Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Csülökpörkölt bográcsban recept

Csülökpörkölt bográcsban recept

Elkészítési idő 180 perc

A Csülökpörkölt bográcsban hozzávalói:
2 kicsontozott sertéscsülök
1 kg krumpli
10 dkg zsír
4 nagy fej vöröshagyma
3 db zöldpaprika
3 db paradicsom
4 dl vörösbor
3 cikk fokhagyma
2 evőkanál pirospaprika
só, bors, köménymag


A Csülökpörkölt bográcsban elkészítési módja:
A csülköt alaposan tisztítsuk meg és bőröstől vágjuk közepes kockára. A hagymát apritsuk fel. A bográcsot tegyük tűz fölé, kenjük ki alaposan zsírral, tegyük a húst az aljába, majd erre halmozzuk a hagymát. Addig süssük, kevergetve, míg a hús kifehéredik. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, majd tegyük rá a megmosott, felszeletelt paradicsomot valamint a paprikát, hozzá a bort, a fűszereket és addig főzzük, míg megpuhul. A főzés utolsó előtti szakaszában hozzáadjuk a közepes kockákra vágott burgonyát is, így ezzel együtt fejezi be a főzést.

Lassú tűz fölött főzzük, hogy a csülök alatt sűrű mártás maradjon.
Puha kenyérrel és csípős paprikával vagy vegyes savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Húsételek receptjei


A csülökpörkölt bográcsban elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook