Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Cumisüvegre szorult anyukák fórum

Cumisüvegre szorult anyukák (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

20. SF
2008. nov. 29. 20:08
Még mindig felhúz ez a téma, pedig már 17 éve.
19. SF
2008. nov. 29. 20:07

Utálom, amikor a szoptatás fontosságát hangsúlyozzák. Persze, én is tudom, mennyire fontos. Szoptattam is a lányaimat, ameddig csak bírtam. Nem az én hibám volt, hogy csak 2 hétig volt nekik elég az anyatej, utána muszáj volt tápszerrel pótolni. Mire betöltötték a 2. hónapot, el is apadt teljesen.

Persze a fiamnál annyi tejem volt, hogy akár bele is fulladhatott volna, még szívni se kellett nagyon. 6 hetes volt a kölök, mikor megjött, attól a naptól se ciciből, se üvegből nem fogadta el többé. Inkább átüvöltötte a napot, de akkor se ette meg. A tápszerből is csak a harmadikat ette meg, a többi nem ízlett neki.

Én voltam a hibás? Nem.

Mindhárom szépen felnőtt, nem lettek betegesebbek az átlagnál.

2008. máj. 4. 18:44

sziasztok!


nálunk az a probléma,hogy nagyon keveset evett mellből a kislányom.eleinte fel sem tűnt,ugyan ez az első napokban volt,de mindig elaludt,elvolt..a súlya kezdett kissé visszamenni.Agyerekorvos mondta,hogy keveset eszik..ugye nem termelődött nekem sem több tej,és így sajnos az etetések fele tápszer..Én is mellszívóval szívom le,mert lusta a kisasszony a mellből "megdolgozva" kiszívni a tejcit..szóval jó móka,mindig fejni,és idegelni magam,hogy miért is van ez..

Tudni kell,hogy hiába issza az ember a tejserkentő teákat,és a kapszulákat...ha nincs elégszer mellen a baba,nem is termelődik az igénynek megfelelő mennyiségű tej...mi most vagyunk egy hónaposak..Marad a cumisüveg,mert onnét kontrollálható a bevitt mennyiség.Eleinte én is sírtam emiatt,nagyon fájt,hogy nem etethetem normálisan a babámat..De ez van..mindent érte!!

2008. máj. 4. 18:44

sziasztok!


nálunk az a probléma,hogy nagyon keveset evett mellből a kislányom.eleinte fel sem tűnt,ugyan ez az első napokban volt,de mindig elaludt,elvolt..a súlya kezdett kissé visszamenni.Agyerekorvos mondta,hogy keveset eszik..ugye nem termelődött nekem sem több tej,és így sajnos az etetések fele tápszer..Én is mellszívóval szívom le,mert lusta a kisasszony a mellből "megdolgozva" kiszívni a tejcit..szóval jó móka,mindig fejni,és idegelni magam,hogy miért is van ez..

Tudni kell,hogy hiába issza az ember a tejserkentő teákat,és a kapszulákat...ha nincs elégszer mellen a baba,nem is termelődik az igénynek megfelelő mennyiségű tej...mi most vagyunk egy hónaposak..Marad a cumisüveg,mert onnét kontrollálható a bevitt mennyiség.Eleinte én is sírtam emiatt,nagyon fájt,hogy nem etethetem normálisan a babámat..De ez van..mindent érte!!

16. Linn
2007. ápr. 21. 14:22

Sziasztok!

Nekem két fiam van, és sajnos mindkettejüknek tápszeren kellett (kell) felnőniük. Sajnos nekem is nagyon rosszak a kóházi tapasztalataim, mivel az első fiamnál szülés után nem tehettem egyből mellre a picit, és (mivel komplikációim adódtak), a következő két napban sem, ezért teáztatták és ki tudja még mit adtak neki cumisüvegből, hogy ne éhezzen. Mikor viszont már szoptathattam volna, besárgult, és a csecsemős nővért pedig kértem, hogy segítsen, próbált is, de mivel 5 perc után neki sem sikerült eredményt elérnie, azt mondta, hogy sajnálja, de nincs ránk több ideje, majd elment. Úgy jöttünk haza a kórházból, hogy nem tudtam szoptatni. Itthon végülis nehezen, de sikerült, de röbid időn belül sajna begyulladt az egyik mellem, és elapadt belőle a tej, a másik mellemből pedig nem tudott jóllakni, így sajna tápszert kellett adjak neki pótlásként. Aztán szépen lassacskán leszokott a szopizásról, 10-20 ml-t is kínszenvedések árán tudtam "beletuszkolni". A vége az lett, hogy már csak tápszert kapott 3 hónapos korától, de nem betegesebb mint egy anyatejes baba, úgyhogy én sem hiszek már ezekben a riogatásokban, hogy a tápszeres baba mennyivel betegesebb, gyengébb az anyatejes társainál.

Most itthon vagyok a 7 hetes babámmal, nála már készültem előre, bevásároltam homeo-s bogyókból, sok féle szopis teából, sokat olvastam a szoptatásról, hogy mindenképpen sokáig legyen tejem. Sajnos úgy tűnik, hiába. Eleinte volt tej rendesen, aztán kezdett csökkenni a mennyiség. Elkezdtem fejni (elektromossal, azt is vettünk), de attól semm lett több a tej mennyisége. Rákérdeztem a védőnőnél, azt mondta, hogy igen, létezik, hogy nem termelődik több tej, sőt, lehet, hogy kevesebb.

Az is lehet, hogy a görcsös próbálkozások miatt, mert annyira akartam szoptatni a kisfiam, de szinte egyik napról a másikra elment a tejcim. Utána is próbáltam a homeo-s bogyókat, a teát, de semmi. Egy csepp sincs. Nagyon sokat sírtam emiatt, de rájöttem, hogy a pici is megérezte ezt, ezért volt nyugtalan, és sokszor sírt is. Mostanra ott tartunk, hogy csak tápszert kap, de ő is és én is kiegyensúlyozottak vagyunk.

2007. febr. 22. 17:31

Helló! Ez azért nem annyira nagy katasztrófa, ahogy ezt a védőnők leadják! Az én kisfiam 3 hetes korától kapott tápszert, mamár 4 éves lesz és makk egészséges, nem túlsúlyos, és nem nagyfejű és nem beteges ahogy a védőnők ezt mondani szokták!

Tehát nem kell pánikba esni, ha a tápszerrel kell etetni a babát!

A sok értelmiségi anyuka, akik piszkosul önteltek és istenítik magukat azért mert ők tudnak szoptatni, fogják be, és ne akarjanak észt osztogatni olyanoknak akik tápszert kényszerülnek adni a babáiknak! A tápszer nem méreg, semmi baja sem lesz tőle a babának, nem kell bedőlni semmi risztó szövegelésnek! Ha nem lenne akkor sok baba éhenhalt volna már..tehát nem kell fikázni a tápszert és a tápszert adó anyukákat sem!

2006. nov. 3. 20:25

Sziasztok,

én még szoptatom a kisfiam, most hét és fél hónapos. De az biztos, hogy ezt nem az orvosnak, vagy a kórházi személyzetnek köszönhetem. Hiába szerettem volna baba-mama szobába kerülni, a születése másnapján elvitték a kismanómat a gyerekosztályra, mondván, hogy táplálási nehézségei vannak. Igaz, hányogatta még a magzatvizet, de hát ez nem betegség. Pont akkor vitték el, amikor először szopott , és az nem jött ki belőle. Na a gyerekosztály maga a horror szopizás szempontjából. Nem elég, hogy olyan cumiból etették meg a gyereket, aminek orrán-száján ömlött az anyag, de amikor én akartam szoptatni, és nem igazán fogadta el a cicit ezek után, egy kedves nővérke ráért strázsálni mellettünk, és mérni, hogy fél óra alatt meg kell szoptatni azt a gyereket, mert otthon mit fog csinálni a kedves anyuka. Mivel nem sikerült, hát kikapta gyereket a kezemből és jöhetett a tápszer cumiból. Sok-sok türelem, enyhe erőszak hatására sikerült mellre tenni, de másnap kezdhettem újra, mert éjszaka nem lehet szoptatni, hogy képzeli ezt az anyuka, olyankor be van zárva az ajtó, még akkor is, ha a kedves anyuka a földszinten van, a baba meg csak az emeleten. Ja és a három órát szigorúan be kell tartani. És egyébként is kevés a teje az anyukának, úgyhogy kell az a tápszer. Gondolhatjátok, hogy alig vártam, hogy szabaduljunk onnan, a végére már az összes nővérrel összevesztem. És így indult a mi szopizásunk. A kórházban be is gyulladt a mellem, mert éjszaka nem szoptathattam, viszont ittam a szopis teát, meg szedtem a homeopátiás golyókat, mert hogy ugye kevés a tejem. Azt hittem belepusztulok, de szerencsére kismanóm éppen akkor szopizós kedvében volt, úgyhogy másnap szépen kiszopizta a csomót. Hát azóta sem felhőtlen a viszonya a babámnak a cicihez. Eleinte hasfájós volt, és más ötlet nem lévén elhittem a dokinéninknek, hogy az okozhatja, ha 3 óránál gyakrabban kerül mellre. Cuminak még a közelébe se engedtem, nehogy megint cumizavaros legyen, de ezért már három hónaposan megtalálta a nagyujját, és ez sem könnyítette meg a helyzetem. Sok-sok nehézségen vagyunk túl, most sem egyszerű, mert jön a foga a drágának, de azért én igyekezni fogok, hogy addig szopizzon, amíg jó neki. És én is nagyon sokat köszönhetek a szoptatási tanácsadóknak, elsősorban Diószegi Eszternek, aki nagyon okos tanácsokat ad a nlcafe weboldalán. Megértem azokat az anyukákat is, akik nem tudtak szoptatni, és feladták, ha nem tudtam volna kihez fordulni, én is biztosan feladom, nehogy éhezzen az én szememfénye, szerencsémre nekem volt ilyen lehetőségem.

2006. okt. 27. 16:56

Sziasztok!


A Pici lányunk négy hónapos és tápszerrel etetjük. Sajnos miután megszületett pár nap múlva ismét a kórházban találtuk magunkat, mert a drága dokim bennem hagyott valamit... Megműtöttek, majd az altatás és a magas láz miatt nem szoptathattam a Kicsit. Le kellett fejnem a tejet, majd kiönteni a mosdóba. Csak azt nem montda senki, hogy a második nap után nyugodtan szoptathatom... Pedig látták, hogy fejek és öntök... Eközben tápszert kapott az Édes természetesen cumisüvegből. Miután hazajöttünk mindnet megpróbáltam, de nem ment a szoptatás. Természetesen nekem is mondta mindneki, hogy miért nem szoptatsz??? Hiába mondtam, hogy mindnet kipróbáltam már! Volt is rendesen lekiismeret-furdalásom! Szégyeltem magamat és bénának is! Sírtam, lelkiztem, aztán összeszedtem magamat és mára már minden szép és jó. Beletörődtem.

Most is tápszert kap és naponta valamnnyi anyatejcsit, annyit amennyit ki tudok magamból préselni. Már próbálkozunk a pohárrból evéssel is és elég ügyesen megy.

Mindennek "ellenére" a mi babánk is mosolygós, egészséges emberke.

12. veres
2006. máj. 12. 20:46
Mi is Aventet használunk. 1,2,3-ast, tea 1-es, tej 2-es, rostos 3-as. Nekem pici volt, nem tudott szopizni, de első perctől fejtem és 8 hónapos koráig volt tejtestvére, majd még 10 hónapos koráig tovább fejtem, ezek után pedig a fagyasztottat adtam neki. 4 hónaposan teljesen végigaludta az éjszakát/20-06/. Addig is max 2-szer volt fent.
11. Tacus (válaszként erre: 9. - Hoxa)
2006. ápr. 21. 15:43

Hoxa, van 4-es cumi is, csak az ritka. Mi is csak aventet használtunk. A játszo cumink is avent volt, mert annak van kupakja.


Nekem nagyon jol sikerült leszoktatnom a cumizásról. Manokám nagyon nagy cumás volt. Éjjel nappal. Elöször csak nappal játéknál vettem el töle a cumit. Kb 3-4 hétig csak alvásnál kapta meg. Utána meg alvásnál is elvettem nagyon jol sikerült. Egyáltalán nem kereste, mivel akkoriba kapott egy uj alvokát. Pihi puhi, és ahoz bujik hozzá.

10. 33e0394ae2 (válaszként erre: 9. - Hoxa)
2006. ápr. 21. 11:22
Az milyen?3 lyuk van rajta?Lehet kapni olyan bigyòt amivel te is kitudod lyukasztant a cumit.Kàr,hogy nem pesten lakom màr.Vinnèk neked egy csomò ilyen kis okossàgot ami nekem mostmàr csak a helyet foglalja.
9. Hoxa (válaszként erre: 8. - 33e0394ae2)
2006. ápr. 21. 11:14
Igen aventest. Van 1-es meg 2-es. Lehet, hogy 3-ast kellene beszereznem a narancshoz.
8. 33e0394ae2 (válaszként erre: 7. - Hoxa)
2006. ápr. 21. 11:11
Szia ha jòl emlèkszem akkor avent cumit hasznàltok.Nem igazàn tudom milyen cumik vannak hozzà.Viszont mi a mai napig chicco cumit hasznàlunk.Nagyon sok fèle tobb lyuku cumit lehet hozzà kapni igy mindent bele tehetsz az uvegbe ès elèg csak a "fejeket cserèlgetni".Ràadàsul a formàjuk egyforma ùgyhogy a gyereket sem fogja megzavarni a kulonbsèg.Nekunk nagyon bejott.Pussz.
7. Hoxa
2006. ápr. 21. 10:45

Kövezzen meg, aki akar, de a tápszer nagy könnyebbség. Mivel nagyon fontos anyagokat kap az anyatejjel, továbbra is szoptatom Benjit, amennyit tudom. Szereti a tápit, meg a cumisüvegek elfogadásával sem volt semmi baj.


Szerintetek is egyféle cumit kell használni? Mert most különfélét kell a narancsléhez meg a tápihoz is (narancslé nem jön ki akármiből), de valahol azt olvastam, nem jó, ha sokféle.

És akkor még ott van a cumicumi is.

6. Tacus (válaszként erre: 4. - 497f15547f)
2006. ápr. 20. 15:07

Teljesen igazad van!!

Nem cici méretfüggö a szoptatás.

A lényeg hogy baba, és mama jol érezzék magukat.

Nekem is mondták a védönök eleinte, hogy nem fejlödik kellö ütembe, mai napig vékony. 3,5 évesen nincs 15kg, ami szerintem nem koros soványság. Amikor még csak tejet kapott, akkor jol evet, de most, maga a katasztrofa. Semmit nem eszik. Ha hus azért ha nem azért.

2006. ápr. 12. 09:01

Sziasztok!

Azt gondolom, hogy azokban a kórházakban, ahol a babák nem kerülnek mellre az első órákban, ahol kapnak kiegészítő táplálékot a csecsemőstől (a nem rooming in termekben általában így van) esetleg a mama tudtán kívűl, nagyon nehéz lesz kezdet. Magukat okolják, esetleg kudarcként fogják fel a dolgot, pedig ez nem az ő hibájuk. Ilyenkor teljesen értem őket amiért a haragszanak azokra akiknaek sikerült és a jó példán felbuzdulva probálják arra terelgetni őket hogy kövessék a példájukat és ezt sokszor nem valami empatikusan teszik.

Azt tapasztalom, hogy annyi tévhit kering a szoptatással kapcsolatban, majdnem minden és annak az ellenkezője, hogy nagyon nem mindegy hogy kivel beszél az ember, mert sokszor a csecsemősök és a gy.orvosok is hülyeségeket beszélnek, mert nincs türelmük és nem érdekük a szoptatás védelme és mert az egyetemen 4 old!!! van a szoptatásról és az is főleg anatomia. Én ezért fordultam szoptatási tanácsadóhoz, aki nagyon kedvesen és szakszerűen bánt velem.

2006. ápr. 7. 11:31

Helloka!


Az én fiam is koraszülött volt, besárgult, tüdőgyulát kapott. Én is tudtam,hogy szoptatnom kell, ráadásul mindenki ezt hangoztatta. Mondjuk nem miattuk jutottam arra az elhatározásra,hogy az etetés ilyn módját választom.

Vini ügyes volt, ha lehet ezt mondanom,mert a 2 hét kórház után már az első alkalommal amikor mellre tettem szopott, ahogy csak tudott. Megnyugodtam,hogy minden rendben lesz.

Aztán nekem is elapadt a tejem, utóbb rájöttem,hogy ez annyira kiborított, hogy a reggeliző asztalnál minden előzetes nélkül elkezdtem sírni. Járhattam ambulanciára, ihattam a teákat, semmi nem segített.Úgyhogy átérzem az anyukák elkeseredését én is végigcsináltam.

Ahhoz, hogy a lelkifurdalást csinálj magadnak nagyban hozzájárulnak a védőnők, orvosok, anyukák, anyósok, baromi régen szült anyukák, vagy magukat szuperanyának feltüntető "tejcsárdák".Persze tisztelet a kivételnek, elnézést.

Éppen ezért azt tanácsolom mindenkinek, hogy nem kell azzal foglalkozni,hogy mit ír a statisztika, mit mondanak a többiek, hogyan sajnál le a gyermekét 4 éves koráig szoptató kismama...stb, mind azt sugallva, hogy rossz anya vagy, mert adod azt a gyermekednek ami a legjobb.

Ezek a hónapok a legszebbek, ha tápszer kell a kicsinek akkor az kell, egyen cumisüvegből és merüljetek el egymás tekintetében, és örüljetek csendben.

2006. ápr. 7. 10:16
Az èn fiam sem akart szopni,mert egy hètig volt szuletèse utàn a koraszulott osztàlyon ès ott hozzàszokott a cumihoz.Mindig lefejtem a tejet ès azt adtam neki Chicco cumibòl.Mindenki nyaggatott,hogy mièrt nem szoptatom.Megpròbàltam mindent,de sajnos nem mentem vele semmire.Viszont a fiam nagyon szèpen novekedett ès egy boldog kisbaba volt igy is.Ezèrt nem is kinoztam magam tovàbb a lelkiismeret furdalàssal.
2006. ápr. 7. 09:39

Sziasztok,


Az én fiam pl nem akart szopni, hiába probálkoztam mindennel. Végül a lefejt tejet cumisüvegböl kapta, persze volt ugyis, hogy tápszerrel kellett kiegésziteni mert nem volt annyi tej. De ami a legszebb benne, hogy a fiam 5 honaposan megtanult szopni. Mi az Avent cumikat használtuk, mivel az ugy van kiképezve, mintha szopna a baba. Ugyanugy meg kell dolgoznia a hamiért.

Sok nagymama, védönö, azt mondja ha cumisüvegböl etetjük a babát, akkor nem fog többet szopni. A mi példánk éppen az ellenkezöjét mutatja.

Ezért mindenkinek, aki valami miatt nem tud szoptatni azt ajánlom, hogy ne aggodjon!

Mindenkienk kitartás!

2006. ápr. 4. 19:45
Egyre többen vannak anyukák, akiknek igen fájdalmas és nehéz saját mellükből táplálni kisbabájukat, és akik végül úgy döntenek, hogy a cumisüveget választják. Szomorú dolog, hogy ezeket az anyákat legtöbbször elítéli a környezetük, anélkül, hogy tudnák, mind lelkileg, mind fizikailag milyen fájdalmas volt a döntésük. Mi a legjobb teendő ilyenkor? Semmiképp sem kell bűnösnek érezniuük magukat!

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook