Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Csúnyán beszél a gyerek, nálunk otthon ez nem szokás. Mit tegyek?? fórum

Csúnyán beszél a gyerek, nálunk otthon ez nem szokás. Mit tegyek?? (tudásbázis kérdés)


12. PixX
2008. nov. 21. 22:20

nekem anyukám a csúnya szavakat helyetesítette mikor kicsi voltam.

Nálunk az egész család k*urva anyázás helyett csak annyit mondott h "a manóba".

Anyunak sikerült, nálam bevállt.

2008. nov. 13. 09:54
egyetértek davicsával
2007. nov. 6. 14:47
Szerintem is válj közömbössé,aztán majd csak leszokik... Legalábbis én így fogok tenni,ha odakerülök,aztán ha nem sikerül jöhet a B terv!
2007. okt. 27. 01:25
Tegyél ugy mintha nem hallanád, hogy mit mondott! Tudom nehéz de megéri! Ha huzamosabb ideig kibirod,hogy nem szolsz a gyerekre ő nemfogja birni és abbahagyja.
2007. júl. 13. 21:34

A sógórnőmtől kaptam kölcsönbe egy könyvet (Gyógyító mesék), amiben van egy ilyen mese is.

A mese röviden úgy szól, hogy Vili egyszer meghall egy csúnya szót, és nekiáll azt mondogatni, mert azt hiszi az egy "varázsszó", amitől az emberek felfigyelnek rá, ezért sokat mondogatja. Egyszer csak megjelenik nála Fontoskodóka manó, aki mindenkinél a legfontosabb akar lenni, mivel Vili azt hiszi a szó birtokában ő a legfontosabb elvarázsolja őt, hogy egy hétig csak csúnya szavakat tudjon mondani. Szegény Vili azt hiszi ettől mindenki rá fog figyelni, de csak megbánt embereket, és egy idő után az emberek elkönyvelik neveletlennek, és nem foglalkoznak vele. Egy hét után Vili már alig várja hogy visszavarázsolják, és tudjon szépen beszélni. Fontoskodóka manó vissza is varászolja. Vili meg nagyon boldog, és innentől kezdve csak szépen beszél, és nagyon udvarias lesz mindenkivel, és ezért mindenki szeretni fogja, és sok-sok figyelmet kap. Fontosabb lesz mint a manó.

Kicsit kiszinezve jó esti mesének:)


A könyv írója a következő használati utasítást adja még: akkor és ott ne vegyél tudomást a káromkodásról, hanem később hozd fel, hogy pl. az ebédnél egy csúnya szót mondtál, ez nem jó, mert megbánthatsz vele emberek. Jó gyerek vagy, tudom hogy nem akarsz megbántani, vagy megharagítani senkit. Biztos azért mondtad, mert azt hitted ez a szó fontos. Ha még egyszer kimondod ezt a szót, mi meg sem fogjuk hallani, mert tudni sem akarjuk, hogy a mi gyerekünk tud ilyen csúnya szavakat.


Nem tudom, hogy használ-e, a kis háromhónaposom még nem mond csúnyákat:), de kiváncsi vagyok beválik-e.

2007. jún. 18. 10:48
Az egyik ismerősöm olvasta valahol, hogy szánjanak rá napi 10 percet, amikor csúnyán beszélhet a gyerek, és max 10 percig mindent szabad. Ők megcsinálták, kb. 3-4 alkalom után nem volt gond a gyerekkel és nem beszélt csúnyán. Nálunk ez nem válna be, mert nem bírom elviselni még 10 percre sem a gyerek szájából az ilyen beszédet. De ki lehet próbálni, ha ez valakinek tetszik. Én rászólok a srácokra, akkor abbahagyják.
2007. jún. 16. 22:09
hát sajnos az én kisfiam is elég csúnyán beszél!!:(((20 hónaposan!!mindent mond amit meghall!!Ha ideges vagyok én is hangosan bosszankodok ,sajnos:(((nem tudok vele mit kezdeni,mert nem érti még hogy mit jelent!!Hogy magyarázzam meg neki ??Az egyik nap elmentem vele a boltba és fennhangon kiabálta hogy k...a anyádat!!persze a boltba mindenki kinevette,és szerintem ezaz amit nem lett volna szabad!!!én meg ilyenkor olyan tehetetlennek érzem magam mert ha magyarázni kezdek hogy hagyja abba ugyse fejezi be ha meg ráütök a szájára akkor meg mit mondanak hogy ilyen anya????de ugyszoktam csinálni mintha nem is hallanám és akkor észreveszi magát!!
5. Icus
2006. dec. 2. 06:30

Én hiába szólok rájuk, azt mondják, bocsi anya! De, legközelebb úgyanúgy mondják! Igaz a jelenlétemben vigyáznak!


Sajnos az a baj, szerintem, hogy szinte, mindenhol ezt a beszédet hallják és kevés időt töltenek olyan környezetben, ahol ez a beszéd nem elfogadott.

2006. nov. 14. 17:12
nálunk az vált be hogy ugy tettünk mintha nem hallottuk volna .Ez persze csak 3 ,4 éves korig addig nem igazán tudják a jelentését csak hallották valahol és utánozzák.Idősebb gyerekeknél már más a helyzet.
2006. okt. 27. 16:13

Én nem tudom szó nélkül hagyni,ha a gyerekem csúnya szót ejt ki a száján.Mindig rájuk szólok(sajnos pont ma is a 3 éves lánykám szólt be a tesójának mérgében,hogy hülye gyerek!)Meghallottam és egyből mentem rászólni.Ha akarnám,ha nem biztos,hogy rászólnék,nekem bántja a fülemet,ha így beszél egy gyerköc.

Persze sajnos velem is előfordul,hogy csúnyán beszélek(ideges,mérges vagyok)ilyenkor a középső fiam szokott rám szólni(JOGOSAN),hogy anya ne beszélj csúnyán!Ilyenkor észbe kapok és elszégyelem magam:(

2006. okt. 27. 16:08

Nekünk eddig csak a játszótérről vannak ilyen problémáink.Én leültem a lányommal, és elmondtam neki, hogy ezek a szavak csúnya dolgokat jelentenek.Mi ilyen szavakat nem használunk,sem itthon, sem máshol.

Szerintem fontos, hogy reagáljunk rá.Mert ha nem reagálsz hiheti azt is, hogy ez egy természetes dolog, és annál bátrabban fogja alkalmazni.

Pedig nem!!

A lényeg, hogy én elbeszélgettem erről,azóta megszünt a csunyabeszéd.Ha hall(mert mért ne hallana Sajnos??)rákérdez néha, hogy mit is jelent,gyereknyelven megprobálom elmagyarázni, de oda lyukadunk ki,hogy mi ilyen szavakat nem mondunk.

Én igy gondolom helyenek.Tudjon róla, hogy sajnos ilyen szavak is vannak,de tisztáb legyen vele,hogy ezeket a szavakat nem használja egy normális értékekkel rendelkező ember.

Sok sikert!:)

2006. okt. 26. 21:36

Sajnos a mai világ sok - sok nem odailló kommunkikációs formát használ, sajnos óvodás, iskolás gyermekeinkre is hatással van!!!!!!!!

Mit tegyünk ha ilyen szavakat, mondatokat hoz haza???

Hogyan reagáljunk?????? Fontos - e reagálnunk, vagy értékeinket nyomatékosítsuk???

Meséljetek a tapasztalataitokról!!!


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook