Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Cukkini bél krémleves recept

Cukkini bél krémleves recept

A Cukkini bél krémleves hozzávalói:
1 nagyobb vagy 2 kisebb cukkini bele maggal együtt
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
2 db Maggi leveskocka (erő- v. csirke)
10 dkg baromfi párizsi
3 evőkanál tejföl
1 késhegynyi őrölt bors
zsiradék
1 cs. zöldpetrezselyem

Pirított kenyér- vagy zsemlekocka

10 dkg reszelt sajt


A Cukkini bél krémleves elkészítési módja:
A hagymát zsiradékon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, párizsit, a cukkini belét és pár percig kevergetjük. Felengedjük 1 liter vízzel, beleadjuk a leveskockákat, s a magok puhulásáig főzzük. Hagyjuk kicsit kihűlni, turmixoljuk le, majd leves szűrőbe téve passzírozzuk át. A szűrőben csak a magok morzsaléka maradjon. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígítjuk, s ha szükséges, sózzuk. Az átpasszírozott folyadékot állandó keverés mellett forraljuk fel, a tűzről levéve keverjük el benne a tejfölt, majd szórjuk meg őrölt borssal és az apróra vágott petrezselyem zölddel. Külön tányérokban pirított kenyér- vagy zsemlekockát és reszelt sajtot adunk az asztalra.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A cukkini bél krémleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook