Csütörtök reggel vérvételre megyek. Nem bírom a tűt. Félek,... (beszélgetés)
Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.
Mert azt hittem jobban fogom viselni. Megint elsírtam magam, megint remegett mindenem.
Már tudom, hogy nem nagy dolog, legalábbis akkor biztos nem, ha a kedvenc nővérhez megyek, de hiába próbáltam tartani magam, leültem a székre és kezdődőtt az egész újra.
Most értem haza az újabb vérvételről…
Egy fokkal talán nyugodtabb voltam.
Minden ugyanúgy ment.
Viszont most kikísért a hölgy, leültetett, hozott vizet.
:(
Igen, túl vagyok rajta! :)
Most értem haza.
Sajnos már a váróban elpityeredtem és mikor leültem bent sírtam kicsit és remegett mindenem. :(
De a vérvételes hölgy nagyon aranyos volt velem. Nem látszott semmi vénám, pedig este 8 óta 2 liter vizet megittam.
De ő ráfújt, mondta, hogy szúr, én meg vártam a nagy fájdalmat, de már mondta is, hogy fél cső és kész! :)
Annyira sem fájt, mint egy szúnyogcsípés, el sem akartam hinni.
Legközelebb is hozzá fogok menni.
És rosszul sem lettem, mikor kijöttem örültem és büszke voltam magamra!
Igazad volt Regin_a. :)
Körzeti dokinő mindig azt mondta nekem, a pánik nem halálos állapot
Mondtam, hogy majd a fejfámra az lesz írva "ugye megmondtam" :)
Elmondom neked itt 4szemközt, 78 vagyok és 32 évem körül tört ki rajtam ez a nyavalya egy műtét után.
Szedj Fevarint, pár év és kigyomlálja belöled a nagyját a pániknak. Nézz utána a Guglin!
Mostantól nem válaszolok, alvás van, majd holnap
Jókat!
Ahm, 20 éves körül voltam, mikor először jelentkezett. Teljesen rendszertelen és váratlan. Van amikor gyakori. 2022 és 2024 közt azt hittem már vége, de idén újrakezdte.
Nagyon kíváncsi vagyok, remélem igazad van. Ha nem írok reggel, akkor meghaltam, de minimum elvittek. :))
Igen, ha vizelet is az súlyos :)
15 éve pánikos vagy? Gyúrjál még néhány évtizedet rá, és ez nem vicc
Amikor kijösz a laborból már nem lesz semmiféle roham hanem megkönnyebbülés hogy ezt is megcsináltad. Saját tapasztalat.
Ugye, hogy súlyos? Én tudtam. :D
Nekem a tű gyerekkorom óta gond.
A pánik olyan 15 éve.
Attól félek jön a roham, mikor hazafelé tartok majd.
Ajaj, az súlyos akkor :) Mint korábban emlitettem én tényleg pánikbeteg vagyok és nem a vérvétel a gondom hanem a felkelés, odajutás, még ha autóm is van
Alugy hogy hamar teljen az éjszaka és már túl is leszel a procedurán. Majd veregesd meg a vállad :)
Nálam ugyanez a helyzet.
Én oda-vissza 1 órát fogok gyalogolni. :(
Persze ha egyáltalán haza tudok majd jönni.
És teljesen ismeretlenek lesznek az ottani dolgozók. És a vénám sem látszik, és megint magyarázkodhatok miért sírok, mint egy óvodás. :|
Átéltem már pár dolgot, azt sem mondhatom, hogy alacsony a fájdalomküszöböm, de a tű, az kicsinál egy pillanat alatt.
Most megszámoltam , csak 27 tétel, nagylabornak mondják.
Nem azt jelenti hogy mindegyikhez külön fiola vér.
Nyugi már :)
Az én baromságom, akárhányra kell mennem akárhova, éjjel alig alszom és halottan ébredek.
Amikor meg menni kellene akkor aludnék rendesen
És a vérvétel vagy 4 utcasarokra van tőlem autóval, asszisztens aranyos, megnyugtató empatikus nő.
És mégis...:(
Az jó sok…
Nekem 28 elem van a beutalón, ez nagylabor? Vagy kislabor?
Akkor jó dolgod van! :)
Én 5 körül fogok kelni, de még nem tudom hogyan, ha éjjel nem alszom a szorongástól.
Én nis nagylabor
A beutaló A/4 papír tele van írva mit kér a körzeti doki. Ha már bent a tű nem számit mennyit csapolnak le
Gondolj bele ha piócát kellene alkalmazni :)
Humor csak! Ne majrézz! Nekem a korai kelés a halálom, negyed10-re megyek
Ettem gyorsan kockasajtot, a rendes vacsorám nem megy le. Szerintem így még rendben lesz, 10 óra hossza.
Te jó ég, általában hány fiolányi vért szokott leszívni a szivornya?
Nekem nem lesz speciális vizsgálat, csak sima vérkép, nagylabor, nem tudom hogyan nevezik.
"normális" ember max este 8 óráig vacsorál
Szokás mondani, éhgyomorra kell menni. Ez nem azt jelenti hogy reggel 5-kor teleszed magad akármivel
Csak gondolj rám hogy én majd nézem ahogy lassan nyomul a tű befelé és a szivornya teleszívja a fiolák tömkellegét patakvérrel:)
Kábszeresnek és sem lennék jó :)
Jó, de hány óráig ehetek?
Nem szeretném, hogy elrontsam valamivel az eredményt.
Egyébként én is néztem legutóbb, ahogy csinálják. Talán mert rosszabb lenne, ha váratlanul érne a szúrás.
Én nem lennék jó kábítószeres, nem merném megszúrni magam… 😆
Este ehetsz aMIT AKARSZ!
vELED TARTOK, SZINTÉN PÁNIKOS, DE CSAK PÉNTEK REGGEL
Katonaságnál lehetett vért adni egy pár virsli/sörért
Már a sorban rosszul lettem, parancsnok nyomta a tarkómat hogy el ne ájuljak. Nem is adtam vért.
Ki tudja miért, azóta következetesen nézem a tű benyomulását az erembe és semmi ájulás
Képzeld el hogy asszisztens hányszor csinálja napjában, nem beszélve egy kábszeresröl :)
Szoval nyugi!
Abban tudnátok segíteni, hogy mennyit kell koplalni előtte? Reggel kb. fél 7-re mennék.
Ma délelőtt 11-kor ettem, és most este 7 körül terveztem vacsorázni, de meghiúsult. Később már ugye nem ehetek, de félek így még ettől is rosszul leszek.
További ajánlott fórumok:
- Ezen a héten csütörtökön egy gyümölcsnapra ki tart velem?
- Ma reggel elestem, ha holnap délelőtt megyek orvoshoz, akkor nem lesz késő a tetanusz oltáshoz?
- Ki volt már tesztíráson Cora áruházban? Milyen feladatok vannak? Holnap reggel 10-re megyek tesztet írni. Pénztárosi állásra hívtak.
- Csütörtökön megyek vérvételre (cukros löttyöt kell inni)! Mit ehetek előző nap?
- Holnap reggel 8-ra hívtak vérvételre a Kaáliba, de sajnos csak 9 vagy fél 10 körül fogok odaérni, szerintetek baj lesz belőle?
- Megy valaki Szegedről Pestre február 7 - én csütörtökön reggel kocsival?