Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Csúsztatott, vagy francia palacsinta recept

Csúsztatott, vagy francia palacsinta recept

Elkészítési idő 50 perc

A Csúsztatott, vagy francia palacsinta hozzávalói:
10 tojás
10 dkg vaj/margarin
10 dkg cukor
10 dkg liszt
6 dl tej
zsír
kakaó


A Csúsztatott, vagy francia palacsinta elkészítési módja:
A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjünk a cukorral, felengedjük a tejjel, és belekeverjük a lisztet is. Ez utóbbi ne egyszerre borítsuk bele, hanem lassanként adagolva. Ha ez megvan, akkor felverjük a tojásfehérjét, és utána az előbb elkészített masszába forgatjuk. Az előre felforrósított palacsintasütőbe egy kevés zsírt teszünk, majd erre mehet a tészta, kb. kisujnyi vastagságú. Csak az alsó felét kell megsütni annyira, hogy a teteje épphogy ne legyen folyós, aztán mehet is a tányérra, a tetejét megszórjuk kakaóporral, majd készíthetjük a következőt, és így rétegezzük egymásra. Az utolsó palacsintát fordítva tegyük a többi tetejére, tehát a sületlen felével lefelé, és ezt is jól szórjuk meg kakaóporral. Hidegen tálaljuk.

Én nyuszis kakaóport használok, mert az már cukrozott, és nagyon jól elolvad a palacsintán.
Nem nehéz elkészíteni, és isteni finom!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csúsztatott, vagy francia palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook