincs, milyenek a bölcsik most, de biztos nem az a dajkák szeme fénye, akivel állandóan probléma van :( kicsit olyan, mint az első iskolaév. Ha rosszul teljesítesz, leírnak és úgyis mindig csak 3-ast kapsz.

Egyébként életvidám, kedves kislány és nem szeretném, ha befordulna, mert mondjuk nem szeretik. A bölcsi meg sajnos muszáj a munkám miatt.

9. Naposcsibe (válaszként erre: 8. - Bogyó és Babóca)
2011. júl. 11. 22:09
Remek.Még én sem tudom mi lesz ebből:S Ahogy okosodnak,egyre rafináltabbak is:D
8. Bogyó és Babóca (válaszként erre: 7. - Naposcsibe)
2011. júl. 11. 22:08
én úgy gondolom akkor nem is olyan nagy a baj,mert pl.nálunk addig sír amíg hagyom és úgy jön utánam,üvöltve.Több órát képes sírni....
7. Naposcsibe (válaszként erre: 1. - Zsomicica)
2011. júl. 11. 22:05
Szia!Az én lányom 14 hós,szintén sikít,ha valami nem úgy történik,ahogy az kipattant a kis fejecskéjéből.A figyelemelterelés nálunk sem vált be,viszont 2 dologgal próbálkozom most:1.:mikor elkezdi a sikítást,hisztit,ott hagyom,nem figyelek rá,ettől meglepődik és abbahagyja.2:beviszem a szobájába,h akkor most itt gondolkodj,itt lehet sikítani.Szintén meglepődik,és kb.1 perc múlva már kotrecol is ki hozzám,mintha semmi sem történt volna,bűbájosan.Próbáld ki,ha nem figyelsz rá,had sikítson,had hisztizzen,ha nincs reakció,hogy reagál.
6. zsomicica (válaszként erre: 2. - 6208ad5eaa)
2011. júl. 11. 22:05

És hogy kezeled?

Én csak szeretném erőmhöz mérten helyesen kezelni a dolgot. Nyilván más lenne a helyzetem ha már tudna beszélni és értené is amit mondok neki. De egyelőre addig még nem jutottunk el.

5. Bogyó és Babóca (válaszként erre: 2. - 6208ad5eaa)
2011. júl. 11. 22:04
Én is így gondolom! bár mi 2 és félévesek (se)vagyunk,de ami 1- másfél éve volt az csak bemelegítés volt.Akinek ilyen gyereke van annak a sarkára kell állnia és türelmet gyakorolni.Nálunk az irigység csak 1 hónapja lépet be a képbe ,azt hittem ezt már megusszuk....szeptembertől mi is megyünk bölcsibe,de én nem féltem,már elég nagsy hozzá.
4. Maffincs (válaszként erre: 2. - 6208ad5eaa)
2011. júl. 11. 22:01

:))))))))

Annyira igazad van!:DDDDDDDD

Nálunk most ez a nyerő, 2,5 éves és folyékonyan löki a hisztit és társait!


Kitartást kedves fórumnyitó, ezt túl kell élni!:)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook