Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Csülkös-káposztás rakottas* recept

Csülkös-káposztás rakottas* recept

Elkészítési idő 180 perc

A Csülkös-káposztás rakottas* hozzávalói:
1 kicsontozott csülök
3-4 szem fekete bors
3 lime levél
3 babérlevél

héjában főtt burgonya
10 dkg savanyú káposzta
1 doboz tejföl
tetejére sajt


A Csülkös-káposztás rakottas* elkészítési módja:
A csülköt jól megmosom és hideg vízben felteszem főni a fűszerekkel. Eközben a korábban megfőtt és meghámozott burgonyát felkarikázom. Amikor a csülök megpuhul, tetszés szerinti darabokra vágom. Én kockáztam. Egy jénai tál alját kicsit kizsíroztam, majd elkezdem sorba rakosgatni a belevalókat. Alulra burgonya kerül, erre jöhet a csülök hús, majd a jól átmosott savanyú káposzta. Ne felejtsünk fűszerezni. Meglocsolom tejföllel. Újabb burgonya sor, és így tovább. A tetejére már nem tettem burgonyát, de csak azért meg elfogyott. Így a felső réteget locsoltam meg a tejföllel. Előmelegített sütőben 180 fokon sütöttem nagyjából 45-50 percig. Ekkor tettem rá a reszelt sajtot és további 10 percre visszatoltam a forró sütőbe, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ételre.


Kategória: Egytálételek receptjei


A csülkös-káposztás rakottas* elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook